Vaak willen mensen hun mening laten horen op het internet of in hun omgeving. Heel vaak merk ik alleen dat het niet hun eigen mening is of dat ze het echt menen. Je merk het gewoon als iemand een lul verhaal aan het vertellen is. Je kan natuurlijk altijd mee gaan met de rest of er juist tegen in gaan. Voor iedereen is dit anders. Ik geef zelf tegenwoordig altijd mijn eigen mening. Vroeger deed ik dit helaas niet altijd. Soms voelde het gewoon niet goed om mijn eigen mening te geven. Vandaag in mijn mening ga ik het hebben over meningen.

Mij maak het tegenwoordig niet meer uit wie er voor mij staat. Ik ben mijn mening belangrijker gaan vinden. Dit is gekomen toen ik heel erg veranderde. Voor mij is dit een hele mooie verandering. Discussiëren heb ik altijd al heel leuk gevonden, maar deed het nooit echt met andere. Nu sta ik er eigenlijk om bekend dat ik altijd wel een mening over iets heb.

Als ik ergens niet mee eens ben dan vertel ik dat gewoon. Natuurlijk altijd met respect, maar wel echt mijn eigen mening. Natuurlijk kan je mening in een gesprek wel een beetje veranderen. Als iemand echt met hele goede argumenten komt. Dan kan ik niet anders dan mijn mening een beetje aan te passen. Je mening hoef natuurlijk ook niet altijd te kloppen. Al hoop je zelf natuurlijk van wel, maar helaas kan dat natuurlijk niet altijd.

Om al die verschillende meningen te zien vind ik heel mooi. Ik hou er heel erg van om mensen hun persoonlijkheden te leren kennen. Als iemand echt zijn of haar mening geeft kan je al een hoop te weten komen. Al is dit niet altijd heel positief. Op bepaalde meningen zit ik echt niet te wachten. Als iemand echte haat toont in zijn of haar mening ben je bij mij echt verkeerd. Ik hoef niet te weten waarom jij buitenlanders haat of waarom je geen andere geaardheid mag hebben. Dat trek ik echt zo slecht. Als ik zo’n mening hoor en als die gene het ook nog eens heel dom onderbouwd. Kan ik zo boos worden. Het beste is dan om er van weg te lopen, want anders kan het wel eens uit lopen tot een ruzie.

Als een mede bloggers zijn of haar mening geef. Lees ik die blog post altijd heel graag. 9 van de 10 keer is dit hun echte mening en ook nog eens goed onderbouwd. Sociale media meningen bekijk ik eerlijk gezegd niet heel vaak. Vaak zijn dit hele korte meningen en word deze mening vaak te snel online gezet. Je merk heel vaak dat iemands emoties een grote rol heeft gespeeld.

Mijn vraag aan jou is dit keer misschien voorspelbaar, want wat is jou mening over meningen van mensen. Luister je er graag naar of liever niet. Is jou mening ook werkelijk jou mening of praat je toch met iemand anders mee. Als je er iets over kwijt wil. Laat het mij en de andere lezers het dan zeker weten.

Wees nooit bang om je eigen mening te geven 🙂

Fabian van der Gijze

Mij kan je veder volgen  op: Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.