Een slaper ben ik nooit echt geweest. Dit is in de loop van de jaren nooit beter geworden, maar soms juist erger. Misschien ga je dit ook wel herkennen. Je ligt eindelijk lekker in je bedje en het is dood stil. In eens ga je overal aan denken. Bij mij kan dit echt over van alles gaan. Het kan over de dag gaan, maar soms ook dingen van vroeger. Ik heb hier door vroeger een angst gecreëerd. Het naar bed momentje probeerde ik zo lang mogelijk uit te stellen. Soms ging ik letterlijk geen één seconde in bed liggen. Zonder slaap kon ik ook wel naar school.

Een hele lange periode wilde ik zelfs niet meer alleen slapen. Het werd echt ongezond. Ik zat toen ongeveer in groep 5 a 6. Normaal slaap je dan al lang niet meer bij je ouders. Juist toen sliep ik elke dag naast mijn moeder of vader. Gelukkig ben ik hier met hulp vanaf gekomen. Toch merk ik het nu in het dagelijkse leven nog steeds. Als ik samen slaap met mijn vriendin lig ik veel eerder in coma dan als ik alleen lig. Waarschijnlijk heeft het wel iets met dit te maken. Het voelt gewoon een stuk veiliger om naast iemand te liggen.

De laatste tijd is mijn slaap ritme echt weer ver te zoeken. Vorig wekend heb ik bijvoorbeeld twee dagen tot minimaal vijf uur wakker gebleven. Het naar bed gaan is echt altijd weer een drempel om te nemen. Als slapen niet nodig was geweest had ik waarschijnlijk nog minder geslapen dan nu. Dat is al niet zo heel veel, want de meeste avonden slaap ik vier a vijf uur. Gelukkig heb ik niet meer nodig om goed te functioneren, want anders was ik echt de lul geweest. Er is echt een soort angst ontstaan om te gaan slapen. Dit is eigenlijk het enigste negatieve wat ik aan alles heb over gehouden.

Elke avond ga ik weer nadenken. De dag wordt een paar keer door genomen, want had ik niet veel beter dit tegen pietje kunnen zeggen in plaats wat ik zei. Natuurlijk te bizar voor worde, maar ik denk daar wel over na. De laatste paar jaar pak ik snel iets wat mij kan afleiden. Dit kan bijvoorbeeld een telefoon zijn of mijn Ipad. Doe ik te minste iets met mijn tijd, want anders is het ook zo zonde. Natuurlijk weet ik dat je juist wakkerder word door het licht. Mij kan je alleen niet vertellen dat staren veel beter is.

Zelf doe ik er altijd een beetje lacherig over, maar het liefste had ik dit niet gehad. Vier uur slaap is gewoon niet gezond. Het benadrukt mij ook heel vaak. Deze week is het bijvoorbeeld weer heel erg. Het gevolg hier van is dat ik altijd moe ben. Ik kan overal wel in slaap vallen. Ook merk ik dat mijn dyslexie er nog erger van wordt. Misschien heb je dit al een beetje gemerkt aan mijn blog posten. Waarschijnlijk heeft het meer spelling foute dan normaal gesproken.

Er zijn zelfs tijden geweest dat ik altijd rond twee a drie uur werd gewhatsappt, omdat ze wisten dat ik juist dan reageerde. Dit vond ik nooit erg. Soms was het juist fijn, want ik was dan te minste niet meer helemaal alleen. Ik kijk regelmatig naar mijn site gegevens. Heel vaak zie ik dat er heel laat nog mensen mijn site lezen. Mijn vraag aan jou is daarom als volgt. Ben jij een echte nacht mens of sta jij liever vroeg op om overdag alles te doen. Ben benieuwd hoeveel mensen net als mij vaak de zonsopkomst zien.

Fabian van der Gijze
Mij kan je verder volgen op: Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

6 gedachten over “Te bang om te gaan slapen (heden/verleden)

  1. Zo herkenbaar! Mijn hele slaapritme is omgedraaid puur in het wakker liggen in de nacht Door overal over na te denken, wat weer gevolg heeft overdag , dan vallen mijn ogen dicht van de slaap en slaap ik wel goed wat weer extra problemen oplevert in de nacht. Tijdje zo geweest dat ik een uurtje per nacht sliep en eigenlijk de hele nacht bezig was met dinegen die je eigenlijk overdag hoort te doen. Het gaat al iets beter en het vergt veel energie om in de middag niet re gaan slapen maar op die manier lukt het in de avond wat beter. Ik ga ook pas op bed als ik echt moe ben en wil slapen anders lig ik de hele nacht te woelen.

    1. Zelf probeer ik ook altijd een middag dutje te voorkomen. Echt als ik heel moe ben. Duik ik nog wel eens mijn bed in. Anders heeft het inderdaad invloed op de avond. Hopelijk vinden ze voor ons ooit een super slaapmiddel uit 🙂

  2. Als het kon zou ik elke avond laat naar bed gaan. Misschien zelfs het hele dag/nacht ritme omgooien. Best heel herkenbaar wat je beschrijft, ik had hier zelf ook altijd heel erg last van. Gelukkig nu sinds ik samen woon en elke dag naast mijn vriend slaap is het zo goed als over. Wat ook goed helpt voor mij is geen bedtijd aanhouden. Gewoon gaan slapen wanneer je je moe voelt. Niet wanneer je klok, of je ouders, zeggen dat je moet slapen. Al werden mijn ouders er niet zo blij van haha.

    1. Naar bed gaan wanneer ik moe word is voor mij helaas geen optie. Word namelijk echt nooit moe. Wel raar hè. Dat als me naast iemand ligt je toch beter slaap dan normaal. Toch iets vertrouwds.

  3. Probeer een avondritueel te maken! Mijn hoofd staat echt nooit stil en ik kan ook uren liggen piekeren over dingen van de afgelopen dag, wat er gezegd is en wat gebeurd is. Lauresque (.com) schreef laatst een heel fijn artikel over avondrituelenen voor als je een slechte slaper bent. Zeker het proberen waard! Op een gegeven moment moet je tegen jezelf zeggen dat het genoeg geweest is met piekeren. Je telefoon wegleggen, gedachten opschrijven en even lezen vind ik heel fijn. En daarna oogjes dicht en je hoofd leeghouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.