De mensheid vind ik heel interessant. Sinds ik mijn draai heb gevonden. Ben ik andere ook meer gaan snappen. Hier voor deed ik dat al, maar het is sterker geworden. Theorieën hebben mij nooit geboeid. Het ontdekken is juist zo leuk. Als je mensen hun gedachten gangen één beetje kan begrijpen kan je echt heel veel voor mensen doen. We verschillen enorm van elkaar, maar in sommige dingen niet. Wij doen bijvoorbeeld nooit iets zonder reden.

Misschien schop ik mensen tegen het verkeerde ben met de vorige zin, maar het is wel zo. De zin klinkt ook één beetje lomp en te makkelijk gezegd, want soms weet je de rede zelf niet eens of wil je het eigenlijk helemaal niet. Zelf geef ik vaak aan dat ik mensen graag help. Hier voor krijg ik eigenlijk niks voor terug. Het kost mij juist eigenlijk een hoop tijd. Toch heb ik hier een hele grote rede voor. Het doet mij namelijk heel veel. Het gevoel wat ik er voor terug krijg is onbeschrijfelijk. Als je oprecht iemand probeer te helpen. Zie je dat terug aan de houding van de persoon. Op een bepaald moment zie je de ander veranderen. Er ontstaat een andere twinkel in de ogen en je ziet dat die gene even helemaal is afgeleid.

Misschien weet je al een beetje hoe alcohol mijn leven heeft veranderd. Mijn vader was een alcoholist. Hier door zijn veel problemen ontstaan. Het domme ervan is dat hij altijd heeft gezworen dat hij dit nooit zou doen. Wat hij ons heeft aan gedaan is hem ook vroeger aan gedaan. Bij hem is het zelfs zo ver gekomen dat hij is opgevoed in een pleeggezin. Zijn grootste fout is toen geweest om geen hulp te zoeken. Hij haten zulke mensen. Zijn moeder had hem namelijk altijd verteld dat het de slechtste mensen zijn op de wereld.

Toch bleef hij altijd sterk. Hij nam wel eens alcohol, maar met maten. Natuurlijk was het een lopende tijdbom, want zijn hoofd zat nog vol met problemen. Mijn moeder kreeg het nieuws te horen dat ze een tumor in haar knie had en ja hoor de bom ontplofte. Hij ging zijn moeder achterna. De drank werd een probleem en de trouw aan zijn ring was helemaal verdwenen. Als je hem vraagt hoe vaak hij vreemd is gegaan. Geeft hij als antwoord dat hij de tel is verloren. Hij wist harstikke goed wat hij deed. De drang was gewoon te groot. Wat ze altijd tegen hem zeiden en wat hij zag gebeuren was waar. Door drank kan je alles even vergeten.

Iemand die eigenlijk heel aardig is kan toch iemand in elkaar trappen. Misschien was hij normaal altijd wel de gene zijn die daar op de grond lag. Dit keer was hij niet de gene en na vandaag zou dat ook niet meer zo zijn, want er was een nieuwe slachtoffer gekomen. Natuurlijk zou hij dit normaal nooit doen. Toch was dit punt gekomen.

Bij de laatste twee voorbeelden kan je goed zien dat ze het niet zelf  wilde. De rede hoef niet altijd even leuk te zijn, maar hij is er wel. Emoties spelen er gewoon een te grote rol in. Hopelijk heb ik niemand echt tegen het verkeerde been aan geschopt of bang gemaakt heb. Ik wilde het hier graag eens over hebben. Laat gerust weten wat jij hier van vind en ik hoop je weer terug te zien.

Fabian van der Gijze

Mij kan je verder volgen  op: Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin en natuurlijk volg ik je terug.

Eén gedachte over “ Alles doen we om een rede (heden)

  1. Je hebt gelijk in wat je zegt, we doen inderdaad alles met een reden. Wat je schrijft over het helpen van mensen en er niks voor terug krijgen snap ik ook goed. Zelf ben ik ook iemand die graag anderen helpt en dit ook altijd doet. Jammer soms dat je er totaal niks voor terug krijgt. Maar toch blijf je het doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.