Wanneer het kan zorg ik dat ik bij opnames ben. Zo probeer ik een mooie C.V. op te bouwen. Daarnaast probeer ik veel workshops te volgen. Alleen daar zien jullie niet zoveel van. Van de opnames natuurlijk wel. Dat deel ik ook altijd met veel liefde. De reacties zijn dan gelukkig vaak erg lief en leuk om te lezen. Ik vond het wel eens tijd om over die reacties te hebben.

Vooral op de werkvloer merk ik het de laatste tijd. Ik ben gelukkig direct eerlijk geweest over mijn droombaan en bezigheden. Zo wisten zo ook dat ik opnames had. Op mijn werk word ik door één collega nu Robbert genoemd en als ik langs loop hoor ik grapjes over Cocaïne. Klink misschien voor een ander heel raar. Voor mij klinkt het eerder als muziek in de oren. Het is toch tof das ze naar radar voor mij hebben gekeken. Even kijken hoe ik het had gedaan. Is toch een gek gezicht om een collega zogenaamde coke te zien snuiven. Ja, een grapje over mijn werklocatie kan dan niet uit blijven. Hoe kan je een coke gebruiker nou op de financiële afdeling zetten. In de meeste gevallen is dat niet echt een slim plan.

Ook krijg ik veel leuke appjes en via sociale media berichtjes. Het blijf gewoon leuk om zulke berichtjes te krijgen. Blijf ook altijd mooi om te zien dat mensen foto’s ervan sturen. De mooiste blijven met het bekende rondje erop getekend. Even een rondje om mijn hoofd getekend. Als of ik zelf niet weet waar ik liep/zat. Soms komt dit ook echt van hele onverwachte hoeken. Mensen die bijvoorbeeld bij mij op de basisschool zaten en die ik eigenlijk toen nooit echt sprak.

December was natuurlijk ook een mooi voorbeeld. Via mijn deelname aan Het Instituut kwam ik op tv, in de krant en mocht ik naar de radio komen. Dat zijn gewoon handige dingen om te netwerken en je begint de groei ervan te zien. Eerder kreeg ik nooit zoveel berichten na opnames. Momenteel is dat vaak toch het geval. Trots is niet het juiste woord, maar het is toch een blijk van waardering. Zolang mensen je zien en over je praten groei je in dit wereldje. Dit is voor mij alleen maar meer een rede om door te pakken. Het geef weer nieuwe kracht om door te pakken. Door te pakken naar een nieuw level. Niet meer vaak van die kleine rolletjes, maar meer van die grote. Dit voelt gewoon geweldig en het smaakt naar veel meer.

Nou kan ik dat natuurlijk wel willen, maar regisseurs moeten dit natuurlijk ook wel willen. Daar ga ik zeker nog harder voor werken. Zo heb ik alweer twee grote workshops op de planning staan, nog eentje waar ik heen wil, maar nog moet vast leggen en aanstaande zondag ben ik weer in Hilversum te vinden voor een leuke klus. Een vriend kreeg die klus en mocht iemand mee nemen. Gelukkig dacht hij ook even aan mij. Zo kan ik zondag weer naar één van de leukste plekken van Nederland.

We gaan wel weer zien waar we allemaal terug zullen komen. Ik wil er in ieder geval voor gaan zorgen dat ik die berichtjes altijd zou kunnen krijgen. De kansen zijn er en ik kan ze gelukkig vaak zat pakken. Wie weet waar we over een paar jaar zullen staan. Ik kan in ieder geval altijd zeggen dat ik er vol voor ben gegaan.

Fabian van der Gijze

volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

Eén gedachte over “ De dagen na de uitzendingen

  1. Het mooiste is zeker wanneer men je laat weten je gezien te hebben, en dan helemaal als er tekenen van lof inzit, dan is dat extra geweldig. Je verdient dat soort berichten ook oprecht, en zeker de grotere rollen. Je gaat het zeker ver schoppen, daar twijfel ik niet aan. Want de manier waarop jij je dromen najaagt, kan alleen maar zorgen voor meer toffe dingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.