Ik durf wel te beweren dat ik momenteel in één van mijn gelukkigste momenten leef. Kan mij haast geen momenten voor mij halen wanneer ik ook zo gelukkig ben geweest. Geniet echt van elk klein dingetje. Dat heeft voornamelijk gewoon te maken met mijn werk en de locatie waar dat zich bevindt. Sinds ik bij Utopia 2 begon te werken kreeg ik een glimlach op mijn kop die niet meer weg te slaan is. 3 september zou helaas alleen mijn laatste stage dag zijn geweest, maar gelukkig was ik niet de enige gelukkige. Ze waren ook blij met mij en ze boden mij een contract aan. Een contract die ik natuurlijk niet kon weigeren.

Misschien had je al gelezen hoe ik hier ineens terecht ben gekomen. Dat was namelijk een apart gevalletje. Ik nam afscheid van mijn stage/werk, vanwege dat ik mij daar echt niet meer prettig voelde. Een week later werd ik gebeld door Talpa, de week erop ging ik zonder opleiding stagelopen bij Utopia, nog een week later woonde ik ineens in Hilversum en zo was ik binnen een paar weken ineens helemaal gesetteld.  Iets wat ik totaal niet aan had zien komen, maar met open armen aan ging. Ik wist toen der tijd nog geen eens of ik mijn diploma wel behaald had. Zonder na denken ben ik deze mooie kans gewoon aangegaan. Ik moest hoe dan ook even weg uit de situatie waarin ik mij al die tijd al bevond, daarnaast had ik voor de tv-wereld gekozen voor een tussenjaar. Dit zorgde er in één keer voor dat het gene nutteloze tussenjaar zou worden.

Vanwege dat ik hier nu opkamers moest en de zomervergoeding weer naar de normale stagevergoeding veranderde, zou ik helaas alweer vroeg moeten stoppen. Ik was nog steeds heel blij, maar telde met traantjes in mijn hart al de dagen af tot 3 september. De datum waar ik afscheid zou moeten nemen. Gelukkig hebben een paar mensen heel lief hun uiterste best gedaan voor mij.

Ik was gezellig even met mijn moeder en mijn zus bij mijn omaatje op bezoek. We begonnen net aan een ijsje toen mijn telefoon afging. Mijn telefoon gaf Hilversum aan, dus dan ren ik altijd al snel weg om op te kunnen nemen. Dit soort telefoontjes betekenen meestal leuke opdrachten. Het bleek iemand van Talpa zijn. Het was ze gewoon gelukt. Hun positieve berichten over mij, bezorgde mij een schitterend aanbod. Ik kon zomaar ineens tot eind mei de nieuwe vaste logger worden van Utopia 2. Ik wist gewoon niet wat ik moest zeggen. Ja, ja natuurlijk, maar verder sloeg ik gewoon dicht. Ik kon het gewoon niet geloven. Binnen twee a drie gekke/mooie maanden had ik zomaar ineens een vaste baan te pakken. Misschien nog niet helemaal mijn droom functie, maar wel in het juiste wereldje. Daarnaast geniet ik wel enorm veel van mijn werk en mijn lieve collega’s. Helaas zouden er wel heel veel weg gaan, maar ik blijkbaar niet meer. Ik mag gewoon blijven.

Sinds het goede nieuws ben ik gewoon nog meer gaan genieten. Een contract blijft een papiertje, maar voor mij betekend dit contract zoveel meer dan iemand ooit zou weten. Mijn moeder vroeg laats zelfs of ik weer een nieuwe liefde had. Ze vond mij zo gelukkig en stralen. Op menselijk vlak heb ik helaas nog geen nieuwe liefde gevonden, maar ik ben zeker wel verliefd geworden op mijn werk. Ik blijf oprecht soms 2 a 3 uur langer om hier te kunnen zijn. Het is echt veel te overdreven, maar ik kan mijn blije gevoel bijna gewoon niet beschrijven. Als ik dat vol kan houden tot het einde van mijn contract, ben ik echt de blijste man die je maar voor kan stellen.

https://www.instagram.com/p/BnlHj3mC3kP/?hl=nl&taken-by=fabiangijze

Ik voel aan alles dat dit een prachtig jaar ga worden. Een jaar waarin ik enorm gelukkig ga zijn, zoveel mogelijk wil leren en zover mogelijk wil proberen door te groeien. Ik kijk op naar de mooie kansen die er zijn. Misschien gaat het nooit meer echt voor de camera zijn, maar ik geniet maximaal. Dat genot zocht ik en daar ben ik al zo lang voor aan het strijden. Je moet niet altijd kiezen voor de makkelijkste route en/of voor de baan kiezen wat andere voor je hebben bepaald. Je moet kiezen waar je hart ligt en waar je echt gelukkig van wordt. Alleen dan geniet je maximaal en ga je met plezier naar je werk. Zonder dit gevoel had ik deze uren nooit vol gehouden. Dan was ik allang weer terug gevlucht.

 

Ik heb verdomme gewoon een fulltime contract

Fabian van der Gijze

Eén gedachte over “ Dan mag je ineens een fulltime contract onderteken

  1. Ik kan niet in woorden omschrijven hoe trots ik op je ben en hoe blij ik ben dat je zo gelukkig bent. Ik meen oprecht dat er tintelingen van blijdschap door me heengingen toen ik dit las. Jij hebt verdomme een full time fully earned contract, en ik ben verdomme trots op je

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.