Zoals je waarschijnlijk wel is opgevallen deel ik enorm veel online. Daar heeft gelukkig niemand moeite mee en daar ga ik zelf ook goed op. Ik ben trots op mijn verhalen en zit er totaal niet mee. Doordat ik zo veel deel, ontstaat er gelukkig iets moois. Regelmatig krijg ik ineens een feedback berichtje van een oud bekende. Soms meer dan 5 jaar geen contact en dan ineens een klein feedback berichtje. Gelukkig eigenlijk alleen maar complimenten. Dat waardeer ik toch elke keer weer.

Als geen ander weet ik dat ik enorm ben veranderd. Na groep 8 is er voor mij een enorme lange tijd geweest dat niks mij meer boeide. Thuis was ik redelijk mij zelf, maar op school was ik vaak enorm gesloten. Alleen de mensen die dichtbij mij stonden kregen een stukje Fabian te zien. Pas de laatste periode van mijn Mavo tijd liet ik mij zelf iets meer zien. Op MBO was ik daarna ook weer even gesloten, maar hier liet ik mij zelf wel veel meer horen en zien. Momenteel denk ik dat ik echt het dichtbij mij zelf ben gekomen en dit ook duidelijk laat zien. Er zijn wat meer interesses bij gekomen en ik ben mij qua eigenstijl ook aan het ontwikkelen. Normaal zou ik het nooit zeggen, maar ik denk dat ik wel echt kan zeggen dat ik er qua uiterlijk/stijl gelukkig enorm op vooruit ben gegaan. Ik sta er nu ook echt achter.

Gisteren nam ik na mijn nachtdienst nog even snel een Instagram video op, om mijn YouTube video te promoten. Hierop kreeg ik ineens een reactie terug van een oud klasgenootje. Na school had ik nooit meer contact met hem gehad en op school liepen wij ook eigenlijk langs elkaar. Nu stuurde hij ineens een berichtje met daarin: Dat ik er goed uitzag en dat er veel goeie dingen waren veranderd. Ik zie dit echt als een heel mooi compliment en een bevestiging. Een bevestiging dat het momenteel echt goed gaat. Denk niet dat je zomaar zo’n feedback naar iemand stuurt. Persoonlijk zou ik het namelijk waarschijnlijk nooit zo’n feedback naar iemand sturen waar ik niet echt mee omging.

Sorry Stan 😉

Zo kreeg ik dit soort dingen ook weer te horen bij mijn oma’s begrafenis en als ik een oude foto deel herkent niemand in mijn omgeving mij erin terug. Zo deelde ik voor de grap gisteren een oude klassenfoto met een vriend. Hij met een te blije kop en ik met een saggerijnige dikke kop. In die tijd zag ik de enorme contrast eigenlijk niet eens. Enige wat ik wist dat ik zijn foto geweldig vond en dat ik zelf fotomomenten echt haatte. Een collega stuurde gelijk dat ik zo erg veranderd was. Voor de grap stuurde ik dus gelijk terug, Ja 20 kilo en 100% blijheid.

Ik vraag mij oprecht ook wel eens af hoe vrienden en andere mij in die tijd zagen. Die blije gek op de foto zou mij denk ik nog wel als heel spraakzaam en grappig kunnen omschrijven. Hij stond dan ook echt als één van de weinige heel dicht bij mij. Hij is dan ook één van die mensen die mij zo erg lieten veranderen in de derde klas. Het jaar waar alles voor mij enorm veranderde. Die gek zou het zelf niet eens door hebben, maar daar ben ik hem dan ook nog steeds enorm dankbaar voor. Alleen hoe de rest mij zag zou ik echt niet weten. Dat boeide mij namelijk ook echt niet in die tijd. Geen mening drong door en geen één was voor mij interessant genoeg.

Zo’n feedback berichtje is voor mij dan veel belangrijker dan dat de schrijver er van misschien zelf door heeft. Niet dat ik zo lekker ga op complimenten, maar wel omdat ik zo slecht ging in die tijd waarover de feedback vaak gaat.

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

Eén gedachte over “ De feedback van oude bekende

  1. Soms komen mensen verrassend genoeg terug in je leven, en toveren ze die glimlach op je gezicht die je in het eerste opzicht niet zou verwachten. Dit zijn inderdaad hele mooie momenten. En inderdaad heel fijn dat je dit soort berichtjes mag ontvangen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.