Twee weken terug was ik te vinden bij beeld en geluid. Hier vonden de dag van de mediastages plaats. Nou volg ik zelf helaas geen studie op dat gebied. Voor mij was het dus echt een kennismaking met de mogelijke bedrijven waar ik hopelijk ooit terecht kan komen. Hier ontmoette ik onder andere Talpa. We wisselde wat gegevens uit. Woensdag kreeg ik gelukkig een belletje met de vraag of ik de dag erna langs wilde komen. Natuurlijk wil ik dat wel. Zo zat ik ineens op het hoofdkantoor van Talpa

Samen met vijf meiden was ik uitgenodigd voor de screentest. We zouden eerst een presentatie krijgen over Talpa en de mogelijkheden. Hierna zouden wij aan de tand gevoeld worden. Wie waren wij eigenlijk en wat wilde wij hier gaan doen. Ik had een klein voordeeltje. Ik had Lieke (iemand van Talpa) zelf al eerder ontmoet op de dag van de mediastages. Hier had ik toen al een super leuk gesprek met haar gehad. Toen ik op de stage markt mocht rondlopen, controleerde zij mensen hun C.V.. Ik kwam toen toevallig bij haar terecht. Zodoende hadden wij elkaar al wat beter leren kennen. Ze wist mijn verhaal dus al een beetje. Ik was natuurlijk niet opzoek naar een stage voor een studie, maar gewoon voor in mijn tussenjaar. Een bijbaantje waar ik super veel kon leren en enorm veel plezier zou beleven.

Nou heb ik mijn liefde voor BNNVARA nooit geheim gehouden. De academie is al een lange tijd een droom plek voor mij. Echter moet ik nu toch wel iets bekennen. Sinds ik bij Talpa naar binnen stapte, werd ik stiekem nog eens verliefd. Het was enorm warm in de wachtkamer, maar dat kon mij echt niks schelen. Ik keek mijn ogen echt gelijk uit. Tot mijn verbazing liep Peter R ook nog ineens langs. Die was ik zelf nog nooit eerder ergens tegengekomen. Die is vaak niet aanwezig op de opname plekken waar ik komt. Nou geef ik niet echt meer om bekende mensen, maar het is toch grappig als je hem ineens voorbij ziet lopen.

Lieke kwam ons na een tijdje eindelijk halen. Met een brede glimlach schudde ik weer haar hand. Was leuk om haar weer eens te ontmoeten en zeker op deze locatie. Man, mijn dag kon echt al niet meer stuk. Gingen we ook nog eens naar de vergaderzaal. Even de zaal waar John de Mol zelf ook zijn vergaderingen hielt. Wie weet wat voor een programma’s daar wel niet allemaal waren ontstaan en wat voor een successen. Al moet ik eerlijk zeggen, als dit in een krot had plaats gevonden, was ik even blij geweest. Ik hou gewoon zo erg van dit mooie vak.

De presentatie was echt top. Ik werd steeds enthousiaster. Voor het eerst zag ik ook wat beelden van de mogelijke stageplekken. Voor ik het wist werd ik verliefd. Voor de tweede keer werd ik weer verliefd op een media/productie bedrijf. Het voelde stiekem ergens ook een beetje als vreemd gaan. Voor het eerst keek ik echt heel geïnteresseerd naar een bedrijf buiten BNNVARA. Het is zelfs zo erg dat ik eigenlijk per direct aan mijn rijbewijs wil beginnen en in de buurt een kamer zoeken. Ik moet en zal er alles aan doen om deze kans te pakken. Natuurlijk ga ik nog vol voor de BNNVARA auditie, alleen dit is zo’n mooie plan B. Ik wil er gewoon alles van en over leren. Talpa is echt mijn nieuwe liefde geworden. Een liefde waar ik nog alles over wil leren. Ik weet er nog veel te weinig over.

 

We gaan het beleven.

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

Eén gedachte over “ Dan zit je ineens op het hoofdkantoor van Talpa

  1. Ik werd automatisch alleen al blij bij de eerste alinea. Wat heerlijk om dit te lezen, het enthousiasme spat er niet alleen van af, je kunt in je woordkeuze ook echt gewoon lezen dat het enthousiasme meer dan aanwezig is. Nou op naar dat rijbewijs, die kamer, een goede auditie en een fantastische tijd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.