Al een paar keer heb ik aan gegeven op mijn blog dat ik een echte muziek fanaat ben. Ik kan mij geen dag meer voor stellen zonder muziek. Aan mij kan je nooit echt zien hoe ik mij voel. Dit moet je bij mij horen. Muziek laat horen hoe ik mij voel. Soms door het luisteren van bepaalde liedjes veranderd mijn gevoel. Bepaalde liedjes of muziek stukken maken iets in mij los of laten mij denken aan bepaalde momenten. Dit kunnen zo wel leuke als niet leuke momenten zijn. Muziek heeft nooit iemand van mij kunnen af pakken, dus dat was altijd wel aanwezig. Een voorbeeld hiervan is het nummer Vlinders van  Brainpower. Dit liedje brengt mij terug naar de opvangcentrum waar ik ondergedoken heb in Rotterdam. Op een avond draaide we namelijk dit nummer en zongen we met zijn alle mee. Dit was een mooi moment, maar zeker ook heel bizar.

Zelf bespeel ik zelf ook muziek instrumenten. Ik kan gitaar, keyboard en de snaardrum bespelen. Helaas heb ik deze hobby iets laten weg glijden. De smoesjes hier voor zijn: ik heb geen snaardrum, weinig tijd en te moe. Eigenlijk heeft het gewoon met mij zelf te maken. Voor gitaar en keyboard heb ik nooit echt les gekregen. Alles wat ik kan heb ik mij zelf aan geleerd. Het geld was er gewoon simpel weg niet. Hierdoor liep ik vast bij bepaalde dingen wat ik niet snapte. Ik werd dan zo boos op mij zelf en op de rede waarom ik het niet kan. Dit is eigenlijk het enigste stukje waar ik voor baal dat we weinig geld hebben. Hopelijk is dit later anders en kan ik het echt eens goed leren. De wil is er om het weer op te pakken. Alleen moet ik een beetje moet verzamelen om het ook echt weer te gaan doen. Als het zo ver is laat ik af en toe wel een stukje zien op mijn blog.

Mensen vragen weleens wat voor nummer ik dan zo bijzonder vind en wat ik hun dan aanraad. Op de tweede vraag geef ik meestal geen antwoord. Muziek moet je voelen en dat is voor iedereen anders. De herinnering wat ik bij bepaalde liedjes of de maker heb kan niemand ook ineens voelen bij een liedje. Één van de mooiste liedjes is voor mij Hallelujah. Terwijl ik totaal niet gelovig ben. Hallelujah speelde ik vroeger alleen zo vaak huilend af dat het nummer heel bijzonder is geworden voor mij. Hoe zou ik dit gevoel ooit kunnen over brengen aan jou. Dat kan gewoon niet. Waarschijnlijk snap je mijn keuze voor dit nummer ook niet.

Je mag ook best weten dat ik af en toe echt geen zin of inspiratie heb om te bloggen. Hiervoor heb ik een afspeel lijst gemaakt met allemaal treurige nummers die mij aan mooie en slechte momenten laat denken. Hierdoor krijg ik gelijk allemaal ideeën om te bloggen en krijg ik meestal de mooiste verhalen. Waarschijnlijk heeft iedereen wel bepaalde liedjes bij bezigheden. De sporters onder ons is een mooi voorbeeld hier van. De meeste zie je altijd met oortjes in. Waarschijnlijk luisteren ze allemaal nummers wat hun motiveert.

Wat betekend muziek voor jou en wil je misschien een liedje en je herinnering delen met ons. Misschien verwacht je het niet, maar dit is één van de moeilijkste persoonlijke blogpost die ik heb geschreven. Ik moest er erg veel bij na denken en het raakte mij. Misschien komt het door het herinneren van momenten of aan het feit dat ik haast zelf geen muziek meer maak. Ik zou het eerlijk gezegd echt niet weten, maar goed het is gelukt. Ben benieuwd of je jou moment wil en ook durft te delen met mij en de andere lezers. Bedankt voor het lezen en misschien tot ziens

 

Groetjes 🙂

Fabian van der Gijze

2 gedachten over “Één van de belangrijkste dingen uit mijn leven is muziek (heden)

  1. Heftig! Ik snap het wel. Muziek waar ik naar luister is ook afhankelijk van hoe ik mij op dat moment voel. Soms pik je een traantje weg bij ‘lopen op het water’ of ‘dochters’ van Marco Borsato. En soms zet je de radio harder bij Rage against the machine.
    Vind je t niet lastig dat men niet aan je kan zien hoe jij je voelt? Kom je daar nooit in problemen mee?

    1. Dat zijn zeker mooie nummers. De vraag die je stelde vind ik echt een hele goede, maar nee dat vind ik niet erg of lastig. Tot nu toe ben ik er ook nog nooit in problemen mee gekomen. Als er echt iets is weten de mensen om mij heen het meestal wel. De laatste tijd zit ik ook bijna nooit meer ergens mee. Meestal zoek ik dan naar de leuke kanten er van en als dat er niet is zoek ik iets wat wel leuk is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.