Dit is een onderdeel van mijn moeders kerstcadeau. Als je het niet begrijp lees dan eerst dit.

Het was niet lang na mij trouwen(1988) dat de vader van Fabian weer bij zijn oude voetbalclub Transvalia kwam spelen. Hij was lang de buurjongen/ vriend van mijn man en zijn broers geweest. Deze vriendschap werd weer probleemloos op gepakt.

Marina en ik werden aan elkaar overgeleverd langs de voetballijn. Nou zijn wij beiden enorme kwebbels die van de hak op de tak vliegen dus er viel geen stilte in die 2 helften. En ook niet de derde helft.

Zo werden wij vriendinnen die elkaar niet wekelijks moesten spreken maar van mijn kant zeker onmisbaar werd. We kwamen geregeld bij elkaar over de vloer en toen de kids geboren werden hadden we nog meer om over te praten. Nu werd het tijd,  de kinderen iets groter, om samen uitstapjes te maken en dan samen in een hotelletje te overnachten. Als wij een weekendje weg gingen,  gingen we ’s middags gewoon samen op bed liggen om ons op te laden voor de avond die tot in de kleine uurtjes zou duren. Wetende dat Marina een paar dagen kapot zou zijn na zo’n weekend. Maar wat hadden we het gezellig!!

Ik heb Marina leren kennen als een hele sterke vrouw die het graag een ander naar zijn/haar zin maakt. Regelmatig had Marina met haar gezondheid te kampen. Zij gaat ook niet voor de normale aandoeninkjes maar altijd iets aparts. Zo praat zij over onderzoeken en operaties of het de normaalste gang van zaken is dat zij die moet ondergaan.

Zij werd daar niet verbitterd of afgunstig van . En het lachen ging zelfs  in een ziekenhuis als ik op bezoek was na een vreselijke operatie gewoon door.

Toen ging Marina weg bij haar man wat heel veel problemen met zich meebracht. Maar ondanks de angstige en  de financiële situatie bleef zij hoe ze altijd was. Positief, aardig, betrokken, creatief en heel snel  tevreden ! Wel is zij veranderd in een assertieve vrouw die goed voor zichzelf op komt. En zeer onafhankelijk is geworden.

Ondanks alles wat zij op haar pad is tegen gekomen kwamen haar kinderen en familie altijd op de eerste plaats en  deed zij er alles aan om voor hen klaar te staan.

De keren dat wij elkaar spreken is minder de laatste jaren maar zodra we elkaar zien is het als vanouds.

Gelukkig heeft zij nu een lieve vriend waar zij veel om geeft  en waar zij met al haar zorgen terecht kan.

Dit vind ik zo belangrijk  nu ook de oudste al is uitgevlogen.

Ik hoop dat we nog jaren betrokken blijven in elkaars leven en wens haar het allerbeste to met de mensen om haar heen waar ze veel van houdt.

Eén gedachte over “ Lieve woorden van je vriendin Marianne

  1. Wat een vreselijk mooi en lief gebaar van jou Fabian! Ik ken jouw moeder via Marianne en Huib en heb wat jaren meegemaakt in jullie leven. Jouw respect en waardering naar je moeder toe ontroert me diep.
    Ik heb respect voor jullie alle drie!

    Liefs Shirley

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.