In december zou ik eigenlijk al weer beginnen met bloggen. Dit heeft twee redden. Ik vind 1 januari altijd zo’n overdreven start datum en in december zit ik altijd vol met emoties. Wanneer ik dat voel, schrijf ik naar mijn mening de beste blog posten. Echter ben ik toch pas in januari weer echt  begonnen. Wel expres twee dagen na 1 januari. Zo ben ik dan ook wel weer. Nou voel ik het december gevoel wel nog een beetje. Vandaag ga ik dat dus lekker hier weg schrijven. Kijken of je het misschien ook wel herken. We gaan weer lekker persoonlijk vandaag.

Van mij zelf weet ik dat ik een enorme gevoelsmens ben. Daar ben ik persoonlijk heel blij mee. December was voor mij vaak een ontluchtingsmaand. In een jaar maakte we thuis vaak heel veel mee en dan zagen we dit meestal als nieuwe start. We vierden dit dan ook vaak met de familie. Kerst en oud en nieuw waren we vaak samen. Vooral in de tijd dat dit echt nodig was. Dit vond ik persoonlijk altijd één van de fijnste dingen om mee te maken. Gewoon met zijn alle één zijn. Hierdoor vond ik december echt de mooiste maand van het jaar. Echter is de familie samenstelling tegenwoordig enorm veranderd. Vroeger waren wij eigenlijk de enige die niet meer compleet waren. Nu is dat zeker niet meer het geval. Mijn opa is al een tijdje overleden en mijn oom was helaas veel te vroeg gestorven door een ander. Daarnaast speelt er ook een heleboel bij andere familie leden.

Dit jaar gingen we wel weer kerst vieren met elkaar. Alleen kon ik er dit jaar niet bij zijn. Sinds een paar maanden heb ik natuurlijk weer een vriendin en daar moest ik deze dagen natuurlijk ook wel bij zijn. Eerste kerst was bij haar en dan zou zij de tweede kerstdag en oud en nieuw bij mij zijn. Dit is natuurlijk gewoon logies. Alleen in mijn hoofd krijg ik het er niet uit. Ik vind mij zelf dan echt een enorme lul. Hoe kan je nou weer je familie in de steek laten? Dat doe ik zeker niet, maar het gevoel is zeker wel aanwezig. Ik heb dit nu al twee keer gehad. Het went alleen gewoon niet. Zo zou ik dan ook nooit zo snel meer op vakantie gaan in december. Anders misschien wel in december, maar niet deze dagen. Gelukkig kon ik wel 31 december en 1 januari thuis zijn. Met oud en nieuw moest ik gewoon bij mijn moeder zijn en 1 januari bij mijn familie. Dat luchten toch wel weer een beetje op.

Alles voelde dit jaar alleen dubbel op. De prikkels waren enorm. Ik heb er namelijk best veel moeite mee dat het met mij vrij goed gaat. Alles volgt elkaar op en in de meeste gevallen heb ik geluk. Om mij heen is dit helaas zeker niet het geval. Die spanning is dan enorm te voel. Wederom voel ik mij dan een enorme lul. Hoe egoïstische kan je eigenlijk zijn hé. Alleen het gekke is wel dat ik mij het slechts van allemaal voel. Je zweeft een beetje overal overheen en niks boeit je nog. Het zal allemaal wel. Het loopt zoals het zal lopen.

Eerlijk gezegd is het achteraf best mooi gelopen. Ik heb echt hele mooie en leuke dagen mogen mee maken. Ik heb er echt op mijn manier van genoten. Soms iets te stil, maar van binnen was een hele brede glimlach te zien. Vond het ook erg gezellig om de familie van mijn vriendin verder te ontmoeten. Alleen één ding vond ik toch wel het mooiste. Dat was de aanwezigheid van mijn kleine omaatje. Tegenwoordig gaat het niet meer zo heel goed met haar. Ze is op een mooie leeftijd, dus daar kan ik op zich wel mee leven. Alleen ik vind elk moment met haar nu extra speciaal. Daar kan ik nou echt van genieten. Het blijf toch echt een heel mooi en bijzonder mensje.

Nou blijf het gevoel een beetje hangen door het stage gezeik. Alleen we zijn wel weer lekker aan de slag met alles. Ik heb mijn toetsenbord weer gevonden, de laatste examens komen er aan en ik geniet van alles en iedereen. Zo ga ik vooruit en vind ik mijn opluchting weer vanzelf. Laat het nieuwe jaar maar weer net zo mooi worden als 2017, want dat was toch stiekem wel een fantastische jaar!

 

Fabian van der Gijze

volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

Eén gedachte over “ Godzijdank is december ook weer voorbij

  1. hoi Fabian..ik herken je helaas ook zeker wel in je gevoel over december en heb het net eender en blij bent dat het weer januari is….alleen op een andere manier denk ik….dat familie gevoel met kerst is er bij mij er ook al jarenlang er niet meer mede ook door het gemis van mijn ouders maar ook door wat er in mijn familie is en andere omstandigheden…ik denk dat je wel begrijpt wat je bedoelt…en de momenten met je oma die je nog kan beleven/beleefd hebt moet je zeker koesteren!!..het is een heel lief en speciaal mens..voor mij ook nog steeds…en dat je stage een tegenslag was kan ik goed begrijpen maar ik weet zeker dat je je doel uiteindelijk gaat bereiken..daar knok je hard genoeg voor…het komt zeker goed fabian..alle vertrouwen in je! en je hoeft je denk ik ook niet schuldig te voelen..je moeder gunt je zeker ook dit geluk met je vriendin…geniet er van!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.