het Rotterdams Philharmonic orkest

Even een kleine mededing voordat je deze blog of video gaat lezen/bekijken. Ik mag namelijk 2×2 kaartjes weggeven voor het volgende concert van 26 november. Kans maken? Abonneer dan even op mijn YouTube-Kanaal en laat mij weten dat je mee doet 😊

Waarschijnlijk weten heel weinig mensen dit maar ik heb ooit stagegelopen bij een orkest. In die periode wilde ik nog muziek docent worden en dit sloot er mooi bij aan. Het enige wat ik hoefde te doen was naar de concerten gaan en wat foto’s maken. Nou in die tijd waren de telefoon’s en camera’s die ik had nog niet al te best, maar ze gebruikte ze gelukkig wel echt. In die tijd heb ik een beetje een liefde voor orkesten ontwikkeld. Die liefde kwam nu ineens weer boven drijven bij het Rotterdams Philharmonic orkest.

Ik had het geluk dat ik uitgenodigd werd door het Rotterdams Philharmonic orkest. Ik mocht samen met iemand naar de Core Classic avond. Mijn moeders vriend gaf aan dat hij dit soort avonden blijkbaar ook interessant vindt. Nou maak ik de mensen om mij heen graag blij en ik koos er dus voor om hem gezellig een avondje mee te nemen naar het Rotterdams Philharmonic orkest. De naam verklapt het natuurlijk al, maar dit werd gehouden in Rotterdam. Om preciezer te zijn in de Doelen.

Nou werk en woon ik tegenwoordig in Hilversum, dus dat werd dus even een dagje heen en weer reizen. Gelukkig woont mijn moeder wel nog gezellig in mijn ouwe dorpje, dus daar kan ik nog lekker pitten. Ik had de middag vrij genomen en ging al vroeg die kant uit. Het concert was pas in de avond, maar toch ging ik alvast naar de doelen. Ik had gelukkig al wat contact gelegd en mocht dus al eerder naar binnen. het Rotterdams Philharmonic orkest zou er nog niet zijn, mar het podium natuurlijk wel. Zoals je misschien wel weet ben ik een enorme fan van film en theater. Wanneer ik dus eerder naar binnen kan om een podium te bewonderen dan doe ik dat.

De Doelen stuurde mij naar de artiesteningang. Geen flauw idee of dat ook bij het plan hoorde, maar het voelde in ieder geval niet verkeerd. Daar zat ik dan ineens in pak naast de spullen van het Rotterdams Philharmonic orkest. Uiteindelijk werd ik opgehaald en kreeg ik een exclusieve rondleiding door het gebouw. Ze liet mij alle interessante plekken zien en bracht mij naar het podium. Uiteraard konden de hartkloppingen en foto’s niet uitblijven. Ik was echt verbaast hoe mooi het er uit zag. Ik was zelf nog helemaal niet bekend bij de doelen. Het deed mij een beetje denken aan Het Luxor Theater waar ik zelf lessen volgde, maar dan net iets nieuwer en groter. Het voelde goed om weer eens op het podium te staan, terwijl ik er stiekem niks mee te maken had. Een goeie reminder voor waar we ooit terecht willen komen.

Hierna ging ik snel nog even naar huis om te eten en mijn moeders vriend op te halen. In de avond was het dan eindelijk tijd voor het concert. Van tevoren mocht ik nog even de zaal in en rondlopen voor mijn video en daarna gingen wij weer netjes terug de zaal in. De Core Classic avond houd in dat het wat lager is dan de grote uitvoering. Het Rotterdams Philharmonic orkest wil namelijk ook het jonge publiek aanspreken. Hiervoor organiseren ze deze avonden, zodat het voor iedereen toegankelijk is en niet in één keer een lange zit.

De beelden in de video zeggen denk ik in ieder geval genoeg. Het was een moeie avond en een avond om te onthouden. Het bracht rust, het verhaal was mooi en het deed mij veel goeds. Naar mijn mening is het Rotterdams Philharmonic orkest dus zeker een aanrader. Verbreed je horizon eens een keertje en zoek het ook eens op. Ik kan er in ieder geval voor zorgen dat je de eerste keer er ook nog eens gratis naar toe mag. De win actie voor het Rotterdams Philharmonic orkest loopt in ieder geval nog steeds. Abonneer dus snel op mijn YouTube-kanaal en doe mee!!

Groetjes thuis,

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

2 gedachten over “Ik ging voor het eerst naar het Rotterdams Philharmonic orkest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.