Genen en cellen zijn erfelijk. De ene zou je met liefde over nemen en de andere niet. Verslavend gevoelig is ook erfelijk. Vaak als een van je ouders die genen met zich mee draagt krijg het nageslacht het ook. Zoals je misschien al een keer heb gelezen was mijn vader een alcoholist. Zijn moeder was dit ook. Via haar kwam hij aan de genen die je verslavend gevoelig maakt. Ik weet bijna 100% zeker dat ik deze genen ook heb geërfd. Nou dat was nou net iets wat ik niet van hem wilde erven.

Aan alcohol en drugs ben ik gelukkig niet verslaafd. Dit kan ook niet, want ik heb nog nooit gedronken en gebruikt. Dit doe ik expres niet. Van alcohol kan ik de lol gewoon niet zien. Wel moet ik eerlijk zegen dat ik naar drugs altijd heel nieuwsgierig ben, maar dit durf ik simpel weg niet van wege deze genen ooit te gebruiken. Tenzij ik echt zou kunnen gebruiken onder toe zicht zoals ze bij spuiten en slikken vaak doen, maar genoeg over dit. Vandaag ga ik jullie vertellen waar aan ik wel verslaafd ben of ben geweest en waarom ik het eigenlijk 100% zeker weet dat ik het heb geërfd.

 

fristi
Bron: Fristi

Laat ik beginnen met een van mijn eerste verslavingen ooit. Vroeger was ik enorm verslaafd aan Yoghurtdrankjes zoals: Fristi, Yogi en alles wat hier op lijkt. Je zou nu misschien wel denken wat is dat nou weer voor een verslaving. Voor mij werd dit uiteindelijk een groot probleem. In deze drankjes zitten namelijk super veel slechte dingen zoals suiker en vet. Nog nooit heb ik drinken met prik gelust, dus dit was eigenlijk het enigste wat ik dronk. Dit is een van de gevolgen dat ik heel dik ben geweest. Als er weer een fles in huis kwam nam ik hem meteen weer mee naar boven. Uiteraard ging de fles in één keer leeg. Ik kon simpel weg niet stoppen met het op drinken er van. Al wist ik natuurlijk dat het niet normaal was om het in één keer leeg te drinken. Misschien heel onschuldig, maar toch een voorbeeld van een verslaving.

Nog een grotere oorzaak van het enorm aan komen is mijn volgende verslaving. Namelijk snoep. Bij het schrijven en denken aan snoep loopt het water al in mijn mond. Ik ben te gierig om het zelf te kopen (gelukkig), maar als het in huis kwam. Dan moest je het echt heel goed verstoppen, want bij snoep kan ik echt niet stopen met eten. Het maakt mij eigenlijk niet uit wat voor snoep. Bijna alles vind ik wel lekker. Toen ik mijn dieet begon at ik echt helemaal geen snoep of andere troep. Toen ik eenmaal weer een snoepje had genomen begon het eigenlijk weer. Deze verslaving heb ik nu nog steeds. Gelukkig komt haast geen snoep meer bij mij in huis. Dit vind ik persoonlijk heel prettig, want ik moet eerlijk zeggen ik kan er echt niet vanaf blijven. Misschien is het daarom wel beter om ooit helemaal te stoppen met snoepen. Dit is helaas tot nu toe nog nooit gelukt.

pick-and-mix-171342_640

Veder wil ik het nog hebben over een van mijn grootste verslavingen die ik ooit heb gehad en misschien nog steeds een beetje heb. Ik heb het over game. Echt heel veel geld van mij heb ik gestopt in game consols en in computers. Hier heb ik geen spijt van, want ik vind het echt heel leuk om te gebruiken. Er is alleen echt een tijdje geweest dat het uit de hand liep. Het begon eigenlijk al toen ik nog geen video-controller-336657_640computer had. Toen mijn moeder en mijn zus beneden zaten ging ik altijd stiekem naar mijn zus haar kamer. Ik ging dan stiekem op haar pc zitten en tot zij omhoog kwam door game. De stekker trok ik er dan snel uit en rende snel terug. Later toen ik zelf mijn apparatuur had ging ik soms nachten door. Vooral in de vakantie ik ging dan vaak een hele dag door en met een beetje geluk ging ik dan om 6 uur slapen. Hier door had ik vaak te kort aan slaap en voelde ik mij soms echt kut. Ik ben nu niet meer echt een gamer, omdat ik het zelf te ver vond gaan. Als ik nu af en toe game merk ik wel nog dat ik het moeilijk vind om te stoppen, maar het lukt mij wel.

 

Heb je zelf ook een verslaving of ooit eens gehad laat het mij dan zeker weten door middel van een reactie. Ik ben er altijd heel erg nieuwsgierig naar. Natuurlijk alleen delen als andere het ook weten. Nou snap je denk ik wel waarom ik zeker weet dat ik deze verslavend gevoelige genen heb geërfd. Helaas is dit nou eenmaal zo. Ik kan er helaas niks aan veranderen. Hoe nieuwsgierig ik ook ben naar bijvoorbeeld dingen zoals drugs. Ik zal dit echt nooit durven te proberen.

Hopelijk vond je het weer een leuke blog. Je kan altijd nog één van mijn andere blogs lezen. Onder tussen heb ik er al 123 andere blogposten online staan, dus er zijn er genoeg. Anders hoop ik tot een volgende keer .

Nog een fijne dag toe gewenst 🙂

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen opFacebook,Twitter,Instagram,google+ en Bloglovin

4 gedachten over “Help ik ben verslavend gevoelig (heden)

  1. Hoi Fabian!

    Ik ben zelf ook erg verslavingsgevoelig. Bij mij uit dat zich in dat ik me helemaal kan verliezen in dingen. Zo kan ik bijvoorbeeld wel 8 uur achter elkaar series kijken. Of een zak chips helemaal opeten. Bij mij is het altijd een beetje alles of niets. Mijn moeder heeft ook een alcholverslaving gehad en is hiervoor naar een afkickkliniek geweest. Dus ik denk dat het ook een beetje in mijn genen zit. Gelukkig blijft het bij mij wel bij series en chips want alcohol en drugs gebruik ik niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.