Dat ik een eigen manier heb voor schrijven is geen geheim. Hier zie je niet zo snel van die standaard verhalen. Op het begin zag je die nog wel eens voorbij komen, maar tegenwoordig eigenlijk niet meer. Dit heeft een hele simpele reden. Ik schrijf gewoon voor mij zelf. Nou klopt dat eigenlijk ook niet helemaal, want ik ben natuurlijk begonnen om mensen te helpen en te steunen. Met voor mij zelf schrijven bedoel ik eigenlijk dat ik heel dicht bij mij zelf blijf. De cijfertjes vind ik echt heel leuk om bij te houden, maar het boeit mij echt geen ene hol. Heel vaak schrijf ik maar voor 20 lezers. Nou lekker boeiend. Ik had plezier bij het schrijven en dat is het belangrijkste.

Zelf gooi ik om de dag een blog post online. Dat zijn echt heel veel verhalen. Heel af en toe doe ik er ook nog eens een bonus verhaal aan vast plakken. Ik heb gelukkig nog nooit het moment gehad dat ik echt niet wist wat ik moest schrijven. Eerlijk gezegd zou je mij dan ook niet meer zien bloggen. Als dat ooit gebeurd stop ik echt per direct. Dan heb ik er gewoon geen plezier meer in. Dan zal ik wel gaan schrijven uit verplichting en voor de cijfertjes. Ik vind het persoonlijk gewoon echt heel belangrijk dat het wel mijn verhalen blijven. Natuurlijk kan je wel eens een opdracht krijgen die je iets minder leuk vind, maar ik probeer er echt altijd mijn eigen draai aan te geven.

Als je zelf blog weet je hoe groot dit wereldje is. Elke dag start er wel weer een idioot 😉 met bloggen. Tegenwoordig is bloggen zelf verplicht bij bepaalde opleidingen. Sommige bloggers zijn echt heel goed, maar heel vaak stelt een blog echt niks voor. Je leest gewoon dat het voor de cijfertjes is geschreven, uit verplichting of voor het geld. Bovendien zie ik te vaak gesprekken voorbij komen waarin dit wordt bevestigd. Sommige verhalen worden na een dag er alweer afgehaald, vanwege dat niemand het wilde lezen. Dit is toch vreselijk zonde. Zijn die cijfertjes nou echt veel belangrijker dan jouw plezier. Nou zou je zeker nooit uit mijn mond horen dat mijn blog perfect is, maar dit blijf wel echt mijn eis.

Waarschijnlijk zal ik zeker een paar bloggers tegen de been schoppen met deze blog post. Alleen weet ik niet of dat door deze blog post komt of gewoon door het feit dat ze zich zelf hier in herkennen. Als je bij je content blijf komen de cijfertjes en vaste lezers vanzelf wel. De echte grote bloggers schrijven meestal ook al zo’n vijf jaar. Het is in mijn ogen gewoon een kwestie van tijd investeren en dicht bij je zelf blijven. Zelf zie ik mijn cijfers de laatste tijd echt groeien. Ik krijg vaste lezer. Hier kan je ook een paar verschillende lezer soorten vinden. Sommige komen hier bijvoorbeeld  voor de acteer kant en andere komen hier weer voor mijn persoonlijke verhalen. Zelf vind ik dit echt heel leuk om te zien. Voor iedereen is er wel iets te vinden

Zo kan ik hier bijvoorbeeld hoi Robin zeggen. Ik weet nou al dat ze dit waarschijnlijk zal zien. Zou lullig zijn als het dit keer net niet zal zijn, maar goed dat zien we dan wel weer. Aileen is ook een mooi voorbeeld van een vaste lezer. Nou ben ik elke lezer stuk voor stuk dankbaar, maar dat vind ik oprecht een eer. Voel mij oprecht soms ook schuldig dat ik zelf heel weinig de laatste tijd lees. Probeer het nu wel weer een beetje op te pakken, maar je kan helaas niet alles. Dat komt vanzelf wel weer goed J

Maar goed elke blog heeft natuurlijk zo zijn charmes. Nou heb ik natuurlijk ook heel vaak de pech dat veel blog posten over make-up gaat, dus dat is sowieso al niks voor mij. Sommige vinden dat leuk om te lezen en sommige houden van persoonlijke blog posten. Dan komt die hele brede markt wel mooi van pas.

 

Vind jij dat veel blog sites veranderen of vind je het nog heel erg mee vallen?

Fabian van der Gijze

Het lijk mij ook leuk als je mij via  Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin gaat volgen 🙂

 

5 gedachten over “Wat ben ik blij dat ik voor mij zelf schrijf (mijn mening #23)

 1. Ha, hoi! (:

  Ik ben het met je eens! Ik schrijf ook voor mezelf. Zo kan ik over 5 jaar terug zien wat ik allemaal heb gedaan en geschreven. Maar waardering vind ik ook wel erg fijn, het is leuk om te zien als mensen terug komen en een reactie achter laten. Vooral andere bloggers leren kennen vind ik leuk!
  Robin onlangs geplaatst…Portfolio: Join-us Area PaaspopMy Profile

  1. Gelukkig sloeg je deze blog post niet over 🙂 Vind het ook altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Via je blog wordt je bereik echt veel groter. Zonder blog was ik jou denk ik niet zo heel snel tegen gekomen en dat had ik jammer gevonden

 2. Ik vind het een hele eer om mijn naam hier te lezen! 🙂
  En ik denk zeker dat je gelijk hebt. Als je er geen plezier in hebt moet je het eigenlijk gewoon niet doen. Ik schrijf een artikel gemiddeld ook voor een stuk of twintig tot dertig mensen, maar bovenal voor mijzelf. Omdat ik het leuk vind om te doen en omdat hoop een ander er eventueel mee te helpen of anders in elk geval te vermaken! 🙂
  Aileen onlangs geplaatst…Review – Silisponge AliexpressMy Profile

 3. Je hebt gelijk dat veel blogs veranderen en dan met name de beauty blogs.
  Zelf blog ik over beauty maar gooi ik er af en toe ook een stukje van mijn ”psycho thriller” blogboek door heen. Zo houd ik het voor meerdere mensen interessant, maar vooral voor mezelf.
  Voor de cijfers blog ik niet , ik blog al zo’n 4 jaar en als ik het daarvoor deed was ik meteen gestopt.
  Ik blog om dingen te delen, om mezelf te zijn en ik zou nooit ergens over schrijven wat mij niet boeit.
  Engelina onlangs geplaatst…Review : Yves Rocher Argan shower oil.My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.