Vroeger wilde ik altijd zo veel mogelijk vriendschappen. Gelukkig kon ik in die tijd ook veel vriendschappen opbouwen. Je kon wel goed zien dat ik vooral met jongens om ging. De meiden zag ik in die tijd toch meer als relatie materiaal. Oké dat is misschien wel heel kort door de boogt gezegd, maar zo werkten het wel een beetje. Nou is dat juist compleet anders. In mijn vriendenkring zijn nog maar weinig mannelijke vriendschappen te vinden.

De eerste redden is hier wel een grote oorzaak voor. Op de plekken waar je mij het meeste kan vinden zijn vooral vrouwen te vinden. Geen idee hoe dat komt, maar zo is het nou eenmaal. Laten we als voorbeeld even mijn werkplek nemen. Bij mijn functies ben ik momenteel de enige vaste mannelijke collega. Er lopen zeker mannen op kantoor rond, maar die spreek je dan toch automatische veel minder. Nou scheelt het natuurlijk ook wel dat de meiden bij mij op kantoor erg aardig zijn. Sowieso zijn er eigenlijk altijd veel meer meiden dan jongens op mijn media plekken te vinden. Bij het acteren was dat ook meestal het geval.

Het opgroeien met twee vrouwen is denk ik ook een grote oorzaak hierin. Al zeg ik wel altijd dat ik qua gevoel meer een vrouw ben dan mijn moeder. Geloof me je wordt vanzelf wel wat vrouwelijker als je alleen opgroeit met een moeder en een zus. Hier ben ik trouwens wel enorm blij mee. Het is altijd handig als je al veel weet van het huishouden. Dat kan helaas niet veel mannen zeggen. Door het opgroeien in deze samenstelling ben ik enorm gaan houden van de gevoelige en de gekke kanten van vrouwen. Ik kan altijd enorm lachen om de meeste meiden. Waar kan je allemaal in godsnaam druk om maken. Ik vind dat persoonlijk heerlijk om te zien, vooral in de tijd dat het bij ons enorm slecht ging. Het is gewoon fijn om te zien dat je ook zorgen kan maken om een nagel die breekt. Om zulke dingen ga ik mij waarschijnlijk nooit meer zorgen maken. Die grens hebben we allang gepasseerd.

Wel is er iets heel opvallend aan de meiden waar ik het meeste mee optrek. De meeste hebben allemaal wel wat mannelijke trekjes. Het zijn vaak niet de meiden die uren voor de spiegelstaan. Daar ga ik juist nooit lekker mee. Die humor heb ik vaak ook gewoon niet. Mijn zus was vroeger ook echt zo’n meisje meisje. In die tijd gingen we dan ook echt niet lekker samen. We botsten enorm qua persoonlijkheden. Dat meisje is in middels wel weg gegaan en sindsdien gaan wij ook weer lekker samen. Dat zie ik persoonlijk toch het liever dan wat we eerst deden.

Ik vind het ook echt heerlijk om naar twee vriendinnen te kijken en te luisteren. Ik ga oprecht altijd stuk om de verhalen die ze met elkaar bespreken. Heel vaak sta ik er ook echt van te kijken wat ze er uitflappen. De mannen denken vaak dat hun erg zijn qua relatie/seks verhalen, maar die meiden zijn vaak veel erger dan al die mannen bij elkaar. Die openheid vind ik alleen maar leuk. De meeste mannen zijn toch gesloten. Daar kan ik mij gewoon niet meer in vinden. Ik ben juist enorm open en van binnen ook behoorlijk gevoelig. Dat wil ik in mijn vriendschappen ook gewoon kwijt kunnen. Een knuffel is hier een mooi voorbeeld van. In het tv/acteer wereldje wordt echt enorm veel knuffels uitgedeeld. Eerst vond ik dit zelf echt heel vaag, maar achteraf vind ik het wel mooi om te zien. Een knuffel zegt toch veel meer dan een simpele doei.

Wel blijft het mij verbazen hoe simpel sommige mensen doen denken. Als je namelijk met veel vrouwen om ga val je automatische ook op mannen of je wil ze gewoon allemaal doen. Sorry, dat is in beide gevallen niet aan de orde. Het laat alleen maar zien hoe stom je zelf bezig ben en waarschijnlijk niet normaal met meiden kan praten. Het scheelt wel enorm veel dat ik deze dagen schijt heb aan meningen. Kan ik toch lekker om blijven gaan met wie ik dat het liefste doe.

Met wie ga jij eigenlijk het meeste om?

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

2 gedachten over “Eigenlijk ga ik bijna alleen nog maar met meiden om

  1. Dat heb ik ook Fabian en van jongs af aan al dat ik beter met vrouwen kan opschieten dan met vrouwen en dat is in mijn vriendenkring ook . Ik voel me op de ene of andere manier meer op mijn gemak bij gesprekken met vrouwen

  2. Ik ga veel met jongens om, en dan denken mensen al gauw dat je een relatie hebt of als vrouw zijnde een slet zou zijn. Tja, vriendschappen tussen andere geslachten zijn vaak niet normaal. Volgens mij vergeten juist die mensen dat het 2018 is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.