blog header

Over drie maanden en drie dagen is het zo ver. Mijn eigen site bestaat dan alweer een jaar. Om te wennen was ik al een tijdje stiekem aan het bloggen. Niemand wist het en ik had in 7 maanden net de 200 bezoekers behaald. Er is een hoop veranderd aan mijn leven en aan de manier van doen. Dat komt naar mijn mening een grote deel door dat ik blog.

Qua verwerkingsproces is er niet echt iets veranderd. Eigenlijk heb ik er nooit echt last van gehad. Natuurlijk zijn hier een hoop gesprekken over gevoerd met mijn kinderpsycholoog, maar ik ben er altijd hele open in geweest. Natuurlijk heb je altijd wel een verhaal wat je niet van de daken ga schreeuwen, maar hier heb ik natuurlijk ook nog niet alles verteld. Het geval is op mijn blog wel dat ik het hier wel van plan ben. Niet door de grote afstand tussen ons, maar misschien wel door dat ik zie wat sommige verhalen doen met een lezer.

Persoonlijk is mijn zelf vertrouwen een stuk groter geworden. Praten met andere is een stuk makkelijker geworden. Bijna elke dag sta ik met een lach op en ga ik er ook weer mee naar bed. Door bloggen ben ik nog vrolijker geworden en dat spreekt mensen op straat toch meer aan. Ik durfde al veel te zeggen voor dat ik blogden, maar nu is dat ook veel groter geworden. Hier merkten ik dat mensen echt naar mij luisterde. Waarom zou ik mij offline dan ook niet meer laten horen. De energie die ik er aan over houd maak het echt super leuk om elke keer weer iets online te zeten.

Zelfs de minder leuke dingen van het leven veranderd door bloggen. Als iets echt kwijt moet kan ik het hier altijd kwijt. Soms maak ik er wel eens een grapje over en soms zeggen familie leden dat soms ook. Als er dan weer iets is gebeurd zeg ik: ‘’Ach ik heb in ieder geval weer een verhaal voor vanavond’’. Realistische gezien is dat ook wel zo op mijn blog. Als er nooit iets zou gebeuren en ik zou nergens over na denken. Zou mijn blog niet bestaan of een stuk saaier zijn.

Laats merkte ik het ook heel erg op mijn achttiende verjaardag. Als ik jarig ben hou ik er altijd lekker mijn mond over. Door de dag heen kreeg ik af en toe wel een felicitatie, maar niet zo heel veel. Dit keer was dit wel het geval. Ik zat die dag op school waar bijna niemand het wist. Die felicitaties zou ik dus lekker ontlopen, maar mijn telefoon ging die dag echt super vaak af. Heel veel lezers en mee de bloggers stuurde een felicitatie naar mij toe. Ik wist er niet echt iets mee te doen. Toch merkte ik wel dat het iets met mij deed. Sowieso is mijn sociale media’s gegroeid. Voor mijn doen ben ik er veel actiever op en heb ik ook veel meer volgers er bij gekregen.

Voor mij zijn er niet echt nadelen gekomen. Soms is het wel eens moeilijk qua tijd, maar dat heb ik er wel voor over. Is jou leven eigenlijk ook door iets heel positief veranderd of juist heel negatief. Is je leven bijvoorbeeld veranderd door dat je heel veel volgers op sociale media’s heb, door jouw blog of ging je viraal over het internet en/of op de tv?

Voor vandaag was dit het alweer. Natuurlijk weer bedankt voor het lezen en als je reageer ook bedankt voor het reageren. Ik ben hier in ieder geval weer over twee dagen te vind. Hopelijk zie ik jou dan weer terug.

 

Geniet van de dingen die je energie geven 🙂

 

Fabian van der Gijze

Mij kan je verder volgen  op: Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin en natuurlijk volg ik je terug. Altijd leuk om ergens met je te kunnen praten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.