Als je mij op Facebook volg en/of op Twitter kon je eergisteren merken dat ik best geïrriteerd was. De meeste lezers kan ik via mijn blog of zijn nog onbekend voor mij. Soms lezen ook bekende mensen mijn blog. Meestal heel leuk en aardig, maar ik raak behoorlijk geïrriteerd van sommige dingen. Helaas moet ik deze blog post vandaag schrijven maar het moet eens duidelijk worden dat mijn blog van mij is en van niemand anders!

Het is al een paar keer voor gevallen dat iemand zelf mijn blog op zoek via Google en daarna mijn moeder vragen gaat stellen. Ik snap niet helemaal waarom dit achter mijn rug moet. Gelukkig meld mijn moeder dit altijd aan mij. Ze heeft niks met mijn blog te maken. Ik ben super eigenwijs. Al had mijn moeder zich willen bemoeien met mijn blog. Had ik toch geschreven wat ik zelf wil. Natuurlijk zou ik dingen veranderen als er echt iets was wat niet oké is, maar waar ik over schrijf is mijn gedachtes en mij wil.

De mensen die het vaak tegen mijn moeder melden hebben eigenlijk helemaal niks met al deze verhalen te maken. Ik snap dat het heftig kan over komen, maar je hoef het niet te lezen. Je klikt zelf of mijn blog en je kiest zelf wat voor verhalen je wilt lezen. Natuurlijk mag je het niet met mij eens zijn of juist wel. Natuurlijk mag je denken dit zet je toch niet op internet. Dit begrijp ik allemaal heel goed. Ik sta gewoon heel open in het leven en probeer er voor mij zelf zoveel veel mogelijk van te maken, maar dit probeer ik ook voor andere. Het mooiste wat mijn blog mij bied zijn de mooie gesprekken en de lieve reacties. Als iemand door mijn tekst tranen in zijn of haar ogen krijg weet ik dat die tekst perfect is en goed gelukt.

Mijn moeder lees zeker niet al mijn verhalen. Sommige zijn voor haar wel nog pijnlijk of moeilijk. Voor ieder is dit anders. Het doet mij best wel pijn als iemand mijn blog lees en dan vervolgens zijn of haar blog lucht bij mijn moeder. Ik zie dat mijn moeder hier soms mee zit en dit hoort niet zo te zijn. Met mijn blog wil ik mensen helpen en het niet moeilijker maken dan het al is. Kom gewoon naar mij toe als je ergens mee zit of het niet mee eens ben. Mijn moeder is niet de gene die een tekst kan veranderen. Dat ben ik en niemand anders.

Het gebeurd niet alleen bij mijn moeder. Het is ook wel eens gebeurd dat er een vriend of vriendin naar mij toe kwam waar mensen het ook wel eens aan vroegen. Hun hebben er al helemaal niks mee te maken. Die weten net zo veel als ieder ander die mijn blog posten lezen. Ik kan het gewoon niet begrijpen waarom je dit zou doen. Waarom moet het altijd achter iemand rug om. Als iedereen nou eens eerlijk zegt wat hij of zij echt denkt kom je veel veder. Val een ander niet lastig met mijn hobby. Ik ga toch ook niet naar iemands moeder toe, omdat ik last heb van iemands gezang.

Ja, eerst kon je nog zeggen dat ik niet volgens de wet volwassen ben, maar sinds 13-05-2016 ben ik ook voor de wet volwassen. Dit was al veel eerder, maar dat wilde sommige mensen niet in zien. Nu kan je er niet meer met een smoesje om heen. Ik ben volwassen of je nou wil of niet. Mijn leven leid ik zelf. Als het kon had ik allang op mij zelf gewoond en mijn eigen leven geleid. Niet omdat ik mij hier niet thuis vol. Nee, omdat ik prima voor mij zelf kan zorgen. Helaas kan dit financieel niet, maar had het graag gewild. De laatste dagen vraag ik mij af of mensen dan nog steeds naar bijvoorbeeld mijn moeder gaan terwijl ik niet meer bij haar woon.

Hopelijk is het voor sommige mensen iets duidelijker geworden wat ik gisteren bedoelde en dat je altijd naar mij kan komen. Ik heb echt heel veel gesprekken met mensen die ik niet eerder heb mogen leren kennen. Hier ben ik heel blij mee, hopelijk durven bekende mensen dit vanaf nu ook meer te doen. Laat de mensen die er niks mee te maken hebben met rust. Het is mijn trots, niet die van hun.

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.