sunset

Een nieuw jaar is weer aangebroken. In mijn geval betekend dat altijd dat ik even het oude jaar door ga nemen en een kleine voorspelling maakt voor het nieuwe jaar. Dit jaar zal dat dus een vogelvlucht zijn door 2019 en knallen we door naar 2020. We hebben in ieder geval niet stil gezeten dit jaar. Voor mij was het misschien wel één van mijn meest succesvolste jaren. Financieel gezien, maar vooral ook persoonlijk gezien. Nou genoeg geluld daar gaan we.

2019 begon voor mij niet zo heel prettig. Ik werkte toen nog bij Utopia, moest elke feestdag werken en de tijden waren een beetje extreem. Voor mij is december altijd de maand waarin ik wat down ben. Komt gewoon door het verleden en ik ben dan het liefst alleen bij mijn familie en mensen waar ik heel veel om geef. Dat kon toen niet. Vanaf dat moment besloot ik dat het in 2019 anders zou moeten gaan. Ik besloot een uitdaging aan te gaan. Tot aan juni geen enkele onnodige euro uit te geven. Zodoende begon ik ineens flink met sparen. De oorspronkelijke idee was dan ook dat ik eind mei zou stoppen met werken en af zou reizen naar Japan en vanaf daar verder gaan kijken.

Met dat in mijn hoofd begon ik een lijstje af te werken met dingen die ik nog in mijn hoofd had. Ik was weer enorm zoekend. Zat niet echt lekker in mijn vel en moest weer een pad gaan bewandelen. Ik besloot naast mijn nachtdiensten te gaan voor alle kansen die ik kon pakken. Zo ging ik weer even terug naar mijn oude school om mijn leraar te bedanken. Deze man heeft heel veel voor mij betekend en wilde hem heel graag laten zien wie ik nu ben en ik moest hem zeggen dat ik het mede dankzij hem dit kon worden. Verder besloot ik mij meer in de LGBTQ-community te verdiepen. Hier wist ik door het verleden al meer van en ik heb een sterke mening waarin iedereen lekker moet houden van wie hij of zij wil houden. Ik ging naar de roze filmdagen en werd ambassadeur van een feest.

https://www.instagram.com/p/BmLT6DvlrJQ/

Mijn oma kwam ondertussen ook ter overlijden. 5 dagen heb ik aan haar sterfbed kunnen zitten en haar langzaam zien vertrekken. Dit gaf mij enorm veel rust. Ik gunde haar de rust waar ze al zo lang naar toe verlangde. Het is alleen wel een feit dat ik het heel moeilijk heb met mensen verliezen en/of los te laten. Nou had ik dat niet bij mijn oma, omdat ik daar heel veel vrede mee had. Alleen ik had dat wel met het feit dat dit voor de hele familie zou betekenen. Mijn oma was ten slotte toch altijd de verbindende factor die iedereen bij elkaar viel. Op de begrafenis vertelde ik dit in mijn speech en dat ik hoopte dat mijn voorspelling niet waar hoefde te zijn. Nou denk ik wel dat 2019 mijn voorspelling alleen maar heeft bevestigd.

Dan springen we even verder in de tijd. Ik had besloten te stoppen bij Utopia. Dit had meer redens, maar mijn gezondheid en mindset was hier wel de hoofdreden van. Ik kon het gewoon niet meer. Ik werd down en voelde mij steeds slechter worden. Ondertussen was ik wel een YouTube kanaal begonnen voor wat afleiding, alleen de klap bleef maar steeds opnieuw komen. Een klap die echt werd toen in één van mijn laatste weken vol tegen een boom aanfietste. Gelukkig had ik mijn besluit genomen. Mijn huur werd afgezegd en met een reisplan in mijn hoofd verhuisde ik weer terug naar mijn moederswoning.

Hier bleek het alleen anders te lopen. Ik kon namelijk gelijk weer aan de slag bij het bedrijf waar ik nu momenteel nog steeds werk. Lekker jong van geest en een beetje de oude BNN vibe waar ik altijd naar verlangde. Ik besloot ervoor te gaan. Achteraf had ik denk ik wel een break nodig gehad, maar achteraf is altijd makkelijk praten hé. Ik besloot van 2019 in ieder geval geen reis jaar te maken.

Het was alleen wel te merken dat deze functie alleen niet helemaal bij mij hoorde. Hierdoor maakte ik fouten, ik zat nog steeds in worsteling met mijn gevoel en maakte mij zelf helemaal gek. Ik kreeg een nieuw huisje in Hilversum en deed iets wat ik altijd verafschuwde. Ik zocht mijn vlucht ineens in liefde. Sprak ineens met heel veel mensen en begon te daten. Het gaf even wat afleiding, maar de klap komt toch altijd wel weer terug.

https://www.instagram.com/p/BvJtutdl91Y/

Ik ging een gesprek met mijn moeder aan, waarin ik aangaf dat het even niet zo goed ging qua mindset. Dit gesprek gaf mij in ieder geval genoeg rust om van wat mensen afstand te doen en contacten te verbreken. Weg met dat schuldgevoel en weer even de oude worden. Ik zocht wel weer even een oude liefde op, namelijk mijn liefde voor acteren en presenteren. Ik ging weer filmklussen aannemen en besloot een opleiding acteren te volgen in mijn wekend. Samen met mijn rijlessen betekende dit dat ik 4 maanden lang even niet naar huis kon gaan. Dit had ik er helemaal voorover. Ik kreeg weer wat kleur en bloeide helemaal op. Genoeg kleur om mijn ballen op te pakken en naar mijn baas te stappen. Na een goed gesprek waren we er beide mee eens dat dit niet mijn functie was.

Ik ging het gesprek in als een ontslaggesprek. Alleen het tegendeel werd bewezen. We besloten gewoon een nieuwe functie in te brengen. Ik deed het al voor de helft, maar nu zou ik het fulltime gaan doen. Sinds december mag ik mij dan ook mediamanager noemen. Iets wat ik heel leuk vind, een eer en waar ik genoeg voldoening uit kan halen. Ik lach weer elke dag en geniet lekker van alle momenten. Zo zie ik mij zelf het liefst en waarschijnlijk andere mensen ook.

Ineens had ik echt mijn eigen leventje gecreëerd in Hilversum. Hechte vriendschappen, wekelijkse uitjes en het belangrijkste wat rust. De 4 maanden investering bleken wel voor niks te zijn, want ik kwam niet door de eerste auditie ronde. Alleen ik had deze drukke periode wel mijn lach weer teruggevonden en mijn passie. Vul dan maar zelf in of het echt voor niks was. Vol goede moet en een passie knal ik in ieder geval 2020 in. Mag die maar weer zo gek en goed worden als 2019. 

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.