Persoonlijk ben ik veel online te vinden. Mijn blog en sociale media’s zijn niet meer echt weg te denken. Ze vormen gewoon een deel van mijn leven. Hierdoor leer je van zelf weer allemaal nieuwe mensen kennen. Zo zag ik laats ineens een oproepje van Chelsey online verschijnen. Ze vroeg of er bloggers waren die het leuk vonden om eens een keertje mee te gaan naar de Efteling. Nou heb ik al heel lang contact met Chels, dus daar melde ik mij zeker voor aan. We begonnen met een groep zo’n 30 mensen en gingen uiteindelijk met 7. Achteraf misschien ook wel beter.

Ik had een mazzeltje, want Demi van Creabealounge kwam met haar auto langs Hilversum rijden. Hierdoor kon ik dus mooi mee rijden. Dat scheelde toch weer even een treinreisje. Daar was ik haar dus zeker dankbaar voor. Nou was Demi ook zo lief om Rosita van Rositaelise op te halen, dus die gingen we samen even op pikken. Rosita kon ik zelf nog helemaal niet, dus dat is altijd leuk. Hou er van om nieuwe mensen te ontmoeten, vooral als het ook nog eens op een leuke manier is. Tijdens de reis bespraken we dus een beetje wat we deden en waar we momenteel allemaal mee bezig waren. Nou heb ik zelf niet echt veel mensen in mijn omgeving die bezig zijn met mijn hobby’s, dus het is altijd wel fijn als je er gewoon eens met iemand kan over praten. We moesten daarnaast toch even een uur reiden overbruggen hé.

Demi bracht ons veilig bij de Efteling. Hier kon je goed zien dat de vakantie voor veel kinderen was begonnen. We moesten zelfs op het tweede parkeer gedeelte parkeren. Ik wist zelf niet eens dat die bestond. Bij de ingang stonden de andere al op ons te wachten, dus we haasten ons er maar snel naar toe. Eenmaal toen we bij de ingang aankwamen zag ik Chelsey al snel staan. Ze was ondanks haar nieuwe beugel gelukkig nog wel herkenbaar. Naast haar stonden Lieke (lifestylelieke), Mieke (mieksmind) en Quinty (letstalklipstick). Drie meiden waarvan ik hiervoor ook nog helaas niet het bestaan wist. Gelukkig klikte het al heel snel en begonnen we aan onze gezellige dag.

Chels liep natuurlijk weer met haar pretpark ervaring voor op. Als je iets wil weten over pretparken en/of concerten moet je gewoon bij haar zijn. Alleen wel weer jammer dat ze de ingang van de bobbaan niet weet te vinden 😉 Gelukkig kwamen we uiteindelijk wel in de goede rij te staan. Je staat er toch altijd even in, dus de eerste gesprekken kwamen al snel op gang. De meiden bleken gelukkig erg gezellig te zijn. Hoe kan het ook anders met Brabo’s hé.

Na de bobbaan gingen we door naar mijn Baron1898 ontmaagding. Ik was al een tijdje niet meer in de Efteling geweest en had de nieuwe attracties dus nog nooit in het echt gezien. Ze hadden de Baron echt heel leuk gemaakt. Zo kreeg je een instapticket, die je voor de deur weer moest inleveren. Chels zei voor de grap dat ik maar moest vragen of ik hem mocht houden, dan zou ik ten minste iets over houden aan mijn ontmaagding. Nou ben ik wel zo’n gek die het dan echt doe. Zo zit mijn ticket nog mooi in mijn portemonnee. Persoonlijk ben ik altijd bezig met mooie aandenkens te sparen, dus ik ben er zeker heel blij mee.  De achtbaan zelf was trouwens echt heel vet. Het is knap, maar Mieke is blijkbaar nog gekker dan ik en zodoende zat er iemand ineens foto’s te maken in de achtbaan. Eerlijk is eerlijk, ze zijn nog leuk geworden ook.

Wanneer je met bloggers/influencers op stap gaat weet je één ding in ieder geval wel van tevoren. Er gaan heel veel foto’s gemaakt worden. Nou valt het bij mij nog wel mee, maar wat heb ik gelachen zeg. Zo kan een aardappel op een stokkie heel belangrijk zijn voor een foto en zijn zuurstokken de key. Sommige zullen het belachelijk vinden, maar ik vind het alleen maar grappig. Het blijft bewonderenswaardig hoeveel moeite er in wordt gestoken. Ze kunnen iets goed en gaan er ten minste voor.

Nou kan ik natuurlijk alleen maar voor mij zelf spreken, maar ik vond het echt een geslaagde dagje Efteling. Zeker één van de leukste keren. Ik heb zelfs geleerd hoe je een lipstick zo mat mogelijk op je lippen kan krijgen. Dat leer je ook niet elke dag hé. Mieke en ik zijn ook gelijk een competitie begonnen. Wie er de meeste mensen met geverfd haar kon spotten. Helaas sta ik wel mooi achter. Al heb ik wel een foto van ons gefixt met een medewerker met supermooi rood haar en blauwe ogen. Helaas vroeg ze achteraf of ik de foto niet wilde gebruiken (waarschijnlijk door een collega). Ze wist niet wat we er mee gingen doen. Het was in ieder geval een mooie foto en een heel grappig moment.

Zo heb ik later wel nog een hele lieve foto gemaakt. In de rij van Symbolica stonden er echt hele lieve kids voor ons. Ja, die trekken al heel snel mijn aandacht. Ik denk dan weer even terug aan mijn jeugd en smelt altijd weer weg. Na wat gekke bekken vroeg ik hun ouders maar of ik ze een snoepje mocht geven. Gelukkig zeiden ze ja en dit zorgde voor nog lievere gezichtjes. Uiteindelijk vroeg ik de ouders of ik met ze op de foto mocht gaan. Ik vond het gewoon echt te schattig. Tot mijn blije verbazing hadden de ouders er geen enkele probleem mee. De kids zelf waren alleen wat slimmer. Die schudde nee tot dat ik ze nog een snoepje zou geven. Gelukkig had ik nog net genoeg snoep om ze om te kopen. Zo kreeg ik mijn foto en hun een snoepje.

https://www.instagram.com/p/BpL-KlJCcZH/?hl=nl&taken-by=fabiangijze

Na symbolica moesten wij even wachten op een bankje. Het park ging sluiten en er moesten nog een paar snel naar de wc. Ineens hoorde ik ooh daar zijn ze. Het gezinnetje liep langs met een bedroeft gezichtje. Blijkbaar miste die kleine smurf ons en wilde nog doei zeggen. Ja, dan smelt ik alleen maar meer. Die konden nu in ieder geval weer vrolijk naar huis gaan. Wat wij ook deden na een laatste groepsfoto. De dag zat er simpel gezegd gewoon op. Het was een dag om niet meer te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar. De Efteling blijft toch wel een top park hoor.

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

4 gedachten over “Een dagje Efteling met andere bloggers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.