Vandaag ga ik mijn mening over het schelden met kanker. Het is een onderwerp met veel verschillende meningen. Natuurlijk kan ik het anders schrijven, maar ik hou het bij de echte spelling. Ik draai liever nergens om heen. Als je moeite heb met het word. Kan je beter alvast weg klikken, want waarschijnlijk moet ik het vaak schrijven. Ben benieuwd wat je van mijn mening ga vinden.

Van groep 1 tot nu is mijn mening nooit veranderd over het woord kanker. Vraag mij niet hoe, maar ik wis toen al wat het betekende. In eens hoorde ik het een jongen uit een andere klas kanker schreeuwen tegen een ander jongetje. Ik rende er gelijk op af en liet hem direct horen wat mijn mening was. Mijn mening is namelijk dat je er absoluut nooit mee scheld. Het maakte mij echt heel pissig. Hij zei het niet eens tegen mij, maar ik was echt instaat om hem te gaan meppen.

Voor dat ik veder ga wil ik wel eerlijk zegen dat ik er zelf ooit één keer zonder rede er mee heb gescholden. Ik zat in groep 8 en in eens uit het niks zei ik het. Die dag schrok ik echt van mij zelf. Een oude vriend liep ook direct naar mij toe om te vragen waar ik nou weer mee bezig was. Dat was gelukkig  de enigste en de laatste dag dat ik er ooit mee had gescholden.

Laat ik nu dan toch echt mijn mening uitgebreid vertellen. Je weet in ieder geval al dat ik het geen scheldwoord vind. Buiten mijn tante heeft volgens mij gelukkig niemand uit mijn familie kanker gehad. Toch heb ik er echt een schijthekel aan. Ik snap het werkelijk niet waarom je er mee zo schelden. Super veel mensen gaan er nog steeds dagelijks aan dood en nog steeds krijgen heel veel mensen de diagnoses kanker te horen. Heel vaak moet kanker eerst voor komen voor ze het gaan in zien.

Natuurlijk zeggen de meeste mensen dat ze het niet zo bedoelen, maar wat moet ik dan verstaan onder bijvoorbeeld kanker homo of hoe je facking kanker bek. Gelukkig word dit nooit tegen mij gezegd, maar ik hoor het wel heel vaak. Vooral in Rotterdam. Nee, dit komt niet door cultuur of huidskleur verschillen. Zo wel blanke, getinte, turken, moslims, christelijke en noem het maar op. Ze schelden er allemaal mee. Ze voelen zich er nog stoer bij ook. Ook in groepsgesprekken  zie ik het heel vaak terug. Als een docent bijvoorbeeld iets verkeerds deed in zijn of haar ogen is het gelijk de grootste kanker mongool. Mij mag je zo veel mogelijk redenen vertellen, maar dat gaat gewoon niet door de beugel.

Natuurlijk mag je mij nu een enorme zeikerd noemen, maar ik noem jouw dan gewoon lekker kansloos. Waarschijnlijk scheld jij er dan wel mee. Je wens in mijn ogen iemand gewoon de ziekte toe. Er zijn zoveel andere worden waar je mee kan schelden, maar toch is dit één van de populairste scheldwoorden in Nederland. Eigenlijk schelden we er alleen hier mee. Als je kijk naar andere landen zie je dit helemaal niet. Neem als voorbeeld Duitsland. Daar schelden ze niet met ziektes en of geslachtsdelen. Nee, daar schelden ze met dieren. Zelf zie ik dat liever. Waarom moeten we juist met zulke dingen schelden.

Scheld jij er wel eens mee of vind je het net als mij een rot woord. Volgens mij is het meer een trend geworden, want sommige zegen het alleen om het te kunnen zeggen. Normaal gebruik je ook niet één woord vijf keer in de zelfde zin. Ben benieuwd naar jou mening.

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

5 gedachten over “Altijd weer dat gekanker (Mijn mening #20)

  1. Ik vind het ook vreselijk als mensen met kanker schelden. Zo’n erge ziekte waar vele mensen aan lijden en zelfs doodgaan. Snap ook het nut niet om ermee te schelden. Ik gun het niemand maar ze zouden het zelf eens moeten krijgen misschien zien ze dan in dat het geen woord is om mee te schelden.

    1. Eigenlijk te erg dat ze het eerst moeten mee maken. Voor ze er echt mee stoppen. Hopelijk leren ze het uit eindelijk zelf. Zonder er ervaring mee te hoeven te hebben

  2. Toevallig! Ik had zelf ook een stuk over dit onderwerp geschreven! Ik zit alleen nog heel erg in dubio om het online te plaatsen ivm gevoelig onderwerp. Maar ook omdat ik er zelf wel eens mee ‘scheld’.. Ik zal het nooit als een verwensing tegen iemand gebruiken, maar moet eerlijk toegeven dat wanneer iets heel erg mis gaat of ik me echt pijn doe het woord wel eens mijn mond verlaat..

  3. Schelden is naar mijn mening sowieso al slecht.
    En schelden met ziektes al helemaal. Grapjes maken over ziektes ook. Daar schreef ik vandaag nog over… Wat een onzin.

    1. Heel af en toe scheld ik wel eens met onschuldige woordjes, maar het liefste zou ik dat ook niet doen. Helaas is dat een geërfde eigenschap. Ben benieuwd naar je artikel, dus ik ga hem zeker even lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.