Sinds kleins af aan kijk ik al het nieuws. Ik vind het heel belangrijk om betrokken te blijven met wat er nou allemaal aan de hand is. Al lees, luister of kijk je geen nieuws je weet het. De wereld is tegenwoordig maar een zooitje geworden. Eerst wilde ik met mijn blog geen aandacht schenken aan wat er allemaal gebeurd. Toch ga ik het vandaag doen, maar dan wel wat anders. Ik ga het op mijn manier doen en het wat breder aan pakken. Veel plezier me lezen. Ben benieuwd wat jullie meningen zijn.

Als ik net op school ben dan duurt het altijd even voor iedereen is op gestart. Zoals je misschien al weet maak ik alles op mijn laptop vanwege mijn Dyslexie. Als de rest nog niet is opgestart bekijk ik altijd even nu.nl of er nog nieuwe dingen gebeurd zijn. Vandaag was

bron: nu.nl
bron: nu.nl

zo’n dag dat ik in de ochtend de site bezocht. Het eerste wat ik zag was dat er een vliegtuig was gekaapt. Gelijk schot 9/11 in mijn hoofd en ik denk dat dit het geval was bij meerdere mensen. Ik bleef het in de gaten houden via nu.nl en twitter.  Gelukkig eisten de kaper dat het vliegtuig zou landen in Cyprus en is het vliegtuig veilig geland.

In de media spreek men dat hij handelde uit liefde en zijn ex wilde spreken. Kijk als dat zo is dan moet je als vrouw wel vereerd zijn, want hij kaapt een vliegtuig om je weer te zien. Natuurlijk praat ik het niet goed. Zeker niet. In tegendeel zelfs. Hoe kan je zo gek zijn om in deze tijd of überhaupt zo iets te doen, maar laat dit niet zien hoe ver weg we wel niet zijn geraakt?

Terreur, kappingen, Drugs maffia, Criminaliteit, online pesten, schelden met ziektes, mensen willen buiten sluit, enzovoort. Dat ik zo makkelijk een lijstje kan maken met allemaal dingen wat nu aan de hand is. Is toch belachelijk. Hebben we soms niet geleerd van vroeger wat er allemaal is gebeurd? Waar eindigen wij met zijn alle als het zo door gaat? Bestaat er nog wel een perfecte samenleving waar iedereen word geaccepteerd, want In Nederland is dit tegenwoordig ook echt niet meer het geval. Het lijkt wel als of minimaal één derde deel van de wereld ergens tegen is. Kijk bijvoorbeeld hoeveel stemmen een Geerd Wilders krijgt of Donald Trump. Ze willen niks te maken hebben met het Islamitische bevolking. Hoe kan je dat nou zeggen? Willen ze dan liever weer terug naar het bestuur van de Natie of het communisme? Daar werden/worden ze ook verjaagd, buitengesloten en zelfs opgesloten. Kom op dat kan toch niet!

Ook als ik kijk hoe alles veranderd rondom mijn leeftijdsgenoten. Tegenwoordig is het normaal geworden om te schelden met bijvoorbeeldFotor033002924 Kanker. Volgens vele schelden ze niet echt met de ziekte, maar met wat dan wel? Mensen worden in elkaar geslagen, gepest en uitgelokt, omdat ze wat anders zijn dan andere. Online denken heel veel jongeren en ouderen een held te zijn. Ze schelden mensen uit en schrijven van alles over iedereen. Als ik bijvoorbeeld de tijdlijn bekijk van één van mijn favoriete YouTubers Theking77NL (King alert) zie ik alleen maar haat van kinderen rond de 7 a 15 jaar oud. Wat ze zegen is ook niet mis. Van scheldwoorden tot dreigementen. Gewoon jochies die een grote mond hebben tegen een gezinds man die die keer zo oud is als hun. De rede? Hij geeft zijn eerlijke mening en visie over YouTubers in Nederland. Dit zelfde doen genoeg volwassen ook. Bekijk je wel eens wat er word geschreven naar een scheidsrechter na een belangrijke wedstrijd? Als je dat wel eens heb gedaan weet je wat ik bedoel.

Als ik naar de toekomst kijk van deze wereld moet ik eerlijk zegen dat ik het niet heel zonnig ziet. Er gebeurd alleen maar meer en meer. Ik hoop dat ik er compleet naast zit, maar ik moet het nog maar zien. Wat vind je zelf? Hadden we niet meer moeten leren van bijvoorbeeld de oorlogen en 9/11 of vind je dat het allemaal wel mee valt. Ik ben echt heel erg benieuwd naar jullie visie hierin. Dit was in ieder geval hoe ik er naar kijk. Helaas moet dit allemaal nog steeds gebeuren anno 2016. Ik vraag mij af wanneer we eens leren van ons geschiedenis en fouten. Weet jij het?

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen op Facebook,Twitter,Instagram,google+ en Bloglovin

Eén gedachte over “ Waar gaan we nou heen met deze wereld? (heden)

 1. De terreur, pesten, drugs maffia etc. zijn al langer aan de gang.
  Het probleem van de meeste mensen die ‘haten’ op Paul, TheKing77NL, is dat het concept van KingAlert beter is dan de uitvoering. Paul presenteert KingAlert als een journaal dat compleet gebaseerd is op feiten. Echter is KingAlert meer gebaseerd op de meningen van Paul hemzelf. Door zijn meningen met ‘echt nieuws’ te mengen is het moeilijk voor kijkers om feit en fabel uit elkaar te houden.

  Ook is zijn gedrag een probleem van KingAlert. Met uitspraken zoals; “Er zijn te veel kinderen op het internet, dat zou verboden moeten zijn.”, “Ik ben 38 dus de meest volwassen Youtuber”. Hij denkt dat iedereen die het niet met hem eens is, of een probleem heeft met wat hij doet een minderjarig, dom, slecht opgevoed kind is. Normale, goed onderbouwde feedback word compleet genegeerd. Overigens lijkt Paul te denken dat hoe ouder je bent, hoe volwassener je bent. Maar als de inhoud buiten KingAlert is voornamelijk dingen die leeftijdsgroepen van 12-15 geweldig zouden vinden. Precies de leeftijdsgroep die Paul “toxic” vind.
  Zijn houding komt over het algemeen agressief, ongeduldig, onprofessioneel en intimiderend over. Hij schreeuwt moord en brand als er een ruzie is tussen 2 Youtubers en dat de hele Youtube community in tweeën word gesplitst. Er is maar 1 reden waarom de community zal worden gesplitst en dat is door Paul zelf. Iedereen die hem prijst word met open armen gevangen, maar als je het niet met hem eens bent, krijg je een komische tweet waarin staat dat je een befaamde ‘block’ hebt gekregen.

  De hele situatie rondom Paul is te veel gepromoot. En het ergste is dat we er niks aan kunnen doen. Zoals onze held zelf al zegt, hij voed van de haters. Zijn kanaal blijft groeien en groeien met ieder verzonnen drama. Zijn fans zien alleen dat Paul goed is en niks anders. Altijd zal Paul gelijk hebben, ook al is het niet zo. Uiteindelijk zal Paul winnen, hoe oneerlijk het ook zou zijn.

  Dit was de mening van een 15 jarige over de minst volwassen Youtuber in Youtube Nederland, Paul Goudsmit. Ik zal nu vast wel dom zijn, te jong voor het internet en oogkleppen ophebben. En dat alles, omdat een man met een groot zelfbeeld geen kritiek kan hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.