Laatst besloot ik maar eens aan mijn moeder te vragen of ik nou zo veranderd ben qua uiterlijk. Zo’n 4 a 5 jaar geleden ben ik heel veel kilo’s afgevallen en sindsdien was ik ineens veel meer onzeker over mijn uiterlijk. De laatste tijd is dat gelukkig weer veel meer afgenomen. Ik zit gewoon weer lekker in mijn velletje. Ben trots op mijn gewicht en vind mijn nieuwe uiterlijk veel beter staan. Alleen er veranderde in mijn omgeving ook veel meer. Ineens kreeg ik hier en daar complimenten over mijn uiterlijk. Vorig jaar was dit bijvoorbeeld nog helemaal niet het geval. Dat geeft toch een gek gevoel.

De lezers die al wat langer mee gaan en de mensen in mijn omgeving weten dat ik een hele lange tijd 75+ heb gewogen. Waarschijnlijk tijdens mijn piek nog veel zwaarder, maar in die tijd woog ik gewoon bijna nooit. Misschien onbewust toch zelfbescherming. Wel kan ik erbij zeggen dat ik helemaal niet bezig was met mijn gewicht. Ik had eigenlijk niet eens door hoe ik er uit zag, het boeide mij gewoon echt niet. Pas toen ik besloot om flink te gaan afvallen kreeg ik pas door hoe ik er verwaarloost uitzag en te veel kilo’s met mij mee sleurden. Ik ging de strijd aan met de kilo’s en besloot pas te stoppen toen ik 51 kilo woog. Gelukkig is daar later wel wat gewicht bij gekomen. Mijn uiterlijk was wat aan de dunne kant, maar ik zat gelukkig nog niet in het ondergewicht.

Momenteel weeg ik 59 à 60 kilo. Hier ben ik vandaag de dag nog steeds ontzettend trots op. Met dit gewicht zit ik op een BMI van 19,5 en dat betekent dat ik perfect zit. Het ronde jongetje is in ieder geval niet meer terug te vinden. Daar begin ik het laatste jaar dus zelf ook eindelijk van te genieten. Eindelijk kan ik mij zelf ook echt vrolijk aan kijken. Je kan dit bijvoorbeeld enorm merken op mijn Instagram. Voor 2017 plaatste ik zelfde een foto van mij zelf op sociale media. Ik haten echt foto’s van mij zelf. Waar ben ik mee bezig en wie is in godsnaam die jonge op de foto. Ik herkende mij zelf er gewoon echt nooit in terug. Momenteel is dat wel anders.

Tegenwoordig herken ik mij zelf gewoon terug in foto’s. Zo ben ik zelf ook veel vaker te vinden op de begin foto van mijn nieuwe blogberichten. Dit was is echt nooit het geval. Ja hier en daar een foto van vroeger, maar in een bepaalde periode kan je mij nergens op een foto zien. Ik verstopte mij gewoon voor de camera’s. Nu loop ik gewoon naar een mooie/bijzondere plek en doe ik een hele fotoshoot om een goede Instagram foto te scoren en weer een paar blogfoto’s te hebben. Zo ben ik op de laatste foto’s echt het meeste trots. Niet vanwege dat ik mij er zelf zo goed/lekker er uit ben gaan vinden. Nee, maar ik zie mij zelf eindelijk ook echt stralen op foto’s en niet meer zo’n gemaakt nep lachje opzetten. Ik ben het verdomme gewoon leuk gaan vinden.

https://www.instagram.com/p/Ba_eQr8hY7o/?hl=nl&taken-by=fabiangijze

Die glimlach wordt dan stiekem alleen maar groter wanneer ik een extra complimentje er over krijg. Openbaar, privé, man of vrouw maak mij echt geen donder uit. Ik ben het gewoon leuk gaan vinden. Dat was pasgeleden tijdens de opnames van het Instituut nog een heel ander verhaal. Ik vond het gewoon rot om te horen dat ik op één of andere manier bij de ‘’knappe groep‘’ hoorde. Normaal gesproken zou iemand het alleen maar als een compliment zien, maar ik voelde mij er zo bezwaard onder. Ik stond er gewoon niet achter. Dat is echt nog maar een jaartje geleden. Vraag mij echt niet wat er zo veel veranderd is aan mij, alleen het is wel veranderd. Dat durf ik nu te zeggen en ik voel het ook gewoon zelf. Ik zou nog steeds niet zeggen dat ik er knap uit ziet, dat vind ik nog steeds niet. Alleen ik durf nu wel sommige dagen te denken dat ik mijn dag heb. Dat is voor mij al heel wat 🙂

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

2 gedachten over “Eindelijk ben ik ook trots op mijn eigen uiterlijk

  1. Ik herken me hier grotendeels in. Wegens bepaalde redenen ga ik er niet te diep op in. Maar ik houd ondanks die verandering nog steeds niet van foto’s. Ik ben wel heel blij te lezen hoe trots je op jezelf bent. Dat straalt er zo vanaf, dat ik bij elke zin spontaan glimlach. En die glimlach is niet geforceerd. Als je zo gelukkig bent met jezelf en dat zo over weet te brengen met geschreven tekst, wordt de lezer automatisch gelukkig met dat te lezen

  2. Jeetje wat een verandering. Ik vind je op beide foto’s enig! Het is alleen als je je er zelf niet prettig bij voelt dan moet je iets gaan veranderen. Hopelijk voel je je nu goed in je vel!
    Ik herken je gevoel zo goed! Super dat je hier zo open over schrijft!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.