Ken je dat gevoel dat je weet dat iedereen een mening over een bepaalde persoon heeft. Persoonlijk boeien meningen mij nooit zo. Laat iedereen maar lekker denken. Alleen wanneer die zelf ook goed kan zien dat de mening ergens wel kloppen, dan wordt het ineens wel interessant om er een beetje naar te luisteren. Alleen wat doet het met je, wanneer je ineens de rede ziet en ook andere kanten krijgt te zien. Dan voelt het ineens heel raar. We hebben allemaal wel verschillende kanten, alleen meestal krijg je er maar 1 per persoon te zien. Die tweede is veel mooier, maar wat moet je er nou weer mee.

Welke kant is nou de echte of zijn ze beide een muur voor de echte kant. Wie kan het je zeggen? Eigenlijk helemaal niemand. Je moet tenslotte zelf je mening vormen. Jij ziet de persoon, zoals jij het zie. Met een beetje geluk laten ze je de mooiste dingen van hun zien en met veel pech loop je tegen de muur aan. Mijn doel is eigenlijk wel altijd het eerste te bereiken. De puurheid is gewoon mooi. Alleen die andere kant kan ik soms niet uitschakelen. Dat is echt de kant die ik normaal niet zou accepteren en ver weg van loop. Het is gewoon mijn ding niet en dat heb je soms wel eens. Alleen wanneer de andere kant dan juist weer super mooi blijkt te zijn zit je ineens in een twee strijd.

Je kan je zelf dan alleen maar verder in het diepen gooien. Je wil er toch achter komen wat waar is en waar het andere dan vandaan komt. Dat heb ik tenminste. Je blijft toch maar hopen dat het kwartje de goede kant op val. Voor je het weet heb je dan een mooie band te pakken. Dan blijft het alleen wel het geval of je die andere kant kan vergeten en of die wel zichtbaar blijft voor andere. Persoonlijk ben ik van mening dat je bijna altijd respect voor een ander moet hebben. Wanneer je iets voor een ander kan betekenen doe je dat gewoon. Kleine moeite, maar een groot gebaar. De persoon kan dan bijvoorbeeld tegen jou wel heel leuk een aardig doen, maar kan je het gedrag richting andere dan wel goed keuren. Ik vind dat gewoon heel lastig.

Het zijn gewoon normen en waarden die enorm tegen elkaar botsen. Dan ben ik altijd weer zo’n lul die daaraan blijf denken. Elke nacht neem ik toch weer even de dag door en denk ik aan de mensen die ik interessant vind. Dan blijf je van zelf weer hangen op het punt ja wat moet ik er mee. Voor je het weet lig je er rond 2 a 3 uur nog steeds over te dromen. Nou ben ik ook gewoon een te grote denker, maar dat maakt mij vaak wel enorm relaxt. Het lost toch weer dingen op en je vormt goede meningen. Alleen op het gebied van vriendschappen, liefde en/of oneerlijkheid, ben ik gewoon echt kansloos. Dat zijn die dingen waar je zelf niet zo snel achter kan komen.

Ik word maar gewoon lekker die persoon die van een afstandje toe blijft kijken. Net de details eruit filteren die voor jou belangrijk zijn. Alleen dan wordt de mening echt en kan je er alles van vinden. Iedereen verdient tenslotte toch een goede kans hé. Je kan alleen maar open op iets goeds en moois. Daar wil ik wel wat tijd voor vrij maken. Uiteindelijk is alles ook maar een spelletje.

Hoe deal jij hier mee?

Fabian van der Gijze

Volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

Eén gedachte over “ Hoe deal je met de andere kant van een vriend?

  1. Ik ben goed in onderscheiden, dus ook in bepaalde dingen afsluiten. Ook bij vrienden. Ik geef mensen nooit snel op, en probeer ze altijd een 2e kans te geven. Mijn hart zit nu eenmaal zo in elkaar. Uiteraard denk ik er ook vaak over na, maar het brengt me uiteindelijk niet verder. Dus dan ga ik maar gewoon door zoals ik dat altijd al doe, want men waardeert het tot nu toe nog steeds

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.