Ja, dan ben ik ineens onder weg naar Meerdijk. Voor de mensen die nu denken waar ligt dat het bestaat niet. Het is namelijk het dropje waar GTST zich af speelt. Eigenlijk is het gewoon in Amsterdam in de endemol studio. Het voelt wel een beetje gek, want ik kijk er al sinds mijn zesde naar. Ik weet mijn eerste aflevering nog helemaal te herinneren. Nu sta ik straks gewoon in café De koning.

https://www.instagram.com/p/BKaW2DHBXvT/?taken-by=fabian_gijze

Laat ik eerst naar even vertellen wat voor avont20160920_092831uur ik nu weer ga beleven. Zoals sommige al weten wil ik heel graag een acteur worden of mee wil doen in  tv-programma’s. Dit jaar wil ik hier echt mee beginnen en besloot mij dus in te schrijven bij bedrijven die publiek, figuranten en acteurs regelen. Toen ik donderdag keek zag ik een oproep voor GTST. Niets vermoedend solliciteerde ik. GTST als eerste klus zou hem wel niet worden. Dat bleek de dag erna dus mooi wel te zijn. Zodoende zit ik nu in de trein richting Amsterdam. Lekker vol dat wel, maar blijkbaar is het vandaag ook Prinsjesdag.

https://www.instagram.com/p/BKjSaZuBwIC/?taken-by=fabian_gijze

Als figurant hoef je natuurlijk niet zo veel te doen, maar ik vind het nu al geweldig. Het is gewoon een hele grote droom van mij en dit is alweer een stapje dichterbij. Ik wil gewoon zoveel mogelijk ervaring op doen voor ik auditie wil gaan doen voor de toneel/acteur school. Het is in  ieder geval weer een unieke ervaring die ik niet snel zal vergeten. Hopelijk kan ik daar straks nog een paar foto’s maken en mag ik over mijn ervaring schrijven. Natuurlijk niet over wat er op de set is gebeurd, maar wel over mijn eerste indruk en natuurlijk wanneer het te zien is, dus wie mij een paar seconden wilt kunnen zien. Lees dan zeker veder 😉

Na eventjes zoe20160920_100707ken heb ik het gevonden hoor. Natuurlijk moet ik nog even een omweg maken om een foto te maken.
Ik ben expressie nog even buiten gaan zitten om er nog extra van te genieten. Persoonlijk vond ik het wel even een momentje om door de schuifdeuren te lopen. Er zijn echt grote dingen hier op genomen. Ik moest mij melden bij de receptie. Daar zat een hele aardige vrouw die het allemaal even uitlegde. Snel nog even naar de wc, want ik weet niet of daar straks nog tijd voor is. Toen kwam ik in de grote gang waar ik moest zitten en moest wachten tot we werden opgehaald. Ze hadden het heel leuk gemaakt. Overal hingen er glazen vitrinekastjes waar iets in stond van een bepaalde opnamens die hier ooit zijn opgenomen. Zelf vond ik het heel leuk om te zien dat er in één van die kastjes Poppetjes stonden van alle hoofdrolspelers uit de film Pipo de clown en de parelridder. Wat vond ik die film leuk vroeger. Ik was er echt dol op, maar goed ik zie dat ik naar binnen mag. Nu gaat het dan echt beginnen. Ik heb er zin in 🙂

Tja en dan zit je in eens weer na een super leuke dag thuis achter je laptop een blog post te typen. Om niet overdreven over te komen zeg ik wel dat het een super leuke dag was, maar eigenlijk wil ik gewoon zeggen dat het echt een mega leuke dag was. Je wilt niet geloven hoeveel ik van deze dag heb genoten en hoe trots ik er op ben. Vandaag is één van de weinige dagen geweest dat je echt mij zag. Sommige zaten er na een tijdje er wel door heen, maar ik heb de hele dag met een big big big smile gezeten en vol liefde gekeken. Wat is dit vet zeg. Ik moet en zal dit later ook gaan doen. Dit wist ik al een tijdje, maar vandaag is mijn vuur nog groter geworden. Dit is waar ik van hou en waar ik echt mij zelf kan zijn.

Het liefst zou ik al mijn belevingen met jullie delen, maar dat kan ik pas over drie maanden doen. Net als bij mijn stage heb ik geheimhoudingsplicht en daar ga ik mij ook zeker aan houden. Wel kan ik zeggen dat ik waarschijnlijk 4 a 5 dagen te zien zal zijn rond 5 Dec. Als ik de datum precies weet zal ik het zeker laten weten. Voor mij gevoel ga ik zeker een paar keer te zien zijn. Ik zat heel vaak namelijk bij de acteurs in de buurt. Het was wel even wennen. Ik kijk al naar GTST sinds ik vijf jaar ben. Dat is gewoon al zo’n 13 jaar lang. Als je er dan in eens zelf in zit als figurant dan is dat echt een kerst op de taart. Tot mijn stukjes op tv zijn gekomen gaat het waarschijnlijk niet meer zo verassend aan voelen, maar dat heb ik er voor over. Stiekem hoop ik zelf dat ik hier nog een paar keer terug mag komen. Ik heb mij ook opgegeven voor een andere serie, maar ik wil zeker ooit nog eens terug komen bij GTST.

Door alle geheimen opnames en door de tijdsdruk kon je niet op de foto of met de acteurs praten. Al heb ik dat laatste af en toe stiekem wel een beetje gedaan. De mensen die daar werken zijn echt super vriendelijk en heel aardig. Je bent niet weer even een figurant, nee je bent echt iemand. Iedereen zeg gewoon vriendelijk gedag en kijk je vriendelijk aan.

Laat ik voor nu dan toch maar even stoppen met typen. Ik ben bang dat ik anders echt iets verklapt en een contractbreuk veroorzaakt. Waarschijnlijk zal ik nog de hele nacht wakker liggen van blijheid. Ik denk er nog steeds met een hele grote glimlach aan terug. Bovendien heb ik ook een paar contacten kunnen opbouwen en één daarvan woont vlakbij mij. Waarschijnlijk gaan we elkaar nog wel spreken. Ik ga haar sowieso nog wel zien, want ze kan dit echt heel goed en op haar stem ben ik ook al jaloers. Ja, die gaat er wel komen. Zo te zien jaagt ze net als mij haar dromen achterna. Als ze dit zo vol houd weet ik zeker dat ik haar ooit in een film voorbij ziet komen.

Voor nu heb ik mijn make-up er afgehaald en de haarlak uit mijn haar gespoeld. Dit was de eerste keer dat ik poeder op mijn gezicht kreeg. Misschien kwam het door mijn blijheid, maar ik heb het echt niet gevoelt en er al helemaal niet aan geërgerd. Misschien moet ik het maar altijd op doen ;). Voor nu ga ik nog even met mijn blije kop tv kijken en daarna lekker naar bed. Nog even mijn droom voort denken tot ik er echt helemaal ben.

Wordt zeker vervolgd 🙂

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

9 gedachten over “figureren in GTST (heden)

 1. Wat leuk zeg! Echt super dat je eigenlijk nietsvermoedend je inschreef en dan ineens mee mag doen! Ik kijk zelf al jaren niet meer, vroeger heb ik juist jaren lang weg gekeken, maar als ik weet welke afleveringen je meespeelt wil ik toch wel even kijken of ik je kan spotten!
  Echt leuk! Happy for you!

  1. Het spotten moet je denk ik wel lukken. Af en toe sta ik echt vol inbeeld. Het was echt een super ervaring. Heb mij al voor een paar andere series ingeschreven, dus hopelijk mag ik daar ook weer komen

  1. Bedankt voor het enorme compliment. Voor mij was dit enorm bijzonder en een grote stap om te doen, dus de woorden vlogen letterlijk uit mijn vingers. Mooi dat het ook zo is overgekomen. Een toffe ervaring is echt nog zacht uitgedrukt. Zou het van de daken kunnen schreeuwen

 2. Wat leuk om te lezen hoe je je dag beleefd hebt en dat je genoten hebt! Dat staat voorop natuurlijk.
  Ik ga je blog en de datum rond 5 december in de gaten houden hoor 😉

  Moest je ook ‘nep praten’? Hoe vond je dat?

  1. Moest een paar keer inderdaad nep praten. Gelukkig moest ik dit een keer doen met iemand die dit al een paar keer had gedaan, dus dat ging erg goed.

   Bovendien kan ik goed lullen, dus zonder worden ging ook gemakkelijk 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.