Mijn oude huis. bron: makelaardijdejong

 

Zoals je hier op mijn blog kan lezen hebben wij het thuis niet al te breed. Vroeger was dit wel anders. Wij woonde in een groot huis en we konden gewoon vrij leven. Rijk waren we niet, maar er was wel geld. Hierdoor heb ik het eigenlijk van elke kan bekeken en er een mening over gekregen. Hier wil ik het vandaag over hebben, want hoe belangrijk vind ik geld tegenwoordig?

0
De straat waar ik nu in woon. Bron:oozo

Geld hebben heeft veel voordelen moet ik toe geven. Je kan gewoon lekker je ding doen en elk jaar op vakantie gaan. Al deden wij dat laatste niet, maar dat kwam omdat mij vader dat nooit echt wilde. Dit kan allemaal niet als je heel weinig geld heb. Toch merk ik dat je dan bepaalde dingen veel meer doe. Het klink raar, maar naar mijn mening doe ik nu veel vaker gezellige dingen. Je praat meer met elkaar en speel af en toe gewoon gezellig een bordspelletje. Ik heb het wekend heb ik geen verplichtingen net als vroeger. Ik heb nu vrijheid om zelf te beslissen waar ik zin heb om te doen. In dit geval kies ik er dan graag voor om naar mijn vriendin te gaan.

Toen wij vroeger geld hadden was dit vaak wel anders. Elk wekend had ik eigenlijk wel iets te doen. Ik ging bijvoorbeeld naar elke thuis wedstrijd van Feyenoord met mijn vader of we gingen als gezin weg om elkaar weer eens te spreken. Nu is dat veel minder. Mijn moeder en ik zien  en spreken elkaar nu heel vaak. Dit vind ik zelf heel vaak en dit zorgt er ook wel voor dat wij elkaar vrijheid geven in het wekend.

Zelf merk ik ook dat je nu veel meer blij ben met kleine dingentjes. Niet dat ik vroeger ondankbaar was of verwend, maar het voelde veel normaler. Om even een voorbeeld te noemen. Mijn vader hield niet van koken en toen mijn ouders uit elkaar waren gingen we bijna elk wekend uit wokken met hem. Dit werd gewoon normaal en was niet meer speciaal. Als we nu als gezin gaan wokken ben ik super gelukkig en dankbaar. Ik heb hier vaak moeite mee gehad, want ik vond dit heel raar. Was ik dan echt zo verwend en genoot ik vroeger bijna nergens van. Dit was absoluut niet het geval, maar het voelde op het begin wel even zo.

Nu ga ik dan echt de titel beantwoorden. Hoe belangrijk vind ik geld. Na alle mooie dingen  te hebben gezegd klinkt dit misschien raar, maar ik vind het heel belangrijk. Later hoop ik een goede baan te vinden en boven het gemiddelde te verdienen. Ik zal jullie uit leggen waar dit door komt. Ondanks  alle leuke dingen geeft het een hoop stress. Ik hoop ooit een gezin te starten en hoop oprecht dat die dit nooit hoeven mee te maken. Niet dat ik er slechter van ben geworden in tegendeel zelfs, maar toch hoop ik dat ze het niet hoeven mee te maken. Bovendien ik hoop later een bedrijf op te personal-360201_640zetten en als het kan zou ik super graag een project op zetten. Ondanks mijn leeftijd ben ik echt van ondernemen gaan houden en hoop heel graag dat ik dat later ook kan gaan doen. Vooral een project op zetten is echt een doel voor mij. Hier mee zou ik graag een hoop mensen willen mee helpen. Dat maak mij gelukkig als mens en tegen het gevoel van een lach van een ander door jou kan niks tegen op. Ja om dit te kunnen bereiken heb je wel geld nodig.

Zou ik ook echt rijk willen worden? Nee, zeker niet. Gewoon een leuk salaris waar mee ik een leuk leventje kan leiden. Wel wil ik voorop stellen dat mijn gevoel voor gaat. Als ik later moet kiezen tussen een slecht betaalde baan en een goed betaalde baan die mij helemaal niet bevalt. Zal ik zeker kiezen voor de baan waar je weinig betaald krijg. Sowieso zou ik mij niet gefaald voelen als ik later weinig geld zal hebben. Ik red het nu ook en ben vrolijker dan ooit te voren. Ik leef een super leuk leven en geniet van elke seconde, dus dan red ik mij later ook wel. Met of zonder geld.

 

Bedankt voor het lezen. Ik ben absoluut niet uit op veel geld en hoop dat het ook niet zo over komt. Zelf denk ik dat het niet beter verwoord had kunnen worden van uit mijn gedachten. Heb je zelf hier ook een mening over. Vind je geld bijvoorbeeld helemaal niet belangrijk en zou je liever arm dan rijk zijn. Laat het mij gerust weten via een reactie hier onder of via een van mijn social media’s. Ik ben benieuwd. Dan valt er nog maar een ding te zeggen. Hopelijk tot ziens en alvast bedankt voor de reactie.

Fabian van der Gijze

Je kan mij ook volgen op Facebook, Twitter, Instagram,google+en Bloglovin

Eén gedachte over “ Hoe belangrijk vind ik geld (mijn mening #11)

  1. dat is het hem juist mensen tegen woordig denken enkeld aan geld geld geld je hebt geld nodig om brood etc te kopen maar nu heeft geld de mensen over genomen mensen denken nu enkeld aan geld ze kunnen nergens anders over praten wij hebben pure armoe echt pure armoe want ouderen hebben armoe we hebben 50 euro permaand te besteden om van te leven maar wie denkt aan ons niemand die dik koppen zeker niet wie denkt nu om de ouderen wij zijn bijna zo ver dat we moeten gaan stelen enkeld eten voedtsel hier in dit takke nederland als je oud bent heb je niks amper geld om bood schappen te doen zo is het als ik iets er bij zou krijgen permaand zo ik blij zijn maar nee hoor ouderen worden uit geknepen je mag net niet dood gaan van die terrung rutte want hij ken nog een euro pikken van je maar voor de rest hebben wij pure pure armoe maar ja sprak ook ouderen gisteren hebben het heel zwaar maar die zij dat het achterlijke volk nog op ze heeft gestempt ja zei ik bergrijp je dat nu het nederlandse volk is gewoon dom stom en stommer ,aar ja de jeugd denkt enkeld aan geld wacht maar tot ze oud zijn zitten ze in de armoe net als wij en de meeste ouderen wie komt er voor ons op niemand//////////// nee oud en pure armoe bedankt regering en de gemeente ook allemaal dieven

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.