Als je dit op 13 mei 2016 lees klopt de titel. Ik ben achttien jaar geworden en ik vind er niks aan. Iedereen kijk er altijd er naar uit om achttien jaar te worden. Ik zie wel voor delen, maar ook een hoop nadelen. De laatste dagen zag ik de dagen steeds meer af nemen. De achttien jaar kwam steeds dichterbij en vandaag is het dan toch echt zo. Ook wel jong volwassen genoemd. Ik kan je vertellen het voelt echt niet anders hoor. Nou misschien mijn portemonnee wel.

Als je achttienjaar word veranderd er in eens zo veel. Terwijl je zelf niet in eens anders ben of voel. Je bent voor de wet officieel nog niet een volledige volwassenen, maar toch moet je alles gaan betalen. Volwassen zijn vind ik ook een groot woord. Zelf zag ik mij nooit minder dan een volwassen man of vrouw. De meeste volwassenen hadden veel minder mee gemaakt dan mij en sommige mensen was ik ver te boven met mijn gedachten gang. Sommige mensen voelen zich veel te goed voor andere en een kind stelt al helemaal niks voor. Ik heb het altijd met mijn blog opgekomen voor jongeren en dat zal ik zeker blijven doen. Jongeren worden nog steeds te veel onderschat. Er zijn een hoop jonge mensen die werkelijk iets kunnen of al beteken in de wereld. Het voordeel van achttienjaar is wel dat andere meer naar mijn mening gaan luisteren. Al vind ik het wel belachelijk dat je daar eerst volwassen moet voor worden.

Op het begin zei ik al dat ik het wel ga voelen aan mijn portemonnee. Zoals het er nu uit ziet is dit in mijn geval juist in mijn voordeel. Eerst had ik helemaal geen inkomen. Nu krijg ik maandelijks geld gestort voor mijn studie en om rond te komen en natuurlijk mijn stage vergoeding, maar dat heeft niks met mijn leeftijd te maken.

Op het moment dat ik dit schreef was het nog net 12 mei, dus ik kan later pas echt vertellen wat er is gebeurd. Toch hoop ik vandaag op één ding. Dat mijn vader zich lekker rustig hou. Meestal op mijn verjaardag gaat hij in eens weer contact op zoeken en daar zit ik echt niet op te wachten. Dit is eerlijk gezegd toch de grootste reden dat ik zo slecht tegen mijn achttiende verjaardag keek. Ik kan het er nu niet echt bij gebruiken.

Het leukste vind ik dat ik mijn familie weer zie. Ik vind het altijd heel gezellig om een verjaardag te geven. Natuurlijk kreeg ik ook heel vaak de vraag te horen of ik een feest ging geven voor vrienden. Ik doe dat niet. Ik nodig mensen uit die mij dierbaar zijn en daar hou ik het wel bij. Van mij hoeft er niet een groot feest te komen die tot laat in de nachten duurt. Zo ben ik gewoon niet. Zie de reden niet echt om een groot feest te geven. Blijf tot slotte toch lekker nuchter.

Vandaag heb ik wel al een hele leuke dag gehad. Mijn stagedagen Snapchat-8348735976615231220zijn van maandag tot donderdag, dus vierde ik het daar al een dag eerder. Ik ben altijd de eerste die van mijn afdeling er is. Dat was vandaag ook weer het geval. Zonder na te denken zetten ik mijn twee taarten neer en pakte ik een glas water. Een collega feliciteerde mij met een grote lach. Ik dacht dat het door de taarten kwam, maar in eens zag ik het. Op de kastjes hingen flyers met mijn hoofd er op. Heb ik weer dacht ik. Vanwege mijn opdracht zat ik vandaag in mijn baas kantoortje. Hij was vandaag vroeg. Hier door liepen wij tegelijkertijd naar zijn kantoor. Hij zei in eens heel verbaast wat is dat nou weer. Ja hoor. Overal hingen die flyers in zijn kantoor en alles was versiert.

Snapchat-1933787862348928641

De dader kon maar één iemand zijn. Ik liep direct naar mijn verdachte toe. Ze begroete mij gelijk met een grote glimlach. Hoe kon het dan ook anders. Zij had het allemaal op gehangen. Ik vond het echt heel lief van haar. Ze bezorgde mij in ieder geval een lach op mij gezicht. Al was het wel een beetje vreemd om de hele dag over al mijn gezicht tegen te komen.

Ook werd er voor mijn verjaardag een extra pauze geregeld waar iedereen van de taart kon eten. Tot mijn verbazing kreeg ik ook een vvv-bon. Ik ga het weer zeggen hoor. Ik heb de leukste stage met hele lieve collega’s. Het was echt heel leuk om het met hun te vieren.

Toen ik thuis kwam hingen er ook in eens allemaal slingers op. Mijn zus had alles opgehangen. Ondanks haar gezondheid wilde ze mij verassen. Echt super lief van haar. We hadden vroeger wel vaak ruzie, maar ik kon mij geen betere zus wensen.

Snapchat-2535237278912677523

Als je afvraagt wat je aan mij kan geven voor mijn achttiende verjaardag. Deel dan maar mijn site via je sociale media. Nee hoor 😉 Ben super blij met wat ik heb en de lieve mensen om mij heen. Nu ga ik dan toch maar naar mijn bedje toe. Lekker slapen. Hoe sneller ik weet wat de dag mij heeft gebracht. Uiteraard zal ik dit delen via mijn blog.

Nog een fijne dag toe gewenst en laat een ander nooit je leeftijd bepalen 🙂

Fabian van der Gijze

5 gedachten over “Help Ik ben vandaag achttien jaar geworden (heden)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.