De mensen die me pas net kennen zullen hun nooit kunnen voor stellen dat ik 70 kilo en soms zelfs hoger heb gewogen. Dit was een anderhalf jaar terug het geval. Nu weeg ik nog maar 55 kilo. Ik ben daarom ook heel blij dat ik de knop toen heb kunnen omzetten. Ik deed dit omdat ik het toen zelf wilde. Ik wilde niet meer de dikkerd zijn. Niet dat ik ooit er over ben gepest. Nee gelukkig niet, maar zou ik het dan niet eerder heb gemerkt hoe dik ik wel niet was. Ik had namelijk zelf niet echt het besef hoe dik ik er uit zag. Ik zag me zelf nog steeds het zelfde. Niemand zei het ook haast in mijn omgeving. Alleen oude bekende zeiden het omdat ze er gewoon van schrokken hoe ik er toen uit zag.

Op een dag kreeg ik ineens wel het besef. Ik dacht dit kan niet meer zo langer ik ga af vallen. Hoe zou ik dit gaan doen. Ik had werkelijk geen flauw idee. Ik had niet echt de mogelijkheid om te sporten, dus dat ging niet. Ik kwam toen op het idee alles wat in mijn  lichaam kwam te registreren via een app. Nu wist ik hoeveel calorieën er binnen kwamen op een dag. Ook mijn eet patroon veranderde ik. Ik at alleen nog maar in de ochtend 2 boterhammen op elkaar met vruchten hagel. Vruchten hagel zelf was al weinig calorieën en nu had ik voor 2 botterhammen maar 1 keer beleg nodig, dus minder calorieën. In de middag at  ik precies het zelfde en in de avond at ik wat mijn moeder kookten. Tussen door at ik echt helemaal niks. Ik dronk ook haast alleen nog maar water daar zit geen enkele calorieën in. Op een dag kreeg ik dus minder dan 1000 calorieën binnen. Ik ging ook elke dag op de fiets naar school. Dat zijn 15 kilometer in een half uurtje/ drie kwartier. Hier door verbrande ik super veel calorieën.

Het werkte want ineens vroegen mensen ben je nou zoveel afgevallen. Mensen begonnen het dus te zien. Op dat punt kwam ik er achter dat ik echt succes had, dus ik ging door. Het verschil van mijn buik werd zo graat dat ik heel vaak werd gewaarschuwd. Vooral de mensen in mijn huis dachten dat ik anorexia aan het krijgen was. Ik werd hier echt boos om. Ik wist zelf wel wat ik deed en dat het gewoon  nog goed met me ging. Tot ik op een dag naar de dokter moest. Op die dag kwam ik er pas achter hoeveel ik toen woog. Ik was van 70 kilo naar 50 kilo gegaan in 4 a 5 maanden. Ik heb het nooit bij kunnen houden want we hadden toen geen weeg schaal thuis. Toen vond ik het goed genoeg en ben ik met afvallen gestopt. Ik weeg nu 55 kilo en ik ben hier heel blij mee.

Wat heb ik er aan over gehouden

Ik kan snoep nog steeds niet weerstaan. Als ik een zakje heb moet hij gewoon op. Ik vind dit heel vervelend, maar ik kan het echt niet laten liggen. Ik zit nu ook super snel vol. Mijn maag is echt veel kleiner geworden door dat ik zo weinig at. Ik ben nu ook veel meer onzekerder. Ik durf me minder te laten gaan dan eerst. Ik sta daarom ook altijd bij feestjes maar een beetje stil op de dans vloer, maar het vervelendste is het overige vet wat nog is blijven zitten soms zit dit echt enorm in de weg maar het alle leukste zijn  de vragen en reacties. Mensen vragen nu juist soms hoe ik het heb gedaan om het zelf ook te kunnen doen. Ook alle leuke reacties maken mij echt blij. Nu hoop ik maar dat ik zo blijf en niet meer zo word als eerst.

Fabian van der Gijze

5 gedachten over “70 kilo? (heden)

  1. Hi,

    Goed dat je bent afgevallen! Maar je kant het overige vet wegkrijgen door de sporten (probeer iets als kickboksen etc. Is lang niet zo saai als fitness en je traint heel je lichaam en je leert je gelijk te verdedigen) en verder gewoon op gewicht blijven door gezond te eten.

    Btw weet niet of kickboksen of iets bij je in de buurt is, en of je het kan betalen. Op youtube kan je vaak goede filmpjes vinden. Kijk er gewoon een paar, en vergelijk ze. Filmpjes waar ze het over techniek hebben, zijn vaak beter.

    1. Bedankt voor je reactie Anja. Meeste overige vet heb ik er al af gekregen door het fietsen naar school en weer terug (30 km). Er zit dus niet meer zo veel en wat er zit vind ik prima zo, want anders lijk ik weer zo dun. In ieder geval wel bedankt voor de tip en het mee denken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.