Momenteel kijk ik naar RTL late night. Het is de laatste week en dat wil ik graag helemaal bekijken. Vandaag zitten twee van de vier gasten aan tafel van de concert aanslag. Één van hen hoorde ik ineens een antwoord geven die ik zelf ook altijd geef. Het is treurig dat het is gebeurd, maar ik ben blij dat ik het heb meegemaakt. Het heeft van mij een betere persoon gemaakt. Dit heb ik zelf ook echt altijd gezegd. Natuurlijk hadden sommige dingen nooit mogen gebeuren, maar het heeft mij wel gemaakt.

Bij ons begon al vroeg de ellende. Hierdoor kan ik natuurlijk niet heel goed weten hoe ik echt was zonder al die shitzooi. Wel durf ik te zeggen dat ik zeker geen betere persoon was geweest. Toen der tijd vond ik aandacht en populariteit geweldig. Ik wilde het op een goede manier, maar ik moest het wel ergens door krijgen. Gelukkig had ik mijn leeftijd mee. Ik was de oudste, dus dan heb je op de basisschool al snel meer macht. Dit is gelukkig erg snel afgeremd. Ik wilde meer naar de personen kijken. Echt weten met wie ik spreek. Dan krijg je pas echt mooie gespreken en daardoor weer mooie vriendschappen. Sommige vriendschappen heb ik hierdoor echt aan te danken.

Sommige vriendschappen hebben ook een speciaal tintje. We zijn er gewoon altijd voor elkaar. Ik zou hun altijd kunnen bellen en hun mij altijd. Wanneer je dingen mee maakt, begrijp je sneller sommige dingen. Met dat als feitje ben ik enorm blij. Een blik is soms al genoeg om te weten wat de ander voelt. Dat is gewoon heel fijn. Ik hou ervan om mensen te kunnen helpen en er even voor hun te kunnen zijn. Daar kan ik heel veel voorbeelden van opnoemen. Alleen dat ga ik niet doen. Die personen weten zelf als geen ander dat ik hun bedoel. Sommige in het echt ontmoet, maar sommige ook hier. Gewoon via het internet. Een tekst en/of een beeld is al genoeg om een band op te bouwen. Sommige banden heel klein, maar ik kan zeggen dat sommige echt bij mijn beste vrienden horen.

Daarnaast vind ik één ding ook enorm belangrijk. De band met mijn moeder. Ik vind die band zo mooi en zo puur. We hebben samen soms op de grond moeten slapen, we zijn samen op de vlucht geslagen, maar we staan er nu wel. We hebben dingen meegemaakt, die de meeste mensen nooit meemaken. Zowel negatieve dingen als positieve dingen. Dat zal ik gewoon nooit kunnen vergeten. Het opent soms zoveel mooie deuren. Het laat harten van goud zien. Je wilt je moeder niet zien huilen, maar het zijn wel de mooiste tranen die ik kan zien vallen. Puur en echt.

Verder kom ik zelf tegenwoordig gelukkig ook erg ver. Er is een enorme strijdlust bij mij ontstaan. Als ik iets echt heel fijn vind, zal ik er altijd voor blijven knokken. Dat mis ik soms helaas wat te veel bij andere mensen. Vooral bij leeftijdsgenoten kon ik dat helaas niet vaak terugvinden. Het komt vanzelf wel aanwaaien en anders zorgen mijn ouders daar wel voor. Feesten en niksen daar zijn we goed in. Ik zie gewoon enorm graag de strijdlust in iemands ogen. Dat kan je soms ook gewoon niet verwachten van iemand, maar het is soms zo zonde om te zien. Natuurlijk kan je voor de makkelijkste of de door een ander gewilde weg kiezen, maar waarom zou je niet eens focussen op je eigen droom. Er is echt heel veel mogelijk. Als je er zelf maar wel echt alles aan hebt gedaan. Er komt van zelf ooit één kans.

Met dit en met nog veel meer ben ik zo ontzettend blij. Natuurlijk heeft het ook veel nare kanten, maar ik kijk liever naar het positieve. Word je veel vrolijker van. Daarom blijf ik het gewoon lekker altijd zeggen. Gelukkig heb ik het meegemaakt!!

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

2 gedachten over “Gelukkig heb ik het meegemaakt

  1. Ik ben het eens met je titel, meer dan eens zelfs. Al moest ik noodgedwongen wegens conflicten stoppen met mijn vorige studie, zonder die plotselinge stop had ik een van mijn beste vrienden niet ontmoet via de jaarprijs waar wij toen beiden voor genomineerd waren, omdat ik aan een nieuwe opleiding was begonnen. Al was het toen echt niet leuk hoe het verliep, nu ben ik blij dat het zo is verlopen. Ik kreeg er iets veel mooiers voor terug, vriendschap en herinneringen

  2. Beste Fabian Van der Gijze,

    gisteren je gefeliciteerd met de uitnodiging om je voor te stellen bij de BNNVARA academie, en vandaag lees ik deze blog van je. Mooi en heel goed van je dat je het kunt vertellen aan anderen om het te kunnen verwerken en anderen over het leven te laten nadenken.

    Jezelf vergelijken en spiegelen met leeftijdgenoten is niet mogelijk door wat je/jullie hebben meegemaakt, en je kunt dan ook niet verwachten dat ze dezelfde instelling als jij hebben. Eigenlijk ben je op te jonge leeftijd volwassen geworden door de gebeurtenissen, het is knap dat je er sterker uit bent gekomen en een voorsprong hebt genomen tegenover leeftijdgenoten.

    Mooi dat je het op deze manier ook met anderen kunt delen, en je gevoelens kwijt kunt. Helaas zijn er vele zoals jij/jullie in de wereld en pak elke kans om sterker te worden en iets moois van je eigen leven te maken. Groet en succes, Bob

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.