schoonmaakster

Als ik ergens ben focus ik mij heel erg op de menigte. Dit heb ik altijd al gehad. Misschien beschouwen sommige mensen het als niet netjes, maar ik vind het echt heerlijk en super interessant. Er zijn zoveel verschillende mensen. Die allemaal weer anders handelen. Niemand handelt precies het zelfde. Ook qua gedachtenis is iedereen anders.

Zondag was weer zo’n dag waar ik van binnen heel hard kon lachen. Mijn vriendin en ik waren uit eten bij de chinees. Meestal ga ik zo zitten dat ik iedereen kan zien. Dit keer was het echt de perfecte timing. Tegenover mij zat een datend stel of een bevriend stel. De man was niet heel erg interessant, maar de vrouw was echt geweldig. De beste vrouw was een schoonmaker. Natuurlijk helemaal niks mis mee. Mijn moeder is tot slot zelf ook schoonmakker geweest.

De vrouw was echt in hart en nier schoonmaakster. Tijdens het eten praten ze vol liefde over haar werk. Ze bouwde de spanning een beetje op en vertelde haar beste verhalen. Ze begon haar verhalen te vertellen. Ze heeft een klant die katten heeft en haar klant beweerde dat ze heel goed schoonmaakte. De echte schoonmaakster  was het hier alleen niet mee eens. Op een bepaalde plek vond ze namelijk een verzameling van de katten. De katten hadden een haarballen verzameling opgespaard. Dit moest ze natuurlijk bij de vrouw in pepperen. Zo’n goede schoonmaakster was ze, dus niet. Ze wilde natuurlijk niet arrogant over komen, maar zo slecht kan je toch niet schoonmaken.

De man zat onder tussen gewoon lekker door te eten en raden het de vrouw ook aan. Volgens mij wilde hij haar gewoon even stil krijgen. Ten slotte had ze nog maar een paar happen genomen van haar voor gerecht en in één stuk door gepraat. Helaas voor hem, maar gelukkig voor mij was ze nog niet uitgepraat. Ze had haar volgende verhaal al klaar staan. Dit keer weer over een klant, maar niet over het schoonmaken zelf.

De vrouw kon naast goed schoonmaken ook nog iets anders.   Ze had ook nog eens het talend om heel goed te liegen. Nou ik zat al klaar om weer een beetje mee te luisteren.  De man zelf keek niet zo blij en werd steeds stiller, maar daar begon ze hoor. Er was namelijk een klant van haar die om advies vroeg. Ze was niet zo blij met haar uiterlijk en zat er een beetje mee. De schoonmaakster kalmeerde de vrouw een beetje door te zegen dat ze juist harstikke mooi was. Wel voegde ze er nu aan toe dat de vrouw eigenlijk spuug lelijk was, maar dat kon ze natuurlijk niet vertellen tegen haar klant. Ze sloot dit verhaal af met ‘’het is maar goed dat ik zo goed kan liegen’’.

Na een paar verhalen vond ik het wel mooi geweest. May en ik moesten tot sloot zestien Indische gerechten op krijgen samen, dus er viel nog een hoop te doen. Ben wel benieuwd of ze elkaar nog een keertje gaan zien. Voor de vrouw hoop ik het zo. Ze zat gewoon in het moment en wilde gewoon haar ei kwijt. Hopelijk kan de man haar bewonderen en ziet hij in hoeveel passie er in de vrouw zat.

Wees altijd dicht bij je zelf. Dan kom je uiteindelijk bij de juiste mensen terecht.

Fabian van der Gijze

3 gedachten over “Gesprekken van een schoonmaakster afluisteren (heden)

  1. Haha leuk verhaal. Interessant is dat soms he, gesprekken van anderen. Soms gaat het me toch over bepaalde onderwerpen dat je denkt moet dit in het openbaar haha

    1. Echt hé. De gekste onderwerpen vliegen je soms om de oren. Kan er altijd wel om lachen. In hun ogen is het misschien juist raar als je er niet over praat. Trouwens wat leuk dat je zo vaak terug kom om te lezen en te reageren. Waardeer het enorm. Voor mij is het een beetje lastig om een reactie terug te geven op jouw blog. Heb zelf niet zo veel te maken met Beauty haha. Ik was trouwens benieuwd naar je sociale media’s, maar heb je eigenlijk alleen kunnen vinden op instagram. Heb je misschien meerdere sociale media’s?

      1. Ik vind je blogposts interessant om te lezen! Snap dat je op mijn blog niet goed kan reageren, gaat alleen maar over beauty haha. Qua social media heb ik buiten instagram alleen facebook waar ik echt iets mee doe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.