oma

Ik ben niet zo stoer dat ik kan doen alsof mijn familie mij niks boeit. Op dit gebied ben in liever een softie. Drie weekenden keek ik er al naar uit. Ik zou weer even naar huis gaan en naar mijn oma gaan. Één van de mensen die zoveel voor mij betekend. Toevallig moesten we samen in dezelfde week verhuizen. Ik kon daardoor wel nog helpen in haar oude huis, maar haar nieuwe kamer had ik helaas nog niet kunnen zien. Helaas betekende dat ook dat ik mijn omaatje even niet had gezien. Het werd dus zeker tijd om weer even haar op te zoeken. Op naar die rode appelwangetjes.

Mijn oma heeft de laatste paar jaar vaak slecht gelegen. Boven alle verwachtingen komt ze er steeds weer bovenop. Een echte strijder en al helemaal na opa’s dood. Onbewust ga je toch nog meer van zo’n lief mensje genieten. Mijn moeder zij het toevallig ook een maandje terug. Je maakt ineens veel meer foto’s van en met iemand. Nou ben ik totaal geen liefhebber van foto’s, maar ik vind het te lief en te leuk om even met mijn oma op de foto te gaan. Ze ziet het zelf als een grappige spiegel, maar ik weet wel beter. Het zorgt in ieder geval voor hele oprechte foto’s.

https://www.instagram.com/p/BmLT6DvlrJQ/?hl=nl&taken-by=fabiangijze

Gelukkig is mijn oma enorm trots op mij en heeft ze mij altijd gesteund. Zij weet net als mij dat ik vaak bij haar moest slapen en 3:00 a 4:00 uur weer vertrok. Alles om maar weer bij opnames aanwezig te kunnen zijn. Zij is één van de redenen dat ik een C.V. kon opbouwen voor de camera en dat ik nu hier in Hilversum ben gaan wonen. Ze is daar zo trots op. Pakte ze even mijn handje stevig vast en vroeg hoe ik het er nou had. Is het toch al een beetje gelukt hé, je zit in ieder geval in het wereldje. Daar kan ik haar alleen maar gelijk in geven. Ja, en ik word dan alleen maar meer verliefd op haar. Die blije twinkeling in haar ogen kunnen alleen maar veel met je doen. Dan ben ik gewoon even heel blij dat ik naast haar kan zitten. Die blik is zo puur en daar kan echt niks tegenop.

De afgelopen tijd heeft ze mij ook zeker soms laten schrikken. Niet alleen omdat ze slecht lag, maar ook door kleine veranderingen in haar karakter. Ze is af en toe echt gemeen over mensen aan het roddelen. Blijkbaar kan dat ineens veranderen. Ze klaagde echt over alles en iedereen. Gelukkig mag ik haar dan wel recht aankijken. Hoe slecht iemand ook ligt, je moet altijd eerlijk blijven. Ik vertelde dan ook dat die mensen ook ziek zijn en dat ze zelf ook soms zo raar heeft gedaan. Gelukkig wordt ze dan wel weer even realistische en geef ze toe dat het niet zo netjes is. Het zou normaal ook niet echt bij haar passen, want ze was juist altijd aardig tegen alles en iedereen.

https://www.instagram.com/p/BTeUTgThZX0/?hl=nl&taken-by=fabiangijze

Nu ik weer lekker in mijn kamer ben terug gekeerd, durf ik wel te zeggen dat ik dit bezoekje zeker even nodig had. Heb haar weer even kunnen zien en we hebben samen weer even kunnen lachen. Ze had ook nog niet zoveel over mijn baan gehoord en ik wilde haar natuurlijk wel trots bij praten. Geloof mij ik ben nu echt zo happy, maar daar kan niks tegen op. Wanneer het tijd is zullen we zeker rust erbij hebben. Alleen nu geniet ik gewoon extra veel van haar en dat voelt enorm goed. Ik had geen betere oma willen wensen.

 

Fabian van der Gijze

Eén gedachte over “ Eindelijk weer even bij mijn lieve oma langs

  1. Ik weet hoe het voelt om zoveel van je familie te houden. Ik vond het zo lief om te lezen hoe je over haar sprak. Jullie zijn een super leuk en lief stel samen. En lekker kinds zijn met Appelsientje hoor 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.