Misschien weet je het al, maar in 2015 heb ik mee gedaan aan het project zomerondernemer. Na dit project wilde ik graag betrokken blijven. Toen ze ambassadeurs zochten heb ik mij gelijk voorgesteld. Laats kreeg ik in eens een uitnodiging om naar de finale van 2016 te gaan. Ik wilde gelijk er heen. Gelukkig kon ik op de dag zelf nog een lift terug regelen, dus ik kon er heen.

Nog moe van mijn reis naar Amsterdam voor bluf 3 was ik alweer onderweg. Dit keer ging de reis naar Utrecht. Helaas kon ik niet eventjes naar huis. Nee, ik moest zelfs iets eerder weg van mijn stage om op tijd aan te komen. Helaas had ik per ongeluk in de middag twee verkeerde broodjes gekocht die ik eigenlijk niet lusten en mijn drinken op kantoor vergeten. Nu ik het zo typ. Het staat er hopelijk nog steeds haha. Mijn stemming was gelukkig top, dus ik kon het wel hebben. Met een beetje honger en erg dorstig kwam ik in Utrecht. Natuurlijk was er een hoop verbouwd, dus mijn kaart klopte niet meer helemaal. Gelukkig heb ik de juiste weg kunnen vinden. Nadat ik één keer langs de kerk was gelopen kwam ik er achter dat ik daar moest zijn.

Sti20161006_225209ekem had ik gehoopt op een warme grote zaal met een enorme podium. Dat bleek dus niet het geval te zijn. Het
was namelijk in een kerk met een kleine podium. Toch was ik heel blij dat ik er heen ben gegaan. Waarschijnlijk weten niet veel mensen het, maar ondernemen is voor mij echt een soort hobby geworden. Met mijn blog heb ik dan wel niet als doel om geld te verdienen, maar ik zie het wel als een soort van onderneming. Het ondernemende gedeelte van bloggen vind ik echt heel leuk om te doen. Je komt soms in contact met hele leuke bedrijven en soms ben je uren bezig om plannen uit te werken. Ja, hier kan ik mijn ondernemers drang wel kwijt.

Andere mensen zien ondernemen vind ik enorm inspirerend. Als ik al die ondernemingsplannen zie van de deelnemers van 2016 vind ik echt heel leuk. Soms zijn het hele logische , maar zulke goede ideeën. Af en toe moet ik wel een beetje van binnen lachen. Je hebt er bepaalde typetjes lopen. Zo zie je sommige mensen de hele avond kaartjes uitwisselen en sommige jongeren spreken op een bepaalde zakelijke manier. Vroeger vond ik dit soort mensen enorm irritant, maar nu zie ik de passie er achter en begrijp ik het meer. Ze doen er gewoon alles aan om hun droom te verwezenlijken.

20161006_221716

Zelf had ik een andere top 3, maar de jury had zo zijn eigen manier van  beoordelen. Mij viel het op dat het vooral om geld draaide. Zo vond ik het heel mooi om te zien dat er een jongen was met een beperking die een eigen team op wilde richten. In plaats dat ze daar op focuste gingen ze alleen geld gerelativeerde vragen stellen aan hem. Naar mij mening draait ondernemingen niet alleen om geld maken. In mijn beleving draait het vooral om de passie en de uitdaging. Het is toch mooi om dat zelf door hard werken te kunnen verwezenlijken. De jongen zijn bedrijf heten trouwens sport4yourlife. Mij lijkt het me leuk als ik hem een paar likes op facebook kan bezorgen, dus graag even een like geven aan hem

Zelf heb ik twee kaartjes mee gepikt. Één voor mij zus en eentje voor mij zelf. Ik was namelijk blij verast door de presentatie filmpje van Esmee van Loon. Haar filmpje zat echt heel goed in elkaar. Zeker voor de bloggers even een bezoekje waard. Ik neem binnenkort denk ik ook even contact met haar op voor mijn blog. Denk dat ze wel iets voor mij kan betekenen. Sowieso ben ik van plan om contact op te nemen met een paar mensen van zomerondernemer. Lijk mij leuk om eens met hun te praten en misschien een keertje te interviewen.

Zomerondernemer vind ik in ieder geval een project om in de gaten te houden. Mochtje er ook van houden of een idee hebben zou ik er zeker eens naar kijken. Ik was er echt heel blij mee en heb er enorm veel van geleerd. Bovendien is het nooit verkeerd om een klein netwerk op te bouwen. Voor je het weet komt het enorm van pas.

Wat vind jij van onder nemen?

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

3 gedachten over “Finale Zomerondernemer 2016 (heden)

  1. Mooi project! en ook mooi om mee te mogen maken! Zelf ben ik het met je eens dat bij ondernemen het niet altijd om geld draait. Het klinkt misschien wat betweterig, maar zeker niet zo bedoeld: Toen ik op de middelbare school zat volgde ik Management en Organisatie, dit is verdiepingseconomie maar ook met theorie over bedrijven en je eigen bedrijf starten. Ik leerde daar ook dat een onderneming en een bedrijf niet dezelfde definities zijn, zo is een bedrijf winstgevend, maar bij een onderneming hoeft dat niet.

    sorry voor mijn lage uitleg!

    Groetjes Irene

    1. Hoef je bij mij geen sorry voor te zeggen hoor. Lange reacties zijn juist altijd leuk. Je heb mij nu wel jaloers gemaakt hoor. Helaas heb ik dat nooit op mijn middelbare school gekregen.

      Bedankt voor je leuke reactie 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.