De afgelopen dagen gaat het vooral over Dotan. Waarschijnlijk heeft bijna iedereen er wel iets over mee gekregen. Hij had nep accounts aangemaakt om alles ophoog te werken. Niet echt iets nieuws, want dat gebeurd echt heel vaak. Je ziet het te vak gebeuren. Sommige maken de accounts zelf en een ander koopt het gewoon even online. Ieder zo zijn ding. Alleen als de andere leugens ook waar zijn, dan ben je wel echt heel slecht bezig. Liegen over een bezoekje aan een kind met leukemie. Dat noem ik gewoon ziek. Hoe ver gaan mensen tegenwoordig wel niet voor roem.

Tegenwoordig bevind ik mij vaak in het media wereldje. Aan de ene kant via de film wereld en aan de andere kant natuurlijk via mijn sociale media’s. Heel vaak gaat het over groeien en successen. Qua bloggen boeit het mij niet echt. Daar kan ik echt niet wakker om liggen. Qua film werk zoek ik wel echt naar groei. Grotere klussen en het liefst ook leukere. Daarvoor geef ik gewoon heel veel tijd en besteed ik er echt heel veel aandacht aan. Ik hoop dingen nog echt op de ouderwetse manier te bereiken. Gewoon door hard werken en investeren. Op een andere manier zou ik het ook gewoon echt niet willen. Ten minste niet via een bedrieglijke manier

Dan heb je natuurlijk ook nog dat mensen zich zelf een beetje gaan verkopen. Temptation Island is hier een goed voorbeeld van. Ik krijg elk seizoen weer de inschrijf berichten. Het moet wel heel gek lopen, voordat ik aan zo iets mee doet. Alles voor een jaartje roem. Daarna hoor je er nooit meer iets over. Hoe extremer jij bezig ben. Hoe meer aandacht je krijg. Laten we eerlijk zijn. Zonder dat je ergens ingeschreven ben, krijg je die uitnodigingen niet in je mailbox. Zo zag ik net nog dat een castingbureau vol trots deelde dat zij voor 4 deelnemers hadden gezorgd. Ieder zo zijn ding. Alleen zulke dingen kan je voor successen beter gewoon niet doen. Het gaat je op de lange termijn helemaal niks opleveren. Als je niet hardt genoeg door knal, vergeet iedereen je van zelf weer.

Natuurlijk heb ik mij ook wel eens afgevraagd wat ik er allemaal voor over zou hebben. Dat vraag iedereen zich denk ik ooit wel eens af. Wat wil je allemaal doen voor jouw doelen. Ik ben daar dan denk ik net iets te nuchter voor of kom gewoon niet zo vaak in die situaties terecht. Ik schrik er alleen soms van hoe ver mensen kunnen gaan. Laten we even promoties als voorbeeld nemen. Je doet het even met je baas/bazin en je mag qua werk gelijk veel meer doen. Je vergeet alleen even dat jij nog een gezin thuis heb zitten en die persoon misschien ook wel. Ach, je bent wel op de plek terecht gekomen, waar je graag terecht wilde komen. Wil je dan na een tijdje denk je niet meer. Ga je er nooit meer aan terug denken en balen.

Dotan was natuurlijk wel op de plek waar die wilde zijn. Hij reisde veel met de band en mensen luisterde naar zijn muziek. Waaronder ik zelf. Ik ben geen enorme fan, maar ik hou wel van zijn muziek. Lekker rustig en nog echt muzikaal. Zou hij hier dan niet elke seconde bang voor geweest zijn. Wat gebeurd er als het uitkomt en mijn bubbel klapt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat die heel blij was. Door een paar leugens groeide hij en werd hij een succes. Zelfs nu nog. Hij moest sorry zeggen, maar groeit wel enorm. Zijn volgers groeien en mensen checken zijn muziek toch maar even. Ga je dan zitten te balen of geniet je van alles en iedereen?

Fabian van der Gijze

volg mij verder ook via  Facebook,  Twitter en  Instagram

Eén gedachte over “ Hoe ver wil je gaan voor succes

  1. Ik heb er ook echt een hekel aan wanneer mensen met nep profielen of nep verhalen aandacht proberen te krijgen. Waarom zou je over zulke grote dingen liegen om jezelf mooier neer te zetten? Natuurlijk doen we dat allemaal wel eens, maar dat ene verhaal van Dotan is inderdaad wel heel erg groot. Ik heb mij eerlijk gezegd nooit zo verdiept in zijn muziek, want ik houd er niet zo van. En nog steeds niet. Maar dat dit groot nieuws is, dat heb ik zeker meegekregen. Het is zo jammer dat weinigen gewoon hard werken voor wat ze willen, gewoon zelf en zonder hulp of geld van anderen. Dan bereik je het meest vind ik, en heb je het ook echt zelf gedaan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.