Laats was ik gezellig een dagje met creabealounge (Demi) in Amsterdam. We hadden al langer contact met elkaar via internet en wilde samen eens een keertje meeten. Het weer zat helaas alleen niet echt mee. Na even schuilen liepen we weer verder. Ineens zag ik in de verte een cameraploeg staan. Nou wil Demi anoniem blijven, dus die zag je al een beetje weg duiken. Gingen ze natuurlijk net ons aanspreken. Ja, en dit soort dingen vind ik alleen maar leuk om te doen, dus ik liet mij wel interviewen. De vragen gingen over pesten en daar had ik inderdaad wel een mening over.

Nou kreeg ik laats een tweet van Chelsey met de vraag of ik het nou echt was. Blijkbaar had Concentrate Velvet de video online gezet en mij erin gelaten. Al is er ingelaten wel een groot wordt wat ik ben letterlijk 2 a 3 seconde te zien vanaf minuut 2:00. Eerlijk gezegd denk ik dat ze mij er helemaal uit hadden willen houden, want ik gaf nou net niet het antwoord waar ze op gehoopt hadden.

Ze vroegen mij namelijk wat ik dacht wat voor effect pesten op iemand heeft. Daarop antwoordde ik dus dat ik vond dat het een goed effect kan hebben maar ook een slecht effect. Het ligt naar mijn mening namelijk net aan de persoon. In mijn leventje heb ik al veel mee gemaakt. Alleen dat vind ik persoonlijk niet erg, want daardoor werk ik enorm hard om mijn dromen te kunnen laten uitkomen. Met pesten heb je dat precies hetzelfde. Bepaalde mensen krijgen daardoor zo’n enorme drive om door te knallen. Zo zie je dat bijvoorbeeld enorm vaak bij artiesten. Heel vaak zijn hun enorm gepest, omdat ze net iets anders waren dan alle andere. Ze sloten zichzelf op en zijn gewoon achter hun doelen aangegaan. Kijk nu nog maar eens waar ze staan en wie ze zijn. Zonder pesten waren ze misschien nooit zo ver gekomen.

Alleen dit hoef natuurlijk niet altijd het geval te zijn. Op een ander type mens heeft het juist extreem negatieve gevolgen. Daarmee zeg ik niet dat die persoon veel te zwak is. Dat zeker niet, maar iedereen reageert er toch weer anders op. Sommige mensen zijn ook gewoon te erg gepest en dan breek je vanzelf een keertje. Dat is iets menselijk. We kunnen veel klappen aan, maar er komt vanzelf een klap die je neer krijg.

Laat ik er wel gelijk even bij vermelden dat ik absoluut niet achter pesten sta. Ik wilde dit zelf altijd liever voorkomen. Het zou niet moeten gebeuren en we moeten er zeker iets aandoen. Alleen persoonlijk vind ik het effect van pesten niet altijd slecht. Soms komen er gewoon enorm veel mooie dingen van. Natuurlijk was dat antwoord te vaag voor de video. Alleen ik wilde zelf toch stiekem nog even kwijt wat ik eigenlijk in die video deed. De vraag vond ik op zichzelf namelijk wel enorm boeiend. Dit was in ieder geval mijn antwoord.

 

Wat zou jij hebben geantwoord?

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

3 gedachten over “Dan wordt jouw stukje over pesten er uitgeknipt

  1. En dan doet zij de studie journalistiek nu, oeps. Achteraf ben ik ook wel blij, ik had waarschijnlijk een veel te lang verhaal gehouden haha. Want ik ben gepest, maar zoals je zelf zegt, ik ben er ergens gek genoeg wel blij mee. Maakte me tot wie ik nu ben, creatief, eigenzinnig en sterk. En dat had ik voor geen goud anders gewild

  2. helemaal mee eens! Op het moment dat ik gepest werd wist ik altijd al… dit is niet voor altijd,later wordt het beter… Het heeft me een empatischer mens gemaakt, ik weet heel goed hoe ik met tegenslag om moet gaan en ben gelukkiger omdat ik heb geleerd te focussen op de positieve dingen in plaats van de negativiteit die andere mensen je proberen op te dringen. Juist voor kinderen die gepest worden had dit zo een mooie boodschap geweest, wie wil nu niet horen dat het allemaal beter wordt op het moment dat je het even niet meer ziet zitten…

  3. Ik ben op school ook heel veel gepest en het heeft me zelfvertrouwen enorm geschaad waar ik tot voor kort nog last van heb gehad ..heb mede dankzij ook je moeder mijn zelfvertrouwen weer gelukkig grotendeels terug..had ook op een gegeven moment ik ben wie ik ben en niet anders en als ze dat niet accepteren is het jammer voor degene..maar doordat ik veel gepest werd helaas niet door blijven leren wat ik juist zo goed kon en nu nog spijt van..het meest bizarre is dat de pesters het juist niet meer weten van het pesten en ik het na 40 jaar het nog niet vergeten ben.het heeft mij dus geen goed gedaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.