Toen we weer gesetteld waren in Puttershoek en het weer iets rustiger was kreeg ik weer contact met mijn vader. Ik en mijn zus spraken, dus weer af dat we bij hem langs zouden komen en gelijk dan maar bleven slapen. Dit was achter af de domste fout die we toen konden maken. Hoezo? Daar kom ik zo op terug.

De dag dat het zou gebeuren was er een feest in Puttershoek. We wonen dicht bij het dorp dus je krijg alles mee en je kon er niet om heen. We liepen wat rondjes op de markt tot dat er beweging kwam op het podium. Ze gingen mensen mooier maken. Ze zouden een knipbeurt krijgen en dure spullen. Noem het maar op. De kandidaten stonden al vast dus niemand kon nog mee doen. Tot onze verbazing werd plotseling een naam geroepen. Van die naam schrokken we zo erg. Was namelijk de naam van mijn vader.

We waren hier niet op voorbereid. We zijn in shok snel terug gegaan naar huis. We durfde nergens meer heen. We waren gewoon te bang, maar in de middag hadden we wel met hem afgesproken. We zijn toen met behulp van een oud vriendin van mijn moeder naar hem gegaan.

Alles leek later een verassing te zijn en goed bedoeld, dus de vriendin ging weg plus onze stres. Alles verliep goed tot de dag er na. Toen gebeurde er iets wat ik niet snel zou vergeten en mijn dapperheid zichtbaar werd. Mijn moeder kreeg ons niet te pakken en raakte in paniek. Hoe vaak hoor je wel niet op het nieuws dat er iets gebeurd met kinderen.

Ze kwam aan bij mijn vaders huis. Er ontstond meteen een hele grote ruzie. Mijn moeder kreeg geloof ik een klap en zakte later ergens boven aan de dijk in elkaar. Zonder dat mijn zus en ik dit wisten. Zonder dit te weten. Wist ik iets heel zeker. Ik wilde niet meer blijven op die plek. Al was ik nog in mijn  pyjama ik moest gelijk weg of ik me toch nog heb omgekleed weet ik niet meer.  We stormde naar huis. Daar bleek niemand te zijn. we werden gek. Eindelijk toen we mijn moeder aan de lijn kregen hoorde we dat ze was opgevangen en veilig was.

Later is toch het contact weer tot leven gekomen en ging het een lange tijd weer goed, maar daar over later meer.

Fabian van der Gijze

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.