Ja, dan ben ik toch ineens weer een jaartje ouder. Helaas nog geen 21 maar die is al aardig in zicht. Dat is eigenlijk de enigste leeftijd waar ik naar uitkijk. Het is voor tv/acteer werk gewoon een betere leeftijd. Voor die tijd wil ik ook zo veel mogelijk ervaring op doen, zodat ik vanaf dan door kan knallen. Goed, dat duurt nog wel even. Voorlopig ben ik nog maar een dagje 19 jaar oud.

Dat ik dit nu hier deel is eigenlijk wel een wonder. Normaal zwijg ik hier altijd liever over. Al helemaal online. Persoonlijk vind ik het nooit zo belangrijk om van de daken af te schreeuwen. Gezellig met de familie is voor mij al genoeg. Gewoon de mensen die al voor het Facebook berichtje weten dat je jarig ben. Ik schaam mij zeker. Iet voor mijn leeftijd, maar in mijn ogen is en blijf het maar een getalletje. Een getalletje wat ik als kind al vroeg tegen wilde gaan. Ik was het nooit zo met andere mensen eens die mij wilde vertellen wanneer ik pas volwassen was. Vaak had ik al veel meegemaakt/gezien dan hun en kon ik veel helder nadenken. Dat is in ieder geval dan ook de rede dat ik dit pas  na mijn verjaardag online zet.

https://www.instagram.com/p/BUBYexHhyw2/?taken-by=fabiangijze

#teamhoedje 😉

Op het moment van tikken ben ik wel degelijk echt jarig. Even voor jullie informatie is het nu 07:20 en ben ik al een tijdje onderweg richting Hilversum. Die locatie is voor mij al genoeg reden voor en feestje. Misschien had je het wel ergens voor bij zien komen, maar ik heb vandaag een selectiedag voor het beste brein. Het beste brein is een programma wat over boerenslimheid gaat. Zo kan je bijvoorbeeld moet gaan gokken hoe oud iemand is. Het heeft dan ook niet echt met je iq te maken. Was dat maar wel zo, want dan had ik er denk ik iets meer vertrouwen in 😉

Rond 9 uur word ik verwacht bij de Avrotros en een half uurtje later begint als het goed is mijn laatste test. Dat is eigenlijk mijn doel om te halen. Het inschrijven was eigenlijk meer als grap. Ik zag het voorbij komen en ik dacht waarom ook niet. Ja, toen kreeg ik in eens een uitnodiging. De dag bestaat in ieder geval uit meerdere rondes. De eerste wordt direct ter plekken nagekeken. Zodra je resultaat bekend is hoor je of je mag blijven of moet vertrekken. Misschien ben ik vandaag dus maar een half uurtje in Hilversum en ander voor drie uurtjes. Nou denk ik persoonlijk dat ik de liveshows nooit ga halen, maar ja wie weet. Het blijf tenslotte boeren slimheid. Iets wat je zelf niet echt in de hand heb. Ik zou ook echt niet weten wat ik mij er over moet voorstellen.

Het zou natuurlijk wel een heel leuk cadeautje zijn als ik in ieder geval ronde één al door kom. Daar kan vanavond niemand meer tegen op hoor. Nou hoop ik trouwens niet dat ze iets van mijn verjaardag weten. Voor je het weet sta je ineens met een roodde kop voor allemaal mensen. Ik vind dit wel echt een leuke manier om mijn verjaardag mee te beginnen. De locatie en het doel is gewoon mijn droom. Hilversum is een prachtige plek en voor  de tv wereld leef ik gewoon. Al zie ik dit wel compleet  buiten mijn andere werkzaamheden. Dit is niet iets wat ik op mijn tv CV kan zetten of mijn doorbreek moment. Nee, dit is gewoon even leuk om mee te maken. De perfecte feestje voor mijn verjaardag.

Nou zou ik eigenlijk nog niet weten of ik een contract moet tekenen waarin ik verklaar mijn mond te houden, maar anders zal ik er straks wel nog iets over schrijven. Voor nu ga ik nog even rustig een serie kijken en leren voor mijn examen. Kan mijn slaap kop ook nog een beetje wakker worden. Oh, voor ik het vergeet. Bedankt mam voor het brengen naar het treinstation. Zonder jou had ik er nooit kunnen komen. Waarder dat enorm en dat weet je

Oké, nou ik mocht gelijk weer naar huis hoor. Nee, maar dit was echt niet te doen. 24 moeilijke vragen die je binnen 20 minuten moest beantwoorden. Het rekenen ging natuurlijk wel goed, maar de spelling vragen kon ik gewoon niet zo snel antwoorden. Was wel echt grappig om eens een auditie dag mee te maken, maar dit ging echt boven mijn pet. Ben ik in ieder geval wel op tijd thuis voor mijn verjaardag.

Gelukkig is het mij wel  nog gelukt om een paar foto’s te maken

Ondertussen ben ik al hel wat keren gefeliciteerd. Ik probeer iedereen te bedanken, maar mocht ik je gemist hebben, alsnog bedankt. Ik zag ook een aantal keren de vraag voorbij komen waarom ik het normaal stilletjes voor bij laat komen. Hier boven heb ik het natuurlijk al een beetje uit gelegd, maar en andere reden zag ik ook direct voorbij komen. Mensen die mij normaal niet meer durven aan te spreken en/of overal hebben ontvolgt gaan door de massa toch even feliciteren. Sorry, maar ik vind dat zo nep. Zal je altijd netjes bedanken, maar meer ook niet. Ik weet wel beter.

Verder komt het vanavond nog wel goed hoor. Er komen een paar familie leden langs en de finale van het songfestival komt op tv. Daar kijk ik persoonlijk al erg naar uit. Jullie weten de uitslag al, maar mijn viste kijkt maar gezellig met mij mee of gaan maar naar huis 😉

Ondertussen ben ik al weer 2 dagen lang 19 jaar oud. Hierboven was ik eigenlijk al gestopt met schrijven, maar ik moest echt nog even iets kwijt. Hierboven had ik natuurlijk al iets over felicitaties gezegd. Op dat moment was ik eigenlijk nog de hele dag offline geweest. Ik ben gewoon te gierig om voor internet te betalen, dus ik kon alleen op wifi plekken kijken. Zodra ik thuis kwam zag ik pas voor het eerst hoeveel reacties er waren gekomen. Persoonlijk stond ik daar echt van te kijken. Kijk mijn verjaardag kan mij zelf dan niet zo veel boeien, maar dat vond ik wel echt leuk om te zien. Volgens mij heb ik echt iedereen bedankt, maar voor nu wil ik je dan  nogmaals bedanken. Had dit aantal echt niet verwacht.

Bedankt

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via  Facebook,  Twitter,  Instagram,  google+en Bloglovin 

Eén gedachte over “ 19 jaar geworden en de voorrondes van het beste brein

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.