Vandaag is het dan zo ver. Eindelijk ga ik weet eens vliegen. De bestemming zelf lieg er ook niet om. Ik ga namelijk naar Boekarest. Zonder dat ik iets over Boekarest wist, had ik er een reis heen geboekt. Voor het eerst in mijn leven heb ik me toch maar eens ingelezen. Sinds ik er mee aan de slag ging ben ik er echt al verliefd geworden op Boekarest. De meeste mensen weten niet echt wat ze met Boekarest aan moeten. Nu ik er meer over weet, weet ik zeker dat ik mij niet hoef te vervelen. De reis er naar toe begint in ieder geval al goed. Dat kon mijn geluk ook niet anders 😉

Via  de site Expedia heb ik mijn hotel geboekt. In de beschrijving hadden ze het over een shuttlebus die je naar het hotel brengen. Toen ik gisteren belde bleek dit helaas niet het geval te zijn. Blijkbaar had het hotel dit weg gedaan. Blijkbaar nam iedereen liever de bus. Dat begrijp ik ook wel, want de bus is ongeveer 2 euro. Nou wilde ik eigenlijk geen risico lopen en daarom toch maar een taxi via Expedia bestellen. Het is ten slotte mijn eerste keer in Boekarest en de eerst reiservaring in mijn uppie. Nou heb ik best veel geluk met dingen, maar in dit soort gevallen heb ik altijd pech. Je kon blijkbaar alleen een taxi reserveren via creditcard. Dat wordt vandaag/morgen dus een bus of taxi zoeken. Ben eigenlijk helemaal niet gestrest, maar dit wordt wel even spannend.

Mocht ik ooit in het hotel zien te komen, dan heb ik gelukkig gewoon WiFi. Ja, zelfs Boekarest heeft wifi. Nou heb ik al een paar dingen waar ik sowieso heen wil. Voor de rest zie ik het wel. Ik ben een geschiedenis liefhebber en Boekarest heeft een groot verleden. Zo heeft er ooit een revolutie plaatst gevonden. Tijdens de revolutie verzamelde iedereen zich op het plein. Misschien heb je het nieuws de afgelopen dagen gevolgd, maar laats stond deze zelfde plek weer vol met mensen vanwege protest. Deze bijzondere plek wil ik sowieso bezoeken.

Verder wil ik gewoon graag de stad verkennen. Boekarest is echt heel groot en zit vol met mooie gebouwen. Misschien ken je de boog die in Frankrijk staat wel. Volgens mij had dat in Frankrijk iets met Napoleon te maken. Nou, durf ik dat niet met zekerheid te zeggen, maar ik weet wel dat er een gelijke boog in Boekarest te vinden is. Mijn hotel ligt precies in het midden van alles, dus daar wil ik zeker even gaan koekeloeren. Nou wil ik dit waarschijnlijk wel in de avond gaan doen, want de avond foto’s zijn zo mooi. Met een beetje gelukkig ligt er ook nog sneeuw bij. Als dat het geval is, dan ben ik echt super blij.

Dit zijn eigenlijk de enigste plekken die ik sowieso wil bezoeken. De rest wordt voor mij ook een verrassing. Zelf ga ik hier eigenlijk nooit echt uit, maar ik wil het in Boekarest wel eens een kans geven. Gelukkig drink ik geen alcohol, dus ik kan niet dronken gevoerd worden. Bespaard me misschien weer een overval. Het uitgaansleven in Boekarest moet heel erg gezellig en groot zijn, dus ik ben echt benieuwd. Als je alleen gaat moet je zulke dingen wel een beetje gaan ontdekken. Kan je alleen maar nieuwe mensen ontmoeten. Bovendien is het misschien wel goed voor mijn Engels. Die is niet zo heel goed en ik leer graag via de praktijk. Daar moet ik waarschijnlijk Engels praten, dus dat komt wel goed. Zolang ik maar weet hoe ik ergens moet komen en hoe ik dingen kan bestelen.

Wel heb ik al een paar restaurantjes opgezocht. Nou heb ik het natuurlijk nog niet geproefd, maar qua prijs winnen ze van Nederland. Voor maximaal €10 heb je echt al een heel gerecht te pakken. Als ik de reacties moet geloven smaakt het ook nog eens goed. Als je hier uiteten gaat ben je echt veel meer kwijt. Misschien wil ik wel een dagje luxe uit eten, maar dat zie ik dan wel weer. Eerst maar eens de cultuur leren kennen en proeven. Wie weet vind ik het er wel zo leuk dat ik lekker weg blijf. Wie weet zijn de huizen daar ook wel goedkoop en zoeken ze nog een acteur 😉

Voor de zekerheid heb ik wel wat Roemeens geld gehaald. Het voelt een beetje naar plastic, maar verder vind ik het er wel leuk uit zien. Nou is  €1 daar zo’n 4 a 4,5 Leu, dus ik kreeg lekker veel geld terug. Toch altijd grappig als je geld stapeltje groter wordt. Als het kan hou ik je gezellig op de hoogte van mijn reis en anders weet je waarom ik zo stil ben.

 

Hopelijk tot over twee dagen en anders hopelijk tot over een week.

 

Fabian van der Gijze

Het lijk mij ook leuk als je mij via  Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin gaat volgen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.