Kom die weer met een softe december blog post. Alleen het heeft niet echt alleen met december te maken. Het gebeurt namelijk gelukkig wel wat vaker. Zoals je misschien ooit wel eens heb gelezen probeer ik mijn moeder en/of mijn zus mee te nemen in mijn successen. Af en toe even uit eten mee nemen of een leuk uitje plannen. Thuis hebben ze het niet al te breed en ik kan het momenteel gelukkig makkelijk missen. Alleen hoe hard ik mijn best ook zou doen, mijn liefde zou dit nooit kunnen overtreffen. Het zijn juist de kleine dingen die het doen.

Na een week werken kan ik gelukkig weer even naar mijn huis terugreizen. Even weer genieten van het gezin en mijn familie. Moe trek ik de koelkast open en zie er een fles drink yoghurt staan. Een drankje wat ik sinds mijn jeugd ontzettend lekker vind. Ik had hier zeker niet zelf om gevraagd, maar het is een kleine verrassing van mijn moeder. Zelf niet veel geld om te makken, maar toch even een fles voor mij kopen. Ik kan er niks aan doen, maar smelt dan elke keer weer en voel stiekem ergens al een traantje vallen vanbinnen.

Haar liefde zou ik nooit kunnen overtreffen. Zo voelt het in ieder geval voor mij. Geld is naar mijn mening niet zo belangrijk en deel het altijd met liefde. Alleen het zou nooit uit maken hoeveel ik ertegenaan zou smijten. Juist, door dat er met weinig zulke kleine dingen worden gekocht voor mij laat zo veel liefde zien. Misschien vind een ander dat misschien heel gek of onbenullig. Alleen ik hou er zo ervan. Met zulke momenten hoef ik echt geen stoer ventje meer te zijn. Ik laat liever dan een pure traan vallen van respect. Alleen met echte liefde en blijdschap kan je zoiets veroorzaken.

Dan hoor ik mijn moeder stiekem alweer klagen dat ik de fles weer eens in één keer op heb gedronken. Alleen toch spelen we dezelfde scene steeds weer opnieuw af. Gewoon even wanneer het weer moet en we elkaar weer eens willen laten zien dat we om elkaar geven. Het zijn dan echt de kleine dingen die het doen. Daar kan niks en niemand tegen op en ik hou er zo ontzettend veel van.

Thanks ma 😉

Fabian van der Gijze
Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

3 gedachten over “Het zijn de kleine dingen die het doen

 1. Begrijp je helemaal Fabian..ze doet echt haar best voor iedereen ondanks dat ze weinig te makken heeft doet ze er alles aan om het iedereen naar hun zin te maken met de middelen die ze hebt en diep respect er voor ..mooi ook hoe jij dan weer iets terug doet nu jij het beter hebt..

 2. Je voelt zo je dankbaarheid en liefde in je blog en op je foto!
  Het zijn inderdaad de kleine gebaren die tellen…
  Zoals mijn manlief die me een fleese dekentje koopt als kerstcadeau 🙂
  Omdat hij weet hoe ik een koude voeten in altijd heb op de bank.
  Al die dure cadeau’s… Het is toch wel de liefde die telt!

  Groetjes, Coco
  en Fijne Kerstdagen!
  Coco onlangs geplaatst…Kerst met AutismeMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.