Het is hier al even stil op gebied van filmwerk. Mijn rol bij Radar was de laatste die ik hier heb gedeeld. Verder zijn er gelukkig wel nog wat beelden eindelijk uitgekomen. Hier heb ik nog niet zo veel over gezegd. Op de set zelf sta ik momenteel niet zo heel vaak. Toch ben ik er meer dan ooit mee bezig. Het is gelukkig een niveau omhoog gegaan. Ik ben druk bezig met audities en met leren. Een paar audities zijn al achter de rug en gelukkig staan er alweer wat audities ingepland. Het is dus zeker wat serieuzer geworden.

Vorig jaar volgde ik eind september nog een workshop audities. Dit kreeg ik van een belangrijke casting director. We spraken toen echt alleen over audities doen en we moesten nog een nep auditie uitvoeren. Ik vroeg die dag hoe je überhaupt aan audities kwam. Persoonlijk zag ik ze helaas niet echt voor het oprapen. Ja, die moeten op je afkomen, was het antwoord. Zo ver was ik dus nog helemaal niet. Een beetje teleur gesteld hoorde ik toen zijn antwoord aan, maar met trots kijk ik er nu wel op terug. Momenteel gaat het qua audities echt lekker. Ze belanden in mijn mailbox en ik wordt er ook echt voor uitgenodigd. Dat moet je na een tijdje toch echt krijgen. Zonder audities beland je nergens. Ten minste niet op de hoge plekken.

Een paar weken terug had ik bijvoorbeeld een auditie voor Spangas. Één van de langst lopende jeugd series. Een serie waar ik als kind veel naar heb gekeken. Helaas werd ik uiteindelijk niet voor de rol gekozen. Het was natuurlijk leuk geweest, maar het is zo als het is. Daar kan ik gelukkig niet echt wakker van liggen. Het is toch al een eer dat ik hiervoor auditie mocht doen. Je houd er alleen maar ervaring aan over. Het is weer een manier om teksten te leren en beter te worden in auditeren. Het was nu ook nog eens met een tegenspeler. Zo hou je er ook weer eens leuke connecties aan over. Hij is het zelf helaas ook niet geworden. Dit was in ieder geval wel echt voor een rol geweest waar ik bij paste.

Nog net niet welkom bij banana split

Bij de vorige audities was dat niet altijd het geval. Uit het niks kreeg ik bijvoorbeeld een uitnodiging voor een hele grote rol. Hiervoor had ik dan ook een tijdje in Indonesië moeten gaan wonen. Hier werd de film namelijk voor de helft gedraaid. Mijn liefde voor Azië was dus al aan het feesten. Al kwam ik er door de beschrijving er al snel achter dat de rol niet echt bij mij zou passen. Ik was natuurlijk net weer voor de sterkste en de grootste personage gevraagd. Ja, ik weet van mij zelf ook wel dat dat niet echt van mijn lichaam en houding is te lezen. Toch pak ik dit soort audities altijd met beide handen aan. Je leert deze dagen ontzettend veel. Bovendien bleek deze dag ook nog eens super leuk te zijn. De auditie was met drie andere en mijn tekst was zo bizar. Ik moest vooral over hoeren en beffen praten. Één van de leukste en makkelijkste teksten die ik ooit heb moeten leren. Het was zo bizar dat je het niet kon vergeten. Oké, bizar is misschien overdreven, maar bij een eerste ronde verwacht je dit niet echt. Stond ik ook nog eens met een leger outfit aan.

Nou staat er volgende week gelukkig weer een auditie op de planning. Al is het stiekem heel veel audities in één. Het is een open auditie voor meerdere series. Een flink aantal mensen mogen komen. Al is dit wel in de leeftijdscategorie 12 t/m 21, dus hoe groot de concurrentie gaat zijn zal ik niet weten. Het is in ieder geval bij één van de plekken waar ik zou willen eindigen. Daar stel ik mij dus heel graag aan voor. Wie weet is er net een serie die mij wel ziet zitten. Voor je het weet kan het dan ineens heel snel gaan.

https://twitter.com/fabiangijze/status/995762077439537153

De belangrijkste auditie mag ik natuurlijk niet vergeten. Na drie jaar wachten kon ik mij eindelijk opgeven voor BNNVARRA. Hier kijk ik al zo lang naar uit. Elk jaar ontving ik weer de uitnodigen en steeds weer moest ik nee zeggen. Ik moest eerst mijn opleiding afmaken. Nou is dat eindelijk achter de rug en kan ik er voor gaan. Ik zou dit zo geweldig vinden om te mogen doen. Het is voor mij echt de droom plek en ik kijk er al vele te lang naar uit. Ik zat echt te juichen in mijn bed toen ik de uitnodiging weer ontving. Beste verjaardagscadeau die ik kon krijgen!

Kijk misschien heb ik nog geen rol gepakt, maar de uitnodigingen pak ik nu gelukkig wel. Hopelijk wordt het harde werk dan van zelf ooit gezien. Anders waren het in ieder geval hele mooie ervaringen 🙂

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

Eén gedachte over “ Eindelijk mag ik audities gaan doen

  1. Ik ga je ongelooflijk veel succes wensen (alvast) en hoop oprecht dat je een mooie kans mag krijgen op de plek waar je al zolang naar verlangd. Als er iemand is die ik ken die dat verdiend, ben jij het wel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.