De laatste twee jaar ben ik steeds meer bezig met fashion en een eigen stijl ontwikkelen. Sneakers spelen daar voor mij een grote rol in. Toen ik de Space Hippie 01 aangekondigd zag worden, wist ik dat ik die moest hebben. Helaas na twee pogingen lukte het mij maar niet om ze te bemachtigen. Eindelijk na een lange tijd is het mij toch gelukt om de Space Hippie 01 in het zwart te bemachtigen. Tijd dus voor een unboxing en een review.

De Space Hippie 01 is trash

De slogan van de Space Hippie 01 is dus ‘’This is trash’’. Dit komt omdat er per gewicht dus 50% gemaakt is van gerecycled materiaal. Zo zitten er flessen in verwerkt of oude kleding. Nou moet ik schuld bekennen dat ik niet altijd daar naar kijk. Alleen ik vond dit wel het verhaal van de schoen maken. Het toffe er van is ook dat ze dit niet alleen bij de schoen hielden, maar ook bij de doos. Zo hebben ze een doos ontworpen waar geen door meer om heen moet. Normaal krijg je namelijk naast de schoenen doos ook nog een verzend doos. Zelfs de inkt op de doos is van een speciaal afbreekbaar product.

Hoe zit de Space Hippie 01

Qua veter is het soms even wennen. Het is anders strikken dan normaal en bij mij laat die dus ook nog regelmatig los. Alleen de schoen zelf is wel echt een belevenis. Het zit echt heel chill, maar ook mega licht. Nu weet ik dat de schoen bedoelt is als hardloopschoen, maar ik heb dit echt nooit zo ervaren. De binnen kant en de onder kant zien er misschien uit als kauwgom, maar zo voelt het zeker niet. Het voelt echt hemels om op te lopen. Zacht en dus heel licht. Enige nadeel is wel als je over steentjes loop, dat het aan de onder kant kan blijven vast zitten. Al voel je hier gelukkig niks van. Zo kwam ik er namelijk pas achter toen ik tijdens het editen het steentje zag zitten.

De looks van de Space Hippie 01

Persoonlijk ben ik misschien wel blij dat ik de grijze versie van de Space Hippie nooit heb kunnen krijgen. Ik vind de zwarte versie namelijk nog net iets toffer. Eerlijk gezegd is dit ook de schoen waar ik het langs over moest twijfelen. Ik wist het gewoon niet. De kauwgomachtige producten lieten mij enorm twijfelen en de stijl ook. Alleen de schoen bleef echt in mijn gedachten hangen. Ik moest na een tijdje gewoon de Space Hippie 01 hebben. Zodra ik hem in het echt had, werd ik ook direct verliefd. Je ziet mijn glimlach verschijnen in de video en nooit meer verdwijnen. Naar mijn mening echt een top schoen en op alle vlakte een aanrader.

Fabian van der Gijze

YouTubeInstagram, Facebook en  Twitter 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.