Sommige blogposten die ik heb geschreven verdienen naar mijn mening een extra aandacht plekje. Vandaar heb ik hier mijn favorieten blogposten neer gezet. Elke blogpost die hier staat heeft een speciale betekenis voor mij. Bij elke link heb ik beschreven waarom die zo bijzonder voor mij is. Benieuwd naar de blogposten. Klik dan op de links en je gaat direct naar de desbetreffende blogpost. Veel lees plezier 🙂

PS: De blogposten staat in de volgorde van datum. Het is dus geen oplopende of aflopende lijst van mijn favorieten .

Op tv bij Paulspuberkookshow (heden)

Toen ik net had besloten om te gaan bloggen en mensen mijn verhalen te vertellen mocht ik naar Paulspuberkookshow. Ze vroegen mensen die in het publiek wilde zitten. Nou dat wilde ik natuurlijk wel. Precies de dag dat ik in het publiek mocht zitten ging het over vechtscheidingen. Nou daar had ik natuurlijk wel iets over te vertellen. Ik kwam toen voor het eerst op tv met mijn verhaal. Ik heb altijd al tv werk willen doen en een stukje van die droom kwam toen eindelijk uit. Helaas was ik nog niet zo veel bezig met mijn blog, dus heb ik er geen reclame voor gemaakt. Het was in ieder geval super leuk om mee te maken en ik had gelijk een hele leuke blogpost te maken. De aflevering is ook in de blogpost te vinden, dus ben je benieuwd naar de aflevering of naar de tekst? Klik dan op de link

Alleen met mijn gedachten (heden)

De manier van schrijven wat ik hier deed had ik nooit eerder gedaan en daarna ook nooit meer gedaan. De dagen voor het schrijven van deze blog voelde ik mij echt heel beroerd. Er was veel gebeurd en ik zat er heel erg mee. Ik ben toen op de balkon gaan zitten van mijn vriendin en zette een mooie afspeellijst op. Ik starten Word op om te schrijven. Zo dra het was op gestart begon ik alles te type wat in mij op kwam. Dit is zeker een van de blogposten die recht uit mijn hart komt. Waarom ik nooit meer zo heb geschreven? Ik zou het zelf ook niet weten. Eigenlijk moet ik het veel vaker gaan doen. Ik ga mijn best doen, maar voor nu zou je echt met deze blogpost moeten doen. Het is echt een aanrader.

Onderduiken (verleden)

Het moment was nu echt aan gebroken vond ik. Mijn vlucht verhaal mocht nu echt naar buiten komen. Ik heb namelijk samen met mijn moeder en mijn zus moeten vluchten en onderduiken voor mijn vader. Dit verhaal is in twee delen verschenen op mijn blog. Aan het einde van de blogpost staat een link om veder te gaan naar het vervolg. Deze blog is zeker een aanrader als je benieuwd ben naar mij. Dit veranderde heel mijn leven en het was een onzekere tijd.

Een kleine afstand maar toch zo groot (heden)

Door het schrijven van deze blogpost heb ik weer iemand kunnen ontmoeten. Tijdens mijn laatste werkdag zag ik iemand naar binnen rennen en weer weg gaan. Ik bleef verstijft staan. Ik dacht namelijk dat ik iemand zag waar ik zo veel aan te danken had. Later bleek dit ook zo te zijn. Dankzij het schrijven van deze blogpost en mail contact heb ik weer eens kunnen afspreken met de desbetreffende persoon. Deze blogpost heeft, dus echt een plekje in mijn hart gekregen. Ben je benieuwd wie het is lees dan zeker deze blogpost.

Vast in Frankrijk  (verleden)

De vakantie met mijn vader en mijn zus is helaas niet zo verlopen als wij hadden gehoopt. We konden niet meer naar huis en later hebben we een auto ongeluk meegemaakt. Het verhaal bestaat uit drie verschillende delen en mensen die het al hebben gelezen benoemen dit vaak als één van de spannendste verhalen van mijn blog. Het had echt zo een film kunnen zijn. Ik heb er niet echt veel over te zegen, behalve dat je het echt gewoon zelf moet lezen.

Mijn oom die te vroeg is gegaan door een ander (heden)

De mooiste blogpost die ik ooit heb geschreven is 100% deze blogpost. Het was de eerste blogpost waarbij ik heel hard heb gehuild en daarom ook niet veder meer kon schrijven. Met trots kan ik ook zegen dat dit mijn best bekeken blogpost ooit is. Mijn oom heeft dit dik verdiend. Het schrijven van deze blogpost heeft mij echt diep geraak en het heeft mij laten denken. Als je een mooi stukje tekst van mij wil lezen. Moet je echt dit verhaal lezen.

De voedselbank (verleden)

Wij hebben een tijdje bij de voedselbank gelopen. In die tijd merkte ik heel erg dat mensen er mee zaten dat ze er ook liepen en mensen keken vaak op de voedselbank neer. Dit mocht wel eens afgelopen zijn vond ik en besloot deze blogpost te schrijven. Deze blogpost heeft zelfs de organisatie bereikt en heeft hem zelfs ook gedeeld en contact met mij op genomen. Gelukkig heb ik mensen kunnen informeren over de voedselbank. De invloed en de effecten van deze blogpost ben ik super trots op. Deze mag daarom ook zeker niet ontbreken in mijn lijst.

Mijn opa is overleden (heden)

Toen ik hoorde dat mijn opa was overleden heb ik de zelfde dag nog deze blogpost geschreven. Mijn opa was een bijzondere man en heel speciaal voor mij. Onze band was heel sterk en niemand zou daar ooi tussen kunnen komen. Hij had als een van de weinige mensen door dat ik veel veder was dan mijn leeftijd en daar ben ik hem zo dankbaar voor. Natuurlijk kan deze blog niet ontbreken in mijn favoriet lijst.

#FreeOurVoices

 Heel vaak merk ik dat kinderen niet serieus worden genomen. Vaak denken mensen wat heeft een kind nou voor levenservaring en dat kinderen helemaal geen goede mening hebben. Hier ben ik het totaal niet mee eens. De campagne van de CHI sloot hier precies op aan. Toen ik contact met de CHI heb gehad mocht ik onderdeel uit maken van de campagne. Hier ben ik enorm trots op. Deze blogpost kan dan ook zeker niet ontbreken.

Achter iedereen schuilt een verhaal (heden)

 Sinds een paar jaar probeer ik nooit mensen van te voren te beoordelen of in vakjes te plaatsen. Iedereen is anders en heeft een verhaal. Ik merkte heel vaak dat mensen mij niet begrepen of ontliepen. Die mensen hebben nog nooit met mij gesproken. Mijn echte vrienden hebben zich echt verdiept in mij en ik in hun. Hun weten dat ik niet in vakjes ben te plaatsen en er voor iedereen ben. Met deze blogpost probeerde ik mensen tot inzicht te brengen en te inspireren. Gelukkig is dit gelukt

Mijn beste vriendin werd 18

De titel lijkt heel onschuldig, maar het was de tweede blog die mij aan het janken kreeg. Als je mij privé goed heb mogen leren kennen. Weet je waarschijnlijk dat ik echt nooit zomaar huil. Een traan krijg je bij mij alleen te zien als iets mij echt raak. Dit kan bijvoorbeeld muziek, mooie woorden en mooie verhalen. Sommige mensen kunnen mijn verhalen als heftig en als mooi beschouwen. Zelf schrijf ik dat altijd op zonder traan. Dit verhaal was anders. Jamy en haar gezin betekend echt heel veel voor mij. Achteraf bleek ik niet de enige te zijn zonder traan bij het lezen van deze blog post. Bovendien zorgden de mooie reacties en lieve privé berichtjes weer dat ik brak. Naar mijn mening één van of misschien wel de mooiste blog post.

Dit zijn op dit moment mijn favorieten blogposten die ik je echt aan raad om te lezen. Heb je zelf ook een blogpost gelezen op mijn blog en vind je dat hij hier echt thuis hoort laat het mij zeker weten. Ik ben altijd benieuwd welke blogposten mijn lezers nou het mooiste of het leukste vinden. Hopelijk mag dit lijstje steeds groter worden 🙂

4 gedachten over “Ben het meeste trots op deze blogposten

 1. Beste Fabian,

  Je verhaal heeft me diep ontroerd. Je verhaal over de wasmachine staat me nog helder voor de geest. Ik lees niets over je schaaktalent. Ik meen me te herinneren dat je daar nogal goed in was.
  Het ga je goed Fabian

 2. Hi Fabian

  Ik heb een paar pagina’s van je blog gelezen en ben onder de indruk. Ga vooral door met schrijven, Ik bewonder je openhartigheid en eerlijkheid. Ook het verhaal in Frankrijk leest als een spannend boek. (natuurlijk was het niet bepaald een goede/leuke vakantie, wat een toestand…)
  Mooie blog!
  Groetjes,
  Babs

  1. Bedankt voor de grote compliment. Ga zeker door met schrijven. Is een grote hobby van mij geworden. Zelf vind ik het af en toe ook wel op een boek of film lijken, dus ben het met je eens haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.