The outpost

Vroeger was ik helemaal gek van de oorlog. Ik wilde er alles over weten. Momenteel ben ik er niet meer zoveel mee bezig, maar de interesse is altijd wel gebleven. Een film zoals The Outpost moet ik dus simpel gezegd natuurlijk wel zien. Hoe voelt het als je naar een onmogelijke missie wordt gestuurd en tegen de Taliban moet strijden in Afghanistan?

Alleen de VR-bril ontbrak nog

The Outpost is een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het is gefilmd als een film, maar toch krijg je een hele andere vibé er bij. Ik had zelf echt het idee alsof ik er bij was. De film wordt afgespeeld in chronologische tijdsprongen. Hierdoor nam The Outpost mij helemaal mee. Het was alsof je zelf ook in het veld stond, de angst en verdriet mee voelde. Wat ik zelf een bijzondere ervaring vond qua kijken. Blijft toch moeilijk om te creëren, zeker met allemaal losse stukjes.

Super goede cast

Buiten het acteer werk heeft de productie nog iets top neergezet. Achteraf krijg je namelijk de foto’s te zien van de mensen die echt in The Outpost hebben gezeten. Wat leken de meeste acteurs op de echte soldaten. Dat probeer je natuurlijk altijd te krijgen, maar dit was echt met succes gelukt. Op een paar mensen na, was de cast volgens mij nog niet heel bekend. Dat vind ik persoonlijk altijd het lekkerste kijken. Anders ga je al op een andere manier kijken naar iemands spel. De verwachtingen zijn er al en nu waren ze lekker leeg.

De levenservaring van een oorlog

Wat doet het met je lichaam en mind als je dag in, dag uit aangevallen wordt. In The Outpost laten ze dat effect heel mooi zien. Onderling irritatie, trauma’s en broederschappen zie je ontstaan. Ik vraag mij zelf ook altijd af wat zo’n oorlog met mij zou doen. Als ik de verhalen zo hoor en zie, moet ik in ieder geval hopen dat ik er nooit het antwoord op vind. Emotie is een begrip wat lastig op het grote witte doek te brengen is. Toch snap je de emoties stuk voor stuk en ga je bepaalde keuzes helemaal begrijpen.

Mijn beoordeling

Ik geef The Outpost zeker weten een dikke 7.7. Ze hebben namelijk echt iets moois neer gezet. Persoonlijk vind ik The Last Full Measure net iets beter. Die wil ik volgende week behandelen, maar ze wegen zwaar tegen elkaar op. Voor een mooie en interessante avond is The Outpost in ieder geval echt een aanrader.  

Fabian van der Gijze

YouTubeInstagram Facebooken  Twitter 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.