De meeste Nederlanders zijn lekker nuchter. Natuurlijk niks mis mee, maar hierdoor wordt je wel heel snel afgeremd. Als je een droom probeert uit te laten komen, krijg je veel reacties te verduren. Zou je dat echt wel doen? Persoonlijk vind ik die vraag echt zonde. Sommige mensen durven daardoor niet voor hun dromen te gaan, terwijl ze echt talend vol zijn. Zelf vind ik het erg belangrijk om mijn dromen en passies uit te spreken. Een ander kan wel zo veel zeggen. Later wil ik gewoon kunnen zeggen dat ik er in ieder geval vol voor ben gegaan.

In de zomer van 2015 kon je hier mijn ondernemingspassie goed terug lezen. Ik deed mee aan het project zomerondernemer. Dit hield in dat ik een hele zomer wijden aan de ondernemerschap. Achteraf ben ik daar nog steeds heel blij mee. Het was echt heel leerzaam en ook nog eens op een leuke manier. Ik moest van mij zelf toen ook echt mee doen. Van kleins af aan moest ik altijd al lekker bezig zijn. Succes vol zijn vond ik nooit zo belangrijk, maar de passie voor ondernemen zat er al vroeg in. Als ik ergens plezier uit kon halen en/of geld mee kon verdienen dan stond ik vooraan. Gelukkig is dat ondernemende gevoel nooit meer weg gegaan.

Nou kan je hier regelmatig lezen over mijn zomerondernemer. Alleen er is rondom die droom een grotere droom ontstaan. Binnen 5 a 7 jaar wil ik gewoon een grote merk zijn. Met merk bedoel ik zeker geen kleding merk, maar gewoon het merk fabiangijze. Hier bedoel ik gewoon alles wat bij mij hoort mee. Het is lastig uit te leggen, maar zie het als een complete pakket. Dat mensen je zowel fysiek en online willen hebben. Online was ik eerst nooit echt mee bezig, maar sinds één a twee jaar is dat ook erg belangrijk geworden in mijn leven. Dit vind ik echt erg, maar stiekem ook wel een beetje leuk.  Er zijn eigenlijk geen dagen meer dat ik er niet mee bezig ben.

Dit is denk ik online de laatste tijd ook wel echt te zien aan mij. Er komt veel meer online te staan en ik ben meer bezig met volgers te werven. Stiekem ben ik het ook echt leuk gaan vinden. Het volgers getalletje boeit mij persoonlijk nog steeds niet echt, maar dat hoort er nou eenmaal bij. Al blijven de mijlpalen natuurlijk altijd wel leuk. Wel vind ik het grappig om te zien dat Instagram de laatste tijd super snel gaat en Twitter juist veel slomer. Op insta ga ik met deze tempo al snel de 1000 volgers halen, terwijl Twitter nu blijf hangen rond  die 490. Daar baal ik persoonlijk wel een beetje van. Ik vind Twitter juist de leukste sociale media die ik heb. Echter is het tegenwoordig wel meer op netwerken gebaseerd. Je vind er dan ook vooral mensen die bezig zijn met hun zelf te verkopen. Nee, dit bedoel ik niet letterlijk, maar op de manier van bereidheid/weergaves te werven. Neem bijvoorbeeld acteurs, YouTubers en natuurlijk bloggers. De ik ga nu douche mensen zijn bijna allemaal verdwenen.

Op tv gebied heb ik een paar mensen waar ik graag naar kijk. Linda Hakeboom is daar bijvoorbeeld een voorbeeld van. Ik vind haar één van de leukste programmamaakster. Zo keek ik dan ook met veel plezier naar haar programma Linda’s mannen. Nou vond ik bijna elke aflevering even leuk om naar te kijken, maar die van Giel de Winter vond ik er persoonlijk echt uitspringen. Nou kon ik hem vooral van StukTV (een YouTube kanaal).

Tegenwoordig is hij alleen uitgegroeid tot veel meer dan dat. Hij is echt overal te zien en heeft veel tv relaties opgebouwd. Hij vertelde aan Linda dat het merk Giel de Winter altijd sterk overeind moest staan. Als StukTV weg zou vallen, moest hij door kunnen gaan. Je zag echt zijn passie en gedrevenheid er in terug. Sommige zouden dat misschien als arrogant en overdreven zien, maar ik kon het wel waarderen. Hoe vet is het bijvoorbeeld als je eigen fotograaf heb. Toch Chelsey?

https://www.instagram.com/p/BSu-8lCDiq6/?taken-by=gielstuktv

Kijk het zou zeker goed kunnen dat dit veel te ver gedroomd is. Alleen ik vind het persoonlijk gewoon veel te leuk om te dromen. Tot nu toe hebben mijn dromen zeker veel tijd gekost, maar mij ook zoveel terug gegeven. Persoonlijk denk ik dat alles wat je ooit eens heb geprobeerd later weer van pas zou komen. Kan nooit kwaad om de Amerikaanse mentaliteit te gebruiken 😉

Fabian van der Gijze

Volgers zijn dus zeker welkom 😉 Facebook,  Twitter,  Instagram,  google+en Bloglovin

 

6 gedachten over “Binnen 5 a 7 jaar ben ik een merk!

  1. Ik ben het helemaal met je eens! Alles wat je doet of leert helpt je ergens anders uiteindelijk weer verder mee. En dromen is zeker niet verkeerd! Zelf heb ik eigenlijk ook de ambitie om over zoveel jaar een soort van merk te zijn. Hoe en wat dat weet ik nog niet helemaal precies, maar waar een wil is is een weg! 🙂
    Aileen onlangs geplaatst…21.4.2017 – Vind je jezelf een geluksvogel?My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.