Misschien ben je wel eens op tv geweest. Waarschijnlijk kreeg je daarna allemaal vragen door dat je herkend werd. Hoe ben je daar nou weer terecht gekomen is een wel bekende vraag. Er is alleen één vraag die er echt bovenuit kom, namelijk de vraag hoe het is om je zelf te zien op tv. Nou ben ik tegenwoordig al best vaak op een tv-scherm te zien. Voorlopig duurt dat ook nog wel een tijdje. Elke vrijdag ben ik te zien bij The band en ik ben ook één van de cast leden van MTV video love. Noem het hoe je het noemen wil, maar ik moet het zelf ook altijd bekijken. Hier kan ik alleen maar van leren, maar hoe is het nou om je zelf terug te zien en herkend te worden.

Herkend worden

Ook nog een cirkel zodat ik mij zelf ook kon vinden 😉

Zelf weet je natuurlijk altijd wanneer het mogelijk is dat je inbeeld ben. Voor andere is dit altijd veel lastiger. Ik doe nu nog voornamelijk tekstloze dingen. Eerlijk is eerlijk, maar dan let normaal gesproken niemand op je. Nou vermeld ik het altijd wel als ik er in kom, dus mensen letten er dan iets meer op.

Wanneer je bent herkend krijg je vaak een paar foto’s van je eigen hoofd naar je toe gestuurd. Soms vragen mensen zich oprecht af of jij het ben, maar meestal willen ze gewoon laten zien dat ze je hebben gevonden. Gelukkig weet ik hoe mijn eigen hoofd er uit ziet, dus die foto’s waren niet nodig hoor. Stiekem moet ik er wel altijd om lachen hoor. Laat kreeg ik bijvoorbeeld uit het niets een foto van een basisschool klasgenootje. Na groep 8 heb ik haar echt nooit meer gesproken en in eens uit het niets stuurt ze een foto van mij.

Hoe kijk ik er zelf naar

Tot mijn verbazing vind ik het zelf niet zo raar om te zien. Oké het horen van mijn stem blijf altijd een beetje wennen, maar verder vind ik het echt heel leuk. Persoonlijk lach ik mij zelf ook altijd uit. Vooral bij MTV video love. Tot nu toe praat ik in elke aflevering over mensen een uiterlijk. Zo heb ik bijvoorbeeld Taylor Swift sexy genoemd, maar je kan dat eigenlijk ook niet ontkennen hé. Zij ziet er ook gewoon goed uit.

Verder vind ik het echt gewoon ‘’fantastisch’’ om me zelf terug te zien. Niet omdat ik mij zelf nou zo geweldig vind. Nee, dat zeker niet, maar juist omdat ik er trots op ben. Het laat zien dat ik weer een stukje dichter bij mijn droom ben. Elke keer dat ik weer te zien ben is weer mooi mee genomen. Misschien stelt het helemaal niks voor, maar je bouwt hoe dan ook een netwerk op. Mensen van de productie, maar ook mensen met de zelfde droom. Uiteindelijk is dat ook heel belangrijk. Je komt er nooit in je eentje. Bovendien zijn het vaak ook één van de leukste mensen.

Persoonlijk kijk ik ook het meeste naar mijn gezichtsuitdrukking. Tijdens het kijken lach ik mij zelf uit, maar ook tijdens de opnames zie je mijn ogen sprankelen en een grote glimlach. Dit probeer ik op beeld altijd terug te zien. Gelukkig kan ik die sprankeling altijd weer terug zien. Daar doe ik het uiteindelijk ook voor. Mijn glimlach en sprankeling is een hele lange tijd weg geweest. Sinds ik dit soort dingen mag en kan doen ben ik veel vrolijker. Soms ga ik echt dansend door de dag heen. Dat doet mij echt goed. Nou geloof ik er ook echt in dat dit altijd wel zal blijven. Dit geef mij gewoon zoveel energie dat het nooit verveeld. Misschien zie ik dit allemaal wel helemaal verkeerd, maar dat zie ik dan wel weer.

Voorlopig kijk ik alleen met twijfels naar sommige figuranten en acteurs. Niet bij iedereen is die sprankeling namelijk te zien. Sommige doen net alsof ze al bn’ers zijn en alles horen te krijgen. Ze doen het echt alleen voor de aandacht en de ”roem”. Ik heb zelfs mee gemaakt dat sommige mensen gewoon lagen te slapen. Sorry, maar wat doe je er dan. Ach, ieder zijn ding hé. Als jij dit graag wilt doen om een beetje geld te verdienen en bekender te worden, moet je dit lekker zelf weten.

Op de set herkend worden

Nou was ik eigenlijk deze blog post al aan het afsluiten, maar gisteren gebeurde er wel iets heel leuk. Ik mocht namelijk weer naar Nieuwe Tijden. Even voor de mensen die Nieuwe Tijden nog niet kennen. Het is het broertje/zusje van GTST en is alleen te bekijken via videoland. Tot nu toe niks geks. Alleen tijdens het figureren gebeurde er iets grappigs.

Je mag eigenlijk geen hele gespreken met de acteurs gaan houden, maar wat doe je als een acteur in eens naar jou toe komt. Dat overkwam mij gisteren uit het niet ineens. Ik zat gewoon met andere figuranten te praten en toen kwam Sil (Soy Kroon) naar mij toe gelopen. Hij had mij blijkbaar herkend van ander stukje. Hun zien alles natuurlijk al van te voren terug. Hij had blijkbaar al het stukje bekeken waar ik in acteerde. Hij had er toen blijkbaar dubbel door gelegen. Met een beetje geluk was het ook blijven hangen. Dit was één van de eerste herkenningen en gelijk een hele leuke. De rest keek mij alleen een beetje vragend aan.

Nou staat er volgens mij nog niks van mij op YouTube. Beelden zou ik je hier dus niet kunnen geven. Mocht je toch al iets van mij willen zien dan zou je de MTV afleveringen kunnen terug kijken. Die kan je hier vinden. Tot nu toe kan je mij vinden in aflevering 5, 6 en 7. Nogmaals ze weten wel de stukjes uit te zoeken. In het echt beoordeel ik namelijk niet graag op uiterlijk.

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram 🙂

6 gedachten over “Herkend worden op tv

 1. Je zegt ‘Als jij dit graag wilt doen om een beetje geld te verdienen en bekender te worden, moet je dit lekker zelf weten.’ en dat maakte me heel benieuwd naar jouw redenen om dit te willen doen?

  1. Ik vind het gewoon heel leuk om te doen en om te zien. De sfeer die er rond om een set hangt vind ik gewoon geweldig. Vind het mooi om te zien dat mensen zo in een ander personage kunnen kruipen en na een paar seconde ineens weer hun thuis situatie kunnen bespreken. Voor bekendheid zal ik het zelf niet zo graag doen. Alleen je heb wel een beetje gezicht en naamsbekendheid nodig om dit te kunnen blijven doen.

  1. Das ook inderdaad altijd heel gek. Zelf heb ik nog nooit in een magazine gestaan, maar wel eens in de buurt krant. Was echt heel raar om te lezen wat een ander over je te zeggen heeft

 2. Leuk dat het zo goed gaat met je acteerklussen! 🙂
  Fijn dat je iets kan doen waar je zoveel positieve energie van krijgt! En goed dat je zo positief naar jezelf kan kijken.
  Zelf heb ik eens in een lokale krant gestaan en er staan wat foto’s van mij op een paar websites, omdat ik graag ‘aparte’ kleding draag. Dat waren leuke verassingen haha! Op tv te zien zijn lijkt mij alleen toch wel een heel stuk spannender!
  Aileen onlangs geplaatst…22.2.2017 – Waar zou je nu graag willen zijn?My Profile

 3. ik heb je toen met gtst gezien. En net dat van mtv is gekeken. Zag ik staan: 21 minuten. Had niet verwacht dat ik dit zou zeggen maar vond het best leuk om te kijken dus heb 206 en 207 gekeken jou natuurlijk gespot.

  Oh en ik vind het megasupervet dat Soy Kroon naar je toe kwam! Als de aflevering van Nieuwe Tijden online staat op videoland moet je het maar zeggen. Een huisgenootje heeft dat dus dan mag ik vast wel die aflevering even kijken haha. Ben wel benieuwd waarom het zo grappig is.
  Robin onlangs geplaatst…Films: Netflix tips #1My Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.