Trots mag ik zegen dat ik dit jaar ambassadeur ben van SOS Kinderdorpen. Toen ik deze kans zag greep ik hem gelijk met beide handen. Ik moest en zou één van de ambassadeurs worden. Een blog is natuurlijk leuk en aardig, maar ik wil ook echt ergens voor staan. Als ik later terug kijk op deze leuke tijd wil ik kunnen zeggen dat ik echt heb geholpen. Als ik een project zie over kinderen voel ik mij gelijk aan gesproken. Als kind heb ik niet zo’n leuke jeugd gehad. Dat heb je wel kunnen merken in mijn verleden verhalen. Toch ben ik gelukkig goed terecht gekomen. Dat komt vooral door de goede steun die ik kreeg van familie en vrienden. Helaas kan niet iedereen dat zeggen. Nee, 1 op de 10 kinderen groeien helemaal alleen op. Daar wil ik mij graag voor in zetten.

SOS Kinderdorpen is om deze reden een campagne begonnen. Door middel van de hashtag #nochildalone en een filmpje proberen ze zo veel mogelijk aandacht voor te vragen. Voor ik mijn verhaal veder ga typen laat ik je eerst dit filmpje zien. Het filmpje duurt maar 1:12 minuten, maar het is echt een heel krachtig filmpje. Je mag van mij weten dat ik er erg werd door geraakt.

 

Laat ik nu maar eens specifieker uitleggen waarom het mij zo aangrijp.  Op het begin van mijn blog heb ik hier wel eens verteld dat ik moest vluchten en onderduiken voor mijn vader. Ik kan je vertellen dat dit een hoop stress en eenzaamheid oplevert. Naar school kon en mocht ik niet, terwijl de andere dat wel mochten. Als kind moet je belachelijk vroeg naar bed. Vele avonden heb ik naar het plafon gestaard. Toch was er altijd één vrouw in mijn buurt en dat was mijn moeder. Met haar heb ik toen echt de gekste dingen mee gemaakt. Na een tijdje vormde we samen met mijn zus een sterk team. Zonder hun had ik het gewoon niet gered.sos-kinderdorpen

Naast hun liefde kwam er ook enorm veel liefde vanuit vrienden en familie. Bijna iedereen stond voor ons klaar. Dit heeft toen echt mijn ogen geopend. Alleen is toch echt alleen. Je red het gewoon
niet in je eentje. Iedereen verdiend die liefde, maar zoals je in het filmpje kon zien is dit niet het geval. Als je leven zo start word je enorm sterk, daar weet ik alles van, maar er is ook een mindere kant van het verhaal. Ondanks ik zo sterk ben geworden voel ik mij ook heel vaak eenzaam en heel gevoelig. Sommige dagen wil ik het liefst overslaan, omdat ik mij echt heel kut voel. Ja, dat heb zeker met dit te maken. Je neemt het de rest van je leven altijd wel mee.

Helaas heb ik niet de middelen om elke maand een bedrag te storten naar SOS Kinderdorpen. Daar heb ik simpel weg het geld niet voor. Wel probeer ik deze kinderen zo veel mogelijk te helpen door vol achter deze campagne te staan. Misschien kan je het net als mij financieel niet kwijt, maar wil je wel heel graag helpen. Deel dan net als mij dit filmpje op zo veel mogelijk manieren. Mocht je het wel kwijt kunnen, neem dan zeker hier even een kijkje. Het is het geld meer dan waard.

#nochildalone

 

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

 

2 gedachten over “Geen kind mag alleen opgroeien!! (SOS Kinderdorpen)

  1. Goed bezig!
    Mooi filmpje voor de campagne.
    Een goede actie ook!
    Ik vind dat iedereen liefde verdiend. Helaas ook als je als kind wel gewoon je ouders hebt of mensen om je heen ervaar je niet altijd de liefde. In Zuid-Afrika heb ik veel gezien/gehoord dat de ouders van kinderen alleen maar dronken/onder invloed van drugs zijn of het kind seksueel misbruiken/slaan. Zo sneu.. Hopelijk bereiken ze met deze campagne dat ieder kind liefde krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.