In je leven maak je natuurlijk verschillende veranderingen mee. Veranderingen op het gebied van lichaam, maar natuurlijk ook qua mindset. Misschien komt het door het verleden of ligt het aan mij persoonlijk, maar ik verander om de zoveel jaar compleet. Ik kan heel slecht tegen een standaard leventje. Oké, dat klinkt misschien neer buigend of zoiets, maar zo is het niet bedoeld. Ik heb gewoon echt veranderingen nodig. Nieuwe avonturen en nieuwe doelstellingen. Blijkbaar vond mijn lichaam dat het daar wel weer eens tijd voor werd.

Het begon eigenlijk al een beetje voor dat ik naar Liverpool ging rond mei. Ik merkte dat ik heel geprikkeld was. Nu had ik het concert van Anne-Marie in Liverpool al langer op de planning, dus dat was even een mooie toevlucht. Ik boekte een kleine vakantie van 9 dagen. Voelde misschien iets te lang aan, maar het zou wel goed komen dacht ik. Ik besloot er een YouTube serie over te maken en met heel veel geluk kwam Liverpool ook nog eens in de finale te staan van de Champions League, ze wonnen en de reis werd geweldig. Voor die serie maakte ik ook voor het eerst een account aan op Tinder. Iets wat ik hier ooit nog omschreef als iets wat totaal niet bij mij pas. Ik had daar alleen informatie nodig voor lokale mensen, dus dit was de makkelijkste optie.

Voor ik het wist maakte ik een enorm mooie reis, ontmoette ik gezellige mensen en verbeterde ik mijn Engelse contacten via Tinder. Als je dat mij een jaar geleden had verteld, dan had ik je vierkant uitgelachen. Dit zetten de veranderingen achteraf wel enorm in. Door mijn werk bij Utopia was ik wat socialer geworden, maakte ik mij veel meer druk om hoe ik er uitzag en hoe ik over kwam. Mijn stijl is compleet omgedraaid en heb echt een eigen stijl gemaakt. Mijn eerst lege kast, werd ineens steeds voller. Rond de twee a drie jaar had ik al geen kleding meer gekocht en ineens was het een nieuwe verslaving ofzo geworden.

Tijdens mijn reis en na mijn reis ging ik die veranderingen ineens extra beseffen. In Engeland was er een actie op Tinder, voor een maand abonnement. Voor 4 dollar, kreeg je onbeperkte dingen en alles ging wat makkelijker. Tijdens mijn reis beviel het stiekem wel. Ik besloot het in Nederland dus ook nog maar even te proberen. Had tenslotte toch nog een abonnement. Zodoende merkte ik stiekem ineens dat ik blijkbaar wel wat populairder was geworden, dan hiervoor. De lichamelijke en kleding veranderingen hadden dus zo zijn successen. Iets wat ik niet goed kon begrijpen. Vond het ergens heel eng en naar voelen. Waarom geen idee.

Hierdoor kwam ik in een spiraal terecht waar ik zo snel mogelijk weer wilde uitkomen. Dit probeerde ik door een andere functie te krijgen bij Utopia/Talpa. Met geen succes. Het werd mij niet gegund, terwijl ik van meerdere kanten wel de duwtjes kreeg om het te proberen. Het maakte mij gek en de volgende dag besloot ik zomaar ineens iets te doen. Ik belde mijn leidingsgever op, had een kort gesprekje en deed mijn hakken in het zand. Ik nam ontslag. Een droom waar ik per ongeluk in was gevlogen prikte ik ook in 1 seconde weer kapot. Alleen ik moest het doen. Ik hield het niet meer vol daar. Ik irriteerde mij aan alles en iedereen, was niet meer gelukkig en voelde mij ergens enorm genaaid. Nog even een maandje vol houden en dan ging ik weer lekker terug naar mijn basis.

Ik had namelijk nog iets wat ik had afgezegd. Mijn kamertje in Hilversum had ik namelijk ook afgezegd. Wanneer het augustus zou worden, zouden allen veranderingen ook in één klap toe slaan. Geen baan meer en geen kamer meer. Ik zou in één klap weer gedag zeggen tegen alles en iedereen waar ik zoveel om gaf het afgelopen jaar. Het maakte mij simpel gezegd gewoon niet meer gelukkig en werd er ergens alleen maar treurig van.

Heel eerlijk gezegd werd dat door de aankomende veranderingen het er niet beter op. Ik draaide super veel uren en ging mij daardoor nog meer genaaid voelen. De berichten om mij heen werden er ook niet beter op. Toen na een tijdje was het echt klaar. Op een avond was ik aan het fietsen naar mijn werk. Volledig in gedachten ergens anders en van binnen viel stiekem een traan. Het was echt even klaar. Het ging oprecht even niet meer goed en dat besef kwam heel hard aan. Nee, ik had zelf deze verandering niet ineens door. Nee, het kwam hard aan, omdat ik in volle vaart ineens tegen een uitstekende boomtak aan fietsten, van mijn fiets af werd gegooid en bloedend op de grond lag. Het was gewoon echt klaar. Ik moest en zou het zo snel mogelijk afsluiten.

Ik besloot van de laatste momenten te genieten en een deadline aan te gaan. Mocht ik niet voor twee maanden een baan/rust hebben gevonden dan zou ik eindelijk weer eens echt gaan reizen. Misschien ergens helaas, maar ik vond binnen de twee weken alweer een nieuwe baan. Wanneer mijn Utopia avontuur zou aflopen, dan zou ik 5 dagen later beginnen aan dit nieuwe avontuur. Achteraf gezien misschien wel te vroeg qua rust.

Het enige probleem was nu wel dat ik nog geen huis had gevonden, gelukkig kon ik twee weken na het begin van mijn nieuwe baan ook in mijn nieuwe kamer. Eindelijk lekker ruim en niet meer zo druk als mijn eerste kamer. De vijf uur aan reistijd per dag waren lang, maar gelukkig dus wel maar voor kort. Het Tinder verhaal had ik alleen niet voor niks vertelt. Toen ik eindelijk weer in Hilversum woonde. Besloot ik dus ook maar eens weer te gaan daten. Iets wat ik normaal nooit buiten een relatie deed. Dit hoorde dus bij de veranderingen. Het was naar mijn mening alleen iets te veel. Had ineens elke dag een date.

Ik besloot mijn verhaal en zorgen te uiten bij mij mijn moeder en een paar vriendinnen. Dit zorgde er voor dat ik de veranderingen niet meer alleen voor mij zelf hield, maar dat ik ze eindelijk kon delen. Dit zorgde voor heel veel rust. Momenteel gaat het gelukkig ook wel weer okay met mij. Af en toe met veel prikkels sluit het er wel weer even bij in, maar door de vele wandelingen, gaat dit er gelukkig ook weer uit. Af en toe even de extreme rust pakken en de veranderingen omarmen. We gaan een nieuw hoofdstuk aan!

Herkenbaar?

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via YouTube, Facebook,  Twitter en  Instagram

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.