Persoonlijk maak ik er geen geheim van dat ik mijn opleiding alleen volg om een pappiertje te hebben. Het liefst zou ik al lang een acteur/presentator opleiding volgen. Helaas had je niet echt veel MBO opleidingen in die richting. Bovendien wilde ik drie jaar terug liever voor zekerheid en een mooie loon kiezen. Misschien ben ik niet zo ster in spelling, maar geef mij getallen en ik ga los. Gelukkig heb ik nooit moeite gehad met getallen en behaalde ik bij vakken zoals economie nooit lager dan een 8,5. Ik besloot na overleg de opleiding assistent-accountant te gaan volgen. Zoals ik al stiekem hoopte ging de schoolstof mij erg gemakkelijk af. Ten eerste is het niveau te makkelijk en dankzij mijn stagé leer ik heel veel. Zodoende loop ik ook heel relax door deze opleiding. Helaas komt de laatste tijd veel de verlangens naar de opleiding die ik heel graag wil volgen.

Misschien het leukste en het domste wat mij dit jaar is overkomen is figureren. Ik besloot mij gewoon overal op te geven. Niet geschoten is toch altijd mis hé. Dit bleek alleen iets makkelijker te gaan dan gedacht. Tot nu toe wordt ik bijna overal voor geboekt en reis ik mij suf door heel Nederland en België. Soms moet ik bij mijn oma slapen of om 4 opstaan om ergens bij te zijn, maar ik ga er vol voor. Op een film set voel ik mij fijn en ben ik echt op mij plekje. Dit soort dagen wordt ik vrolijk vaker en kan ik echt uren door gaan. Mijn glimlach staat van oor tot oor en ik ben weer de spraakzame jonge. Alleen merk ik iets bij alle andere dagen.

Normaal sprong ik gelijk onder de douche om de nieuwe dag te beginnen. Nu duik ik nog snel mijn bed in om nog even veder te kunnen  slapen. Het uit bed komen stel ik zo lang mogelijk uit en de lach is zeker niet altijd aanwezig. Vaak ben ik zelfs een beetje chagrijnig en dat ben ik niet zo snel. De tegenzin begind behoorlijk te spelen. Het is echt dat ik nu stagé loop op een geweldige locatie, maar anders zou het nog veel erger zijn gok ik. Mijn stagéplek respecteert mij enorm en als ik naar een opname kan krijg ik gelijk vrij. In plaats van simpele MBO opdrachten, krijg ik al uitdagende HBO opdrachten. Mijn baas zag gelukkig dat ik hier naar uitkeek en het al lerend aan zou kunnen. Dankzij deze plek wordt mijn opleiding een stuk leuker en zie ik de lol er nog wel een beetje van in. Bovendien heb ik nog geen huiswerk gehad, dus naast mijn 40 uur weken heb ik tijd zat.

Nu ben ik alleen heel bang wat er na 31 januari gaat gebeuren. Mijn stagéperiode  zit er dan op en ik moet dan weer vijf dagen studeren. Nou heb ik gelukkig een hele leuke klas, maar de les stof verveeld enorm en je ben gewoon bezig met iets waar je niet voor wilt gaan. Ik leer eerlijk gezegd nooit, maar qua studie ben ik normaal heel ijverig. Als ik in een les zit, dan zit ik er ook echt om iets bij te leren. Zo kom ik gelukkig mijn studies door. Alleen merk ik dat mijn concentratie en motivatie bijna weg zijn. Mijn papiertje komt er volgend schooljaar aan, maar dat lijk nu nog zo ver weg. Normaal stop ik ergens mee waar ik mij niet prettig bij voel. Nu kan dat simpel gezegd niet. Bovendien is een diploma gewoon heel handig om te hebben. Alleen toen vorige week mijn school ook nog eens moeilijk ging doen over mijn tv werk trok ik het eventjes heel zwaar. Hier wil ik nog niet te vroeg over klagen, want samen met school ben ik hard bezig om iets te regelen. Mocht dit niet lukken dan zie je waarschijnlijk een boze blog post voorbij komen.

Mijn negativiteit  en de geen motivatie beangstig mij eerlijk gezegd een beetje. Ik ken mij zelf en ik ga dit niet zo vol houden. Mijn stemming gaat dan echt behoorlijk omslaan en dat kan ik er niet echt bij gebruiken. Misschien is het reten dom, maar ik denk dat ik dit wel extra duidelijk ga maken op school. Persoonlijk hou ik gewoon van eerlijkheid en dit kan ik niet zomaar even ontkennen. De kans op versnelling heb ik vorig jaar laten lopen, want dit pas gewoon niet bij mij, maar misschien kan ik vakken al eerder afsluiten. Zo weet ik bijvoorbeeld dat je Nederlands dit jaar al kan afsluiten. Daar wil ik wel echt vol voor gaan. Zodra ik mijn diploma kan krijgen zie je mij daar echt niet meer terug. Dan is het echt bedankt en tot ziens.

Hopelijk gaan jullie het niet echt merken op mijn blog, maar ik laat hier alles zien. Dit ben ik ook. Als ik mij ergens niet oké bij voel dan ga ik iets anders doen. Als ik dit niet doe dan ga je dat aan alles merken. Mocht dit toch later te zien zijn op mijn blog, dan weet je nu waarom 🙂

Fabian van der Gijze

5 gedachten over “En daar ging mijn school motivatie (heden)

  1. Lastig dit! Bedenk maar zo: je hebt het mbo diploma nodig om de hbo opleiding te doen die je leuk vind! Misschien dat je daar motivatie uit kan halen 😉

    1. Nou, het punt is dus dat ik zo een aanvraag kan doen tot een schriftelijke toestemming om HBO te doen. Mijn school heeft dat al eens aangegeven, omdat ik eigenlijk ”te goed” voor MBO ben.

  2. Lastig is dat. In welk jaar zit je nu? Of hoelang moet je nog? Ook ik heb twee opleidingen gedaan die ik niet leuk vond, en waar mijn passie totaal niet lag, ik maakte het toen niet af, maar tich ben ik ervan overtuigd dat het goed is om een papiertje achter de hand te hebben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.