Iedereen heeft bij bepaalde dingen waar bij je gaat denken aan je jeugd. Heel veel van die dingen zijn ook herkenbaar voor andere. In deze blog ga ik het over zulke herkenbare dingen. Ik moet er wel bij zegen dat sommige dingen ook van voor mijn tijd zijn, maar dankzij mijn oudere zus en mijn ouders is dat ook heel herkenbaar voor mij. Ben benieuwd hoeveel jullie erkennen en je laat denken aan jullie jeugd. Veel lees plezier.

Als je het met andere over je jeugd heb en samen zoekt naar gemeenschappelijke herinneringen. Kom je door  jeugd programma’s al heel snel bij gemeenschappelijke herinneringen. Dora en al die andere programma’s van nu. Heb ik nooit gekeken als kind. Als sommige programma’s er überhaupt al bestonden. Twee herkenbare programma’s voor mij zijn de tweenies en de bruine beer in het blauwe huis. Als ik een liedje hoor van deze programma’s word ik weer even dat kleine mannetje. Natuurlijk zijn er veel meer programma’s, maar dit waren echt mijn lievelings programma’s waar ik naar keek. Binnenkort komt er ook een blogpost online waar ik het ga hebben over deze programma’s, dus als het je leuk lijkt hou mijn blog dan in de gaten :). Twee herkenbare liedjes van deze programma’s heb ik hier bij geplaats. Ben benieuwd of je ze ook nog herkend.

https://www.youtube.com/watch?v=65-mXFMhZaI

Je vond je ouders altijd wel lief, maar op een bepaald moment waren ze ineens de liefste mensen op de wereld. Natuurlijk heb ik het over de momenten wanneer je iets kreeg. Soms moest je hier alleen heel lang voor zeuren. Als je dan de magische worden horen ‘’oke vooruit dan maar’’ vloog je ouders om de hals. Als ik tegenwoordig dit ziet in bijvoorbeeld een supermarkt moet ik altijd terug denken aan die leuke en mooie tijd. Al ging het soms om iets heel kleins of lulligs, maar als kind was je er zo blij mee.

snoepSnoepjes die er nu niet meer zijn  en vroeger wel. Leveren vaak ook de leukste herinneringen. Iedereen kent ze wel en iedereen vind het meestal wel super jammer dat ze er niet meer of bijna niet meer bestaan. Voorbeelden hiervan zijn voor mij: lange jan, Campino snoepjes, figuurlollys, sundrop rozijntjes en natuurlijk Fruittella. Bij het denken aan deze snoepjes krijg ik al hele erge honger en baal ik dat sommige niet meer verkrijgbaar zijn.

superhero-1043231_960_720

De rijke fantasie leven van vroeger mis ik ook af en toe heel erg. Vroeger kon je uren naar de wolken kijken en overal figuurtjes in zien, je kon met bloggen een hele grote stad bouwen en je was ineens een superheld die alles aan kon. Als ik kinderen dit ziet doen dan mis ik dat best wel. Gewoon ongevreest door het leven gaan en niet wetend van al het ellende. Ik kon vroeger uren spelen met een zak aan een touwtje en dat dan gebruiken als vlieger. Nu heb ik er niet eens de tijd meer voor of vind je het nergens meer op slaan. Welke volwassenen kan nou nog uren met een zak spelen. Ik denk bijna niemand meer. Voor vele zou dit denk ik wel herkenbaar zijn

Alles moeten sparen en iedereen je laten helpen. Of het nou Diddleverzameling blaadjes, voetbalstikkers, flippo’s of gogo’s waren. JE MOEST HET HEBBEN. Alles wat je kon verzamelen had ik wel. Nu ligt het in de vuilnisbak of ergens op zolder, maar vroeger was het overal te vinden in je kamer.  Nu is het sparen wel iets minder geworden bij de kinderen, maar het blijft denk ik altijd wel bestaan. Als kind wil je het nou eenmaal, want je vrienden hebben het ook en de reclames zijn zo leuk. Dit is voor iedereen denk ik wel een herkenbare herinnering.

Zaten er voor jou ook een paar herkenbare dingen tussen of dingen die erg in de buurt kwamen? Blogposten zo als deze vind ik super leuk om te lezen en om te schrijven. Hopelijk vinden jullie dat ook. Zo als ik al eerder in deze blogpost aan gaf komen er meerdere blogs zo als deze online. In ieder geval bedankt voor het lezen. Nog niet uit gelezen? Kijk dan gerust veder naar mijn andere blogposten en anders hopelijk tot ziens.

Groetjes 🙂

Fabian van der Gijze

 

Je kan mij ook volgen opFacebook,Twitter,Instagram,google+ en Bloglovin

3 gedachten over “De meest herkenbare dingen van je jeugd (verleden)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.