Wanneer je een relatie begint met iemand, dan heb je altijd ineens met andere mensen te maken. Bij een relatie krijg je meestal toch een pakket met andere mensen er gratis bij. Natuurlijk zijn er uitzonderingen bij, maar de meeste mensen hebben wel een familie waar je mee te maken krijgt. Het leuke aan een persoon is toch altijd wel dat die een mening heeft. Meningen over jouw relatie en over jouw persoonlijkheid. Laat ik daar nou net een tegenstander van zijn.

Persoonlijk heb ik twee relaties gehad en klikten het altijd wel goed met de ouders. Ze moeten even wennen aan mijn persoonlijkheid, maar daarna gaat het gelukkig altijd wel goed. Blijkbaar doe ik het best goed bij ouders. Alleen mijn laatste relatie kan ik wel als een mooi voorbeeld gebruiken. Toen het uit was gegaan kreeg ik namelijk nog wat dingen te horen. Zo bleek dat de moeder van mijn ex vriendin tegen haar dochter had gezegd dat ze niet hoopte dat wij samen zouden blijven. Niet omdat ze mij zo’n stront jong vond, maar puur omdat ze niet wilde dat ze de zelfde fout zou maken als haar moeder. Die was blijkbaar al sinds haar zestiende bij haar man terecht gekomen en nooit meer weg gegaan. Altijd fijn natuurlijk om zoiets te horen en voor die man ook, want die stond tijdens dat gesprekje er gewoon naast.

Mede door die opmerking is mijn ex vriendin gaan denken en weer om haar heen gaan kijken. Haar moeder had iets aan het rollen gebracht, want wilde ze eigenlijk wel zo’n lange relatie van jongs af aan. Ze besloot da het antwoord nee werd. Al had ze wel na 2 maanden een nieuwe vriend, dus weet niet of ze het advies echt zo van harte nam, maar dat is weer een ander verhaal hé.

Mijn moeder heeft gelukkig nooit zoiets tegen mij gezegd. Mij kennende zou ik dan ook van ellende over alles gaan na denken. Nee, mijn moeder accepteert gelukkig al mijn beslissingen wel. Misschien geeft ze hier en daar wat advies, maar er mee bemoeien zou ze niet eens willen. Andersom doe ik dit ook bij haar. Ik ben nooit boos geworden om een relatie die ze was begonnen. Nee, ik was gewoon altijd blij voor haar. Het is wel eens voor gekomen dat ik iemand echt niet bij haar vond passen. Toen ze er naar vroeg heb ik dit ook heel eerlijk vertelt. Alleen ik zei er wel gelijk bij dat ze naar haar eigen gevoel moest luisteren. Ik zie alleen maar wat ik zie en voel haar gevoel natuurlijk niet. Gelukkig werkt dit voor ons beiden.

https://www.instagram.com/p/Bs0kp-TALO8/

Een gezonde relatie is in mijn ogen altijd iets moois. Om mij heen hoor ik daar alleen wel eens andere verhalen over. Zo is een kennis totaal niet blij dat haar dochter met een bruine jonge heeft. Nou is dat verhaal wel wat ingewikkelder, maar ik kan mij het echt niet voorstellen. Met de jonge is zover ik weet zelf niks mis. Hoe kan je er dan een slechte mening over hebben. Je bent toch blij voor je kind als die in een mooie relatie zit. Zij gelukkig en jij dan automatische ook. Misschien zie ik het verkeerd hoor, maar een kleur, geaardheid of achtergrondverhaal maakt naar mijn mening echt nooit uit. Van die oude stempel hou ik echt niet. Liefde is iets moois en zou niet door een ander verpest mogen worden. Nou zijn er uiteraard wel uitzonderingen hé een serie moordenaar/verkrachter zou ik ook liever niet naast mijn kind zien staan. Dan kan ik het wel begrijpen.

Fabian van der Gijze
Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

2 gedachten over “Bepaal nooit iemands relatie

  1. Ouders hebben inderdaad vaak een bijzondere kijk op relaties. Ze weten blijkbaar vaak wat goed is voor hun kind. Tuurlijk hebben ze meer levenservaring, maar ik ben ook van mening dat iemand dat juist zelf moet ontdekken. En als er dan een foute relatie uitkomt met hartzeer, dan kunnen ze daar zelf mee leren omgaan. We moeten niet bang zijn om fouten te maken, alleen dan leren we ervan

  2. Ja bent zeker gelijk. Vooral het laatste is een belangrijke punt geen relaties met verkrachters aangaan. Sommige mensen kicken erop. Ik heb geen ervaring met relaties maar als ik naar vrienden en kennissen kijk vind ik het er wel erg aan toe gaan soms.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.