Dat ik geen alcohol nuttig is hier en in mijn omgeving geen geheim meer. De haat richting drinkende mensen heb ik gelukkig niet meer. Echt heel zelden heb ik er nog wel eens last van. Als ik bijvoorbeeld echt iemand naar de klote ziet gaan waar ik heel veel om geef. Alleen dat kan ik niet echt zien gebeuren. Aan het niet drinken zit namelijk zeker een paar nadelen.

Zodra ik zeg dat ik geen alcohol nuttig word ik direct al raar aan gekeken. Dat ben ik ondertussen wel al gewend. Alleen het domme er van is dat sommige vriendschappen er ook zeker door verwateren. Mensen durven je namelijk niet echt mee te vragen. Sommige durven dat gewoon eerlijk te zeggen, maar sommige durven dat echt niet in mijn gezicht te zeggen. Waarom zou ik echt niet weten. Ben niet echt de persoon die je daar direct op zou pakken.

Tegenwoordig zou ik juist eerder zeggen dat het mij echt niet uit zou maken. Zolang er niet elke seconde een drankje aan wordt geboden, hoor je mij echt niet klagen. Je gaat mij juist horen klagen als mensen het weer eens voor mij invullen. Daar kan ik dan wel weer slecht tegen. We vullen allemaal maar de gedachtes in van een ander, maar vragen zit er simpel gezegd niet meer echt in. Dat vind ik persoonlijk erg jammer. Bij sommige boeit het mij eerlijk gezegd echt niet. Alleen bij bepaalde mensen had ik het echt niet verwacht. Aangezien dat ik hun ook heb geholpen met hun problemen.

Nou kan je hier vaak wel lezen dat ik echt heel veel geef om vriendschappen. Dit is de laatste tijd helaas wat minder geworden. Ik vind het heel knap dat ik meer contact heb met vriendinnen en vrienden in het noorden en het zuiden, dan mensen in mijn omgeving. Na een paar pogingen heb ik die vriendschappen maar gewoon laten verwateren. Noem het dom, maar ik heb wel iets meer dingen aan mijn hoofd.

Ik heb de mogelijkheid dat ik buiten mijn dorp en studeert stad relaties kan opbouwen. Daar focus ik mij dan ook liever op. Één van mijn beste vriendinnen woont bijvoorbeeld in België. Elkaar vaak zien is helaas daardoor niet mogelijk, maar we spreken elkaar gelukkig wel echt vaak. Nou is elkaar dagelijks spreken natuurlijk niet het belangrijkste, maar maanden stilte vind ik dan wel weer erg ver gaan.

Dit was dan weer even een keertje een klaag blog post. Normaal gesproken doe ik dit soort blog posten liever niet schrijven, maar dit keer had ik er eventjes zin in. Het moest gewoon even op papier gezet worden. De volgende blog post zal wel weer een vrolijke worden, maar dit moest er echt gewoon even uit

Fabian van der Gijze

3 gedachten over “Het nadeel van niet drinken

  1. Ik herken het wel hoor! Ik drink bijna geen alcohol. Gelukkig heb ik vriendinnen, die zelf ook nauwelijks drinken. Maar in nieuwe omgevingen wordt het altijd als ongezellig gezien als je een Fanta besteld ipv een wijntje.

  2. Ik ken genoeg mensen die niet of nauwelijks drinken die wel altijd gezellig mee gaan stappen, het heeft ook voordelen, je drinkt er zelf ook minder door en als je samen bent met ze drink je helemaal niet. Dus ik snap niet waarom ze vriendschappen laten verwateren. Vrienden die niet drinken zijn juist heel handig.
    Emma onlangs geplaatst…Glowskin mask Treat yourself as a queenMy Profile

  3. In mijn omgeving drinken wel meer vrienden niet. Of heel weinig. Net als ik. Een wijntje is voldoende op een avond. Gelukkig kijkt er bij mij niemand raar van op.
    Raar dat vriendschappen daardoor verwateren. Alsof je altijd alcohol nodig hebt om het leuk te maken. Ik kan ook behoorlijk gezellig zijn met cola haha ;).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.