Soms krijg ik wel eens te horen dat ik een binnen vechter ben en niet echt mijn emoties toont. Bij mij gaat dit gewoon iets anders in zijn werk. Zelf ben ik nooit zo van het zielig doen. Er zijn doelen waar ik voor wil gaan. Een beetje zielig doen heeft naar mijn menig geen nut. Als ik ergens heel veel emoties en gevoel door krijg. Probeer ik het altijd te laten zien en/of te laten horen via een andere manier. Één van die manieren is muziek. Mocht je ooit willen weten hoe ik mij voel? Dan moet je gewoon met mij mee luisteren.

Tegenwoordig heb ik een heel goed voorbeeld hiervan. Zoals de meeste wel weten is het uit gegaan met mijn vriendin. Als je mij in die tijd had kunnen zien en kunnen horen. Kon je dit al van te voren voorspellen. Zelf was ik niet oprecht vrolijk en ik luisterde heel veel liedjes waar een relatie naar de knoppen ging. Ik heb Marco Borsato echt kapot gedraaid. Simpel weg omdat hij mijn gevoel het beste kon voorwoorden. Momenteel luister ik voor het schrijven van deze blogpost weer naar zijn album #1.

Er was maar één iemand die mij gevoel goed raden en misschien aanvoelde dat ik het wist. Grappig genoeg was dat namelijk mijn ex vriendin die het aangaf. Ze zei letterlijk ” probeer je mij iets te zeggen?”. Misschien wilde ik dat onbedoeld ook wel een beetje. Misschien wilde ik haar wel laten zien dat ik het al lang wist en het haar onbedoeld iets moeilijker maken dan het al was.

https://www.youtube.com/watch?v=dIPu1HqG_Lk

Vlak voor het uitging kwam er een nieuw nummer in de top 40 te staan. Dit nummer klonk in mijn oren direct perfect. Deze singel ging namelijk over een stel wat niet meer echt praten met elkaar. Gek genoeg heb ik dit liedje de hele dag aangehad toen het echt uit was. Misschien nog wel de bizarste feit is dat ik er ook nog de hele avond op heb staan dansen in de badkamer. Ik dans wel eens vaker stiekem alleen, maar dit vond ik zelf echt heel raar om mee te maken. Het mooiste er van is dat ik het ook nog eens heb gefilmd. Ik bespaar jullie de beelden, maar ik zag mij in eens van een hele andere kant. Alle stress was in één keer voorbij en ik had het perfecte nummer gevonden om dit te uiten. Dit mooie vrolijke liedje heet we don’t talk anymore.

Je kon in deze periode echt heel goed mijn gevoel aan voelen als je naar mij luisterde, maar er zijn nog heel veel andere gevoelens. Zoals de meeste onder tussen wel weten gaat mijn leven zeker niet over rozen. Toch mis ik mijn jeugd wel af en toe heel erg. Dit gemis kan ik tegenwoordig natuurlijk hier weg stoppen, maar ook zeker in muziek. Als je mij volgt op Twitter weet je over wat voor muziek ik het nu ga hebben. Ik heb het natuurlijk over jaren 90 muziek en andere hele oude nummers uit mijn jeugd. Wat hou ik er van. Als ik mijn ogen dan heel even dicht doe zie ik mij zelf weer even heel klein. Om het ene liedje moest ik vroeger heel veel huilen, maar tijdens een heel ander nummer moest ik juist weer dansen. Om die momenten weer even terug te kunnen halen door middel van muziek vind ik echt prachtig. Mijn geheugen is erg goed en dat vind ik erg fijn op zulke momenten. Ik kan echt een hele film afspelen van speciale momenten die ik toen heb meegemaakt.

Één van mijn sterkste gevoel/emotie is verliefdheid. Als ik echt om je geef ga ik er vol voor. Misschien soms wel iets te veel, maar zo ben ik ik gewoon. Verliefdheid vind ik één van de mooiste dingen die er is. Mijn benen en mijn handen beginnen er altijd gewoon van te trillen als het echt heel erg is. Dit heb ik nog maar een paar keer gevoelt, maar wauw wat is dat een gek en een mooi gevoel. Hoe raar is het wel niet dat het heel mijn lichaam laat trillen. Het is angst nog nooit gelukt, maar juist verliefdheid lukt het wel. Dit gevoel is wel iets moeilijker om te raden. In deze periode luister ik heel veel liefdes liedjes, maar ook heel veel vrolijke nummers. Ik heb een paar maanden terug het nieuwe album van Nielson echt te veel beluisterd. Ik was zo gelukkig en verliefd. Dit album was gewoon perfect om mijn gevoelens lekker te laten gaan. Elk moment dat ik er weer even naar kon luisteren deed ik het weer. Stiekem werd ik ook gewoon een beetje verliefd op Nielsons album.

 

Zelf probeer ik ook altijd naar het effect van muziek te kijken. Sommige nummers bezorgen mij kippenvel, maar sommige laten mij echt huilen als een klein gevoelig meisje. Meestal hebben zulke nummers wel een betekenis voor mij. Ik moet bijvoorbeeld heel vaak huilen bij nummers van Adel. Dit komt voor natuurlijk door haar mooie stem en tekst, maar ook door de crematie van mijn oom. Hier draaiden ze toen ook haar muziek. Eigenlijk had ik het hoe erg ik het ook vond het de hele tijd droog gehouden, maar zodra ik Adel hoorde begon ik toch eens hard te janken. Nog steeds zou ik al die mensen er op binnen zien komen. Het raakte mij ook niet alleen. Nee, bijna iedereen liep de huilen. Hoe stoer die gene ook mocht zijn. Adel prikte daar even door heen met haar muziek. Dit soort momenten waardeer ik muziek enorm. Het laat zien hoe gevoelig wij allemaal zijn en hoe mooi het effect is van muziek. De muziek vind ik ook echt altijd één van de belangrijkste dingen van een begrafenis/crematie.

Zo zijn er nog zoveel andere liedjes en muziek stijlen die mij gevoel en emotie kan laten zien. Toch besluit ik het hier nog maar eventjes bij te houden. Als mijn lezers het ook leuk vindt om te lezen dan ga ik een andere keer zeker weer veder. Voor nu heb ik een paar tips gegeven en mogen de mensen mijn gevoelens weer gaan raden. Soms is dat inderdaad heel moeilijk, maar als je mij een beetje leert kennen. Kan je het al snel raden. Wel vraag ik mij heel erg af of jij dit gevoel nou ook herkend. Zet jij net als mij ook een bijzonder liedje op om even te kunnen huilen en terug te denken aan mooie en slechte momenten. Laat jij je emotie ergens in ziet of zeg je het gewoon tegen iedereen. Mijn manier weet je nu een beetje, maar mocht je het willen delen. Laat mij dan aub jouw manier weten. Ik vind het oprecht een eer en heel mooi om zulke dingen te lezen. Wees niet te bang om je te laten horen 🙂

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen via Facebook,Twitter,Instagram,google+en Bloglovin

Eén gedachte over “ Mijn gevoel laten zien door middel van muziek (heden)

  1. Dat van die jaren 90 nummers is wel heel herkenbaar voor mij. Als ik daarnaar luister is het soms bijna weer alsof ik als 8 jarige op mijn kamer van vroeger zit.
    Ook sommige liedjes die ik in bepaalde momenten van mijn leven vaak luisterde hebben een emotionele lading. Vooral die van hele positieve of juist hele negatieve gebeurtenissen. Soms is het ook gewoon fijn om een liedje weer op te zetten en even terug te gaan in de tijd.
    In 2004 had de band Ozone een grote zomerhit. Dat jaar was ik op vakantie en hoorde ik het zo vaak op de radio. Elke keer dat ik het nu weer hoor zie ik meteen weer precies voor me hoe ik in de auto zit met het mooie landschap buiten en dat nummer op de radio. Best gek eigenlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.