Vandaag is het weer zo ver het is Valentijnsdag. De dag waar iedereen ineens extra verliefd is, de dag waar je geliefde extra in het zonnetje zet en waar er miljoenen euro’s worden uit gegeven. De laatste zeg ik er expres bij, want het is toch eigenlijk een dag vol geldklopperij. Zo als je al kan merken ben ik niet zo vol lovend van Valentijnsdag, waarom dat zo is ga ik het vandaag over hebben.

Zo als veel van mijn lezers wel weten heb ik een vriendin. We hebben al meer dan anderhalf jaar met elkaar. Dit jaar en vorig jaar hebben we eigenlijk niks aan Valentijnsdag gedaan. Ze staat er een beetje het zelfde in als ik. We vinden het allebei de grootste onzin. Het rare is wel ik ben best romantische. Een date op het strand onder de steren hemel lijk mij een van de leukste dates. Het liefste doe ik altijd de kaarsen aan, het licht dempen  en een romantische afspeellijst aan zetten. Op een of andere manier heb ik Valentijnsdag gewoon nooit romantische geworden.

Kijk ik zie het zo met al die dagen. Ik hou elke dag van mijn vriendin, mijn moeder, mijn huisdieren en mijn zus. Ik vraag mij dan echt af waarom heb je speciaal één dag nodig waarop je dit laat blijken? Iedere geliefde weet bijna wel dat je die dag iets krijgt. Is het niet veel leuker om onverwachts een leuke dag of cadeautje te krijgen. Persoonlijk vind ik dat wel. Hou je nou echt op die dag ineens een klein beetje meer van iemand of is het tegenwoordig bijna een verplichting geworden dat je er iets aan doet. Dit is denk ik het geval geworden. Mensen voelen zich gewoon verplicht om iets te doen aan deze dag.

Al een paar weken van te voren zie je het al in reclame folders staan en het word steeds erger. Een paar dagen van te voren worden bijna alle stelletjes al gek van nieuwsgierigheid en van de vraag wat zal ik eens geven. Het word echt bijna gewoon je strot in geduwd en je portemonnee juist hele maal leeg. Word iemand nou echt gelukkig van een cadeautje op zo’n dag of word iemand veel gelukkiger van heel veel liefde? Door een knuffel, kus, zoen of een lief berichtje  word een mens toch veel vrolijker. Hier heb je niet speciaal een dag voor nodig. Dit doe je gewoon, omdat je van iemand hou of om iemand geef. Aan die laatste gedachten hou ik mij graag vast. Ik hou van mijn vriendin en dat weet ze. Elke dag dat ik bij haar ben ik super blij en geef ik graag een kus en een knuffel. Zij word niet blij van een bijna verplicht cadeautje, maar wel van iets recht uit mijn hart.

Hoe denken jullie over speciale dagen zoals Moederdag, Valentijnsdag of Dierendag. Geef je er echt heel veel om of vind je het eigenlijk ook gewoon een verplichting geworden en geef je er ook niet meer zo veel om? Ik ben benieuwd of ik één van de weinige ben die zo denk of dat er veel meer mensen zo denken. Hopelijk vonden je het leuk om te lezen. Sorry dat het dit keer misschien een kleine blogpost was, maar het is wel een gemeende. Lees gerust nog even veder en anders hopelijk tot ziens

Een fijne Valentijnsdag toegewenst 🙂

Groetjes

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen opFacebook,Twitter,Instagram,google+ en Bloglovin

3 gedachten over “Het leed wat Valentijnsdag heet (mijn mening #14)

  1. Nog een fijne valentijnsdag! Ik ben het helemaal met je eens dat er geen speciale dag zou hoeven zijn om je geliefde te laten zien dat je van diegene houdt. Toch is het ook soms wel leuk dat er momentjes zijn waarvoor die nadruk er is, toch? Valentijn is dan een slecht voorbeeld, maar met kerst hebben de meesten ook lekker een paar dagen vrij om toch dagen met je geliefden door te brengen. Het is geldklopperij, maar dat hoeft het niet te zijn.

    1. Het is inderdaad leuk dat er op sommige momentjes zulke dingen worden extra onder aandacht worden gebracht. Kerst vind ik daar een leuke voorbeeld van. Alleen vind ik dat tegenwoordig ook steeds minder worden. Je merkt dat het allemaal aan het veranderen is dan waar het eigenlijk voor bedoeld is. Bovendien vind ik de gevolgen van de feestdag zoals kerst altijd super apart om te zien. Oorlogsgebieden vind ik hier altijd een leuk voorbeeld van. Tijdens de feestdagen is er vrede en een wapenstilstand en een minuut later worden mensen weer neer geknald

  2. Wij doen hier ook niet echt aan mee om hopen geld uit te geven voor Valentijn. Door het jaar geven we al eens een cadeautje of we maken al eens een uitstapje. Iets geven aan je geliefde hoeft niet veel geld te kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.